Zelf repen maken, ik ben er dol op. Het voordeel is wanneer je repen zelf maakt, je ook weet je wat erin zit. Kijkend naar onderstaande ingrediënten voor gezonde snack repen, ziet het er allemaal goed uit toch? Niet dat een zelfgemaakte snack perse zoveel gezonder als je vervolgens alles in één keer opeet 🙂
Om mezelf in bescherming te nemen, vries ik de zelfgemaakte tussendoortjes in voor de kinderen! Op woensdag is het altijd feest in de lunchtrommel en dan stop ik een bevroren reep in de box. Tegen de tijd dat de kinderen eten, is de reep ontdooit.
De repen zijn gemaakt van dadels met noten en zonnebloempitten. De snack repen zijn niet plakkerig, maar juist crunchy. Zorg wel dat je het geduld hebt om de repen in de vorm geheel af te laten koelen.
Naast deze gezonde snack repen kun je op de blog nog meer zelfgemaakte repen vinden zoals de granola repen, muesli repen of dadel noten repen.
Gezonde snack repen
Ingrediënten
- 200 gram medjoul dadels (ontpit)
- 100 gram ongebrande noten melange (of andere noten naar keuze)
- 100 gram zonnebloempitten (of pompoenpitten)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
Extra nodig
- bakpapier en een ovenschaal van 20 x 20 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Maal de dadels, noten melange, zonnebloempitten, kaneel en vanille extract en snuf zout tot een fijne massa in de hakmolen van de staafmixer.
- Stort het deeg in een blik bekleed met bakpapier van 20 bij 20 centimeter. Zet 40 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd vervolgens met een kartelmes in repen.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie