• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Blauwe bessen crumble met havermout

blauwe bessen crumble met havermout

mei 23, 2015 door Linda 22 Reacties

Oh wat ben ik toch lekker aan het eten de afgelopen dagen. Het pure eten zorgt ervoor dat ik alles beter proef. Het zoete van fruit is intenser en ook groente smaakt beter. Ik merk ook dat ik veel inspiratie krijg om nieuwe recepten te maken. Ik heb behoefte om het maximale aan smaak uit de voedingsmiddelen te halen die ik WEL mag eten. En het is gelukt! De blauwe bessen crumble met havermout is een fantastische start van de dag of een heerlijke afsluiter van een dinertje.

Na mijn ochtendritueel van warm water en citroen moet ik toch 20 minuten wachten met ontbijten. Ondertussen heb ik de tijd om dit ontbijt recept in elkaar te draaien. Bij een crumble denk je waarschijnlijk ook direct aan boter, meel en suiker. Hmm, hartstikke lekker natuurlijk, maar deze 4 weken even niet. Ik maak een soort crumble van havermout, kokosolie, gemengde zaden en honing.

Echt super lekker en weinig werk. Dit ontbijt recept kan je het hele jaar door maken, want ik heb gebruikt gemaakt van diepvriesfruit. Natuurlijk kun je ook vers fruit of een andere fruitsoort nemen. Het is in ieder geval een echt verwenontbijt voor het weekend!

blauwe bessen crumble met havermout

Blauwe bessen crumble met havermout

recept voor 1 persoon

  • 200 gram diepvriesfruit (blauwe bessen en of framboos)
  • 50 gram gemengde zaden (lijnzaad en pompoenpitten)
  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel kokosolie (extra virgine)
  • 1 – 1,5 eetlepel honing

Stappen om de blauwe bessen crumble met havermout te maken:

  1. Gebruik je diepvries fruit? Haal dit de avond ervoor uit de vriezer en ontdooi in de koelkast. Giet af en leg ze in een ovenschaal. Bewaar het sap!
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg de honing, zaden en havermout toe tot een plakkerige massa. Verdeel de crumble over het fruit.
  4. Bak 20 minuten in de oven. Serveer het sap erbij. Vergeet niet dat het schaaltje erg heet is.

Detox family tip: ik had dit recept voor mezelf gemaakt. Zoonlief bleef bij het fotograferen maar om mij heen hangen. “wanneer mag ik nu een hapje?” De restjes gingen s’avonds bij het toetje schoon op. Een topper dus en heeft geen aanpassing nodig.

Tip: eventueel lekker met een beetje (geiten) yoghurt.

Op zoek naar lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DESSERT, DETOX, DETOX RECEPTEN, ONTBIJT, PASEN Tags: blauwe bessen, detox ontbijt, detox proof, detox recept, diepvriesfruit, feestontbijt, feestontbijt recepten, havermout, havermout ontbijt, havermout recepten, is havermout gezond, ontbijt recepten, verwenontbijt, zondagochtend ontbijt

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    mei 23, 2015 om 7:31 am

    Ook als je niet per se wil detoxen ziet dit er onwijs lekker uit! En omdat het gemaakt is met dingen die ik eigenlijk altijd in huis heb is het zo simpel om te maken.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 23, 2015 om 7:45 am

      Hi Emily, tof he. Ik wil juist ook laten zien dat je met een detox heel lekker kan eten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Ingrid Droppers zegt

    mei 23, 2015 om 9:36 am

    Net gemaakt we hebben er van gesmult. Heb er stukjes appel met kaneel en bessen in gedaan. Mmmmm.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 23, 2015 om 9:44 am

      Oh Ingrid, wat maak jij mij blij! Zo snel al een recept uitgeprobeerd. Fijn hè als je maar zo weinig ingrediënten nodig hebt en dit dan ook allemaal in huis hebt. Fijne dag!

      Beantwoorden
  3. nicole zegt

    mei 23, 2015 om 9:54 am

    Dit is niet alleen een recept voor de detox. Dit is het toetje voor vanavond riep vriendlief net voordat hij de boodschappen ging doen, ben benieuwd.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 23, 2015 om 10:34 am

      Ik ook Nicole. Een andere lezer heeft het recept vanochtend ook al gemaakt. Ik ben benieuw hoe het smaakt!

