Samenwerking. Borrelen is één van mijn grootste hobby’s. Je kunt mij niet gelukkiger maken dan een tafel vol lekkers met goed gezelschap. Je begrijpt dat ik op vakantie in Spanje helemaal in mijn element ben. Het liefst eten wij bij authentieke restaurantjes en bestellen allerlei tapas. Een lekker schaaltje patatas bravas mag natuurlijk niet ontbreken.
Patatas bravas is een traditionele Spaanse tapa met een pittige tomatensaus. Voor thuis heb ik een snel en makkelijk recept bedacht voor patatas bravas met knoflooksaus. Hiervoor maak ik gebruik van voorgekookte aardappelpartjes. De aardappel wordt op smaak gebracht met twee soorten paprikapoeder. Voor erbij serveer je een frisse knoflooksaus, zodat de kinderen ook lekker kunnen mee-eten.
Patatas bravas met knoflooksaus
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 450 gram voorgekookte aardappelpartjes
- optioneel: snufje gedroogde peterselie of bieslook
Saus bij patatas bravas
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 teentjes knoflook of meer naar smaak
- 1/2 eetlepel citroensap
Patatas bravas bij hoofdmaaltijd
- *verdubbel de hoeveelheden indien de patatas bravas
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
Hoe maak je deze patatas bravas
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de olijfolie met de gerookte paprikapoeder en paprikapoeder. Verdeel het mengsel over de aardappelpartjes en leg deze in een ovenschaal. Schuif de patatas bravas 30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de knoflooksaus. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, knoflook en citroensap. Serveer de frisse knoflook dip bij de aardappeltjes.
Linda’s Tips
- De komende maanden kun je meer aardappel recepten verwachten. Mocht je alvast meer inspiratie willen, check dan de site aardappels.nl
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Dit artikel betreft een samenwerking met Aardappels.nl Lees hier mijn disclaimer.