Oh wat ben ik toch lekker aan het eten de afgelopen dagen. Het pure eten zorgt ervoor dat ik alles beter proef. Het zoete van fruit is intenser en ook groente smaakt beter. Ik merk ook dat ik veel inspiratie krijg om nieuwe recepten te maken. Ik heb behoefte om het maximale aan smaak uit de voedingsmiddelen te halen die ik WEL mag eten. En het is gelukt! De blauwe bessen crumble met havermout is een fantastische start van de dag of een heerlijke afsluiter van een dinertje.
Na mijn ochtendritueel van warm water en citroen moet ik toch 20 minuten wachten met ontbijten. Ondertussen heb ik de tijd om dit ontbijt recept in elkaar te draaien. Bij een crumble denk je waarschijnlijk ook direct aan boter, meel en suiker. Hmm, hartstikke lekker natuurlijk, maar deze 4 weken even niet. Ik maak een soort crumble van havermout, kokosolie, gemengde zaden en honing.
Echt super lekker en weinig werk. Dit ontbijt recept kan je het hele jaar door maken, want ik heb gebruikt gemaakt van diepvriesfruit. Natuurlijk kun je ook vers fruit of een andere fruitsoort nemen. Het is in ieder geval een echt verwenontbijt voor het weekend!
Blauwe bessen crumble met havermout
recept voor 1 persoon
- 200 gram diepvriesfruit (blauwe bessen en of framboos)
- 50 gram gemengde zaden (lijnzaad en pompoenpitten)
- 50 gram havermout
- 1 eetlepel kokosolie (extra virgine)
- 1 – 1,5 eetlepel honing
Stappen om de blauwe bessen crumble met havermout te maken:
- Gebruik je diepvries fruit? Haal dit de avond ervoor uit de vriezer en ontdooi in de koelkast. Giet af en leg ze in een ovenschaal. Bewaar het sap!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg de honing, zaden en havermout toe tot een plakkerige massa. Verdeel de crumble over het fruit.
- Bak 20 minuten in de oven. Serveer het sap erbij. Vergeet niet dat het schaaltje erg heet is.
Detox family tip: ik had dit recept voor mezelf gemaakt. Zoonlief bleef bij het fotograferen maar om mij heen hangen. “wanneer mag ik nu een hapje?” De restjes gingen s’avonds bij het toetje schoon op. Een topper dus en heeft geen aanpassing nodig.
Tip: eventueel lekker met een beetje (geiten) yoghurt.
Op zoek naar lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Ook als je niet per se wil detoxen ziet dit er onwijs lekker uit! En omdat het gemaakt is met dingen die ik eigenlijk altijd in huis heb is het zo simpel om te maken.
Hi Emily, tof he. Ik wil juist ook laten zien dat je met een detox heel lekker kan eten. Gr. Linda
Net gemaakt we hebben er van gesmult. Heb er stukjes appel met kaneel en bessen in gedaan. Mmmmm.
Oh Ingrid, wat maak jij mij blij! Zo snel al een recept uitgeprobeerd. Fijn hè als je maar zo weinig ingrediënten nodig hebt en dit dan ook allemaal in huis hebt. Fijne dag!
Dit is niet alleen een recept voor de detox. Dit is het toetje voor vanavond riep vriendlief net voordat hij de boodschappen ging doen, ben benieuwd.
Ik ook Nicole. Een andere lezer heeft het recept vanochtend ook al gemaakt. Ik ben benieuw hoe het smaakt!
Je geeft aan dat je 20 min wacht na het drinken van citroensap. Waarom is dat?
Ik drink dit ook vrijwel dagelijks, maar was daar nog niet van op de hoogte.
Crumble ga ik overigens zeker eens proberen!
Hi Joëlle, zo zou zijn het water met citroen even zijn werk kunnen doen. Of dat echt zo werkt durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Normaal neem ik alleen warm water op de nuchtere maag en wacht ook altijd even met het daadwerkelijke ontbijt.
Jammie…blauwe bessen zijn in de aanbieding bij Appie dus dit word morgenochtend mijn ontbijt 🙂
Oh wat een verrukkelijk ontbijtje was dit!! Ik heb er banaan en bosvruchtenmix uit de diepvries door heen gedaan. Zonnebloempitten, pompoempitten, sesamzaad, chiazaad, pecannootjes en walnoot door de havermout. Honing vervangen door kaneel en koekkruiden. Bedankt voor de inspiratie!! Dit ga ik zeker vaker eten <3
Het lijkt mij heerlijk. Ik ga het morgenochtend maken.
Is het echt 200 gram fruit p.p.?
Yes, ik gebruik 200 gram voor een ontbijt. Je kunt altijd minder doen, als je het teveel vindt.
Hmmm heb ze net gemaakt als toetje vanavond. Heb het gemaakt met blauwe bessen en stukjes appel en heb door de crumble speculaas en koek kruiden gedaan, past goed bij de tijd van het jaar! ???
Hoi! Ziet er goed uit zeg! Waarom gebruik je kokosolie? Kan ik daarvoor ook iets anders gebruiken? Want dat heb ik dan weer net niet in huis 😉
Groeten Debbie
Heb dit recept net geknakt echt heel erg lekker en simpel te maken!! I love the good food!!
Gemaakt ?
Hallo! Ik heb het vandaag gemaakt en vond het heerlijk! Kan ik alles ook al de avond van tevoren koken, zodat ik het de volgende ochtend alleen nog maar in de oven hoef te doen?
Hi Sanne, dat zou ik niet doen. De crumble is dan zacht.
Oh dit was echt heerlijk! Simpel en gezond, wat wil je nog meer 🙂 Dit ga ik zeker vaker maken.
Ik gebruikte rood fruit uit de diepvries van Lidl, 3 euro voor een kilozak.
op zich eet ik best vaak havermout, steeds met iets anders en begon t een beetje saai te vinden. dit toch maar weer eens proberen!
Nou ik heb heel veel havermout recepten online staan. Ook lekkere ontbijttaartjes bijvoorbeeld. Kijk gerust even even rond bij de havermout recepten. Gr. Linda