      Beantwoorden
  4. Joëlle zegt

    mei 23, 2015 om 1:52 pm

    Je geeft aan dat je 20 min wacht na het drinken van citroensap. Waarom is dat?
    Ik drink dit ook vrijwel dagelijks, maar was daar nog niet van op de hoogte.
    Crumble ga ik overigens zeker eens proberen!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 26, 2015 om 8:52 am

      Hi Joëlle, zo zou zijn het water met citroen even zijn werk kunnen doen. Of dat echt zo werkt durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Normaal neem ik alleen warm water op de nuchtere maag en wacht ook altijd even met het daadwerkelijke ontbijt.

      Beantwoorden
  5. Vivian zegt

    mei 29, 2015 om 12:57 pm

    Jammie…blauwe bessen zijn in de aanbieding bij Appie dus dit word morgenochtend mijn ontbijt 🙂

    Beantwoorden
  6. Annelijn zegt

    juni 6, 2015 om 9:49 am

    Oh wat een verrukkelijk ontbijtje was dit!! Ik heb er banaan en bosvruchtenmix uit de diepvries door heen gedaan. Zonnebloempitten, pompoempitten, sesamzaad, chiazaad, pecannootjes en walnoot door de havermout. Honing vervangen door kaneel en koekkruiden. Bedankt voor de inspiratie!! Dit ga ik zeker vaker eten <3

    Beantwoorden
  7. Erna zegt

    oktober 18, 2015 om 1:20 pm

    Het lijkt mij heerlijk. Ik ga het morgenochtend maken.

    Beantwoorden
  8. Annemarie zegt

    oktober 19, 2015 om 11:49 am

    Is het echt 200 gram fruit p.p.?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2015 om 10:19 am

      Yes, ik gebruik 200 gram voor een ontbijt. Je kunt altijd minder doen, als je het teveel vindt.

      Beantwoorden
  9. Miranda zegt

    november 4, 2015 om 3:38 pm

    Hmmm heb ze net gemaakt als toetje vanavond. Heb het gemaakt met blauwe bessen en stukjes appel en heb door de crumble speculaas en koek kruiden gedaan, past goed bij de tijd van het jaar! ???

    Beantwoorden
  10. Debbie zegt

    november 28, 2015 om 9:11 am

    Hoi! Ziet er goed uit zeg! Waarom gebruik je kokosolie? Kan ik daarvoor ook iets anders gebruiken? Want dat heb ik dan weer net niet in huis 😉
    Groeten Debbie

    Beantwoorden
  11. Shirly zegt

    juni 10, 2016 om 11:06 am

    Heb dit recept net geknakt echt heel erg lekker en simpel te maken!! I love the good food!!

    Beantwoorden
    • Shirly zegt

      juni 10, 2016 om 11:08 am

      Gemaakt ?

      Beantwoorden
  12. Sanne zegt

    oktober 4, 2016 om 9:09 pm

    Hallo! Ik heb het vandaag gemaakt en vond het heerlijk! Kan ik alles ook al de avond van tevoren koken, zodat ik het de volgende ochtend alleen nog maar in de oven hoef te doen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 6, 2016 om 10:44 am

      Hi Sanne, dat zou ik niet doen. De crumble is dan zacht.

      Beantwoorden
  13. Nynke zegt

    januari 4, 2017 om 2:09 pm

    Oh dit was echt heerlijk! Simpel en gezond, wat wil je nog meer 🙂 Dit ga ik zeker vaker maken.
    Ik gebruikte rood fruit uit de diepvries van Lidl, 3 euro voor een kilozak.

    Beantwoorden
  14. ammie123 zegt

    oktober 28, 2017 om 12:58 am

    op zich eet ik best vaak havermout, steeds met iets anders en begon t een beetje saai te vinden. dit toch maar weer eens proberen!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 30, 2017 om 10:27 am

      Nou ik heb heel veel havermout recepten online staan. Ook lekkere ontbijttaartjes bijvoorbeeld. Kijk gerust even even rond bij de havermout recepten. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.