Weekmenu 169 makkelijke recepten

Onze eerste week van de staycation zit erop. En wat is het fijn! Van te voren heb ik even nagedacht wat voor mij wel en geen vakantie is. Zo zet ik geen wekker, doe niks aan het huishouden, zijn er geen verplichtingen, wordt er niet gewerkt en is er geenweekmenu of strakke tijden om te eten.

Voor mij is vakantie uitslapen, zoveel mogelijk buiten zijn, heel veel lekker eten en per dag bepalen waar we zin in hebben. Nou dat lukt best goed eigenlijk. Daarbij draait de nieuwe kamado barbecue overuren. Weer of geen weer, de Basterd kan gewoon gebruikt worden.

Hoe vieren jullie vakantie dit jaar? Zit je op een camping of in een vakantiehuisje? Dan maak ik je vast blij met het lijstje eenpansgerechten voor op vakantie. Tevens staat de allerlekkerste pasta salade ooit in het weekmenu en twee vegetarische gerechten voor op de barbecue.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu 169 makkelijke recepten

Maandag: vegetarische spiesjes met tzatziki

Bij een barbecue denk je snel aan saté, hamburgers, sauzen en stokbrood met kruidenboter. Graag laat ik je zien wat de vega mogelijkheden zijn met deze vegetarische spiesjes met tzatziki.

Vegetarische barbecue spiesen

Dinsdag: de pastasalade

DE pastasalade van lieve vriendin M. is een klassieker bij ons in de vriendengroep. Wij hebben allemaal haar uitgeschreven recept en de salade verschijnt overal op tafel. Bij een trouwerij in België, op de boot door de Utrechtse grachten, in het park of gewoon thuis. Het recept kan ik inmiddels dromen.

pastasalade

Woensdag: 10 x eenpans gerechten op de camping

Op vakantie willen we makkelijk en lekker eten toch? En nu ik thuis vakantie vier, geldt dit ook. Een eenpansgerecht is lekker makkelijk en scheelt je een hoop rommel in de keuken. Kijk waar je zin hebt deze week en geniet ervan.

Lasagne uit de pan met courgette

Donderdag: pittige champignons

Staat er een bbq op de planning? De pittige champignons van de barbecue zijn lekker makkelijk om te maken. Je vindt vast nog wel een klein plekje waar de stokjes kunnen garen.

pittige champignons

Vrijdag: Griekse salade

Op vrijdag is het altijd makkelijke hap hier in huize Linda. Ik kan mij nu al verheugen op een gekoeld glas wijn, knapperig brood en een schaal van deze Griekse salade.

Griekse salade

Zaterdag: crostini met rode pesto

Een no-waste recept om oud stokbrood en een potje zongedroogde tomaatjes op te maken. Het is een smakelijk borrelhapje of serveer de crostini’s bij een kop soep.

crostini met rode pesto

Zondag: kwarktaart in een glaasje

Het is weer eens tijd voor een toetje. Wat zien deze kleine kwarktaartjes er gezellig uit toch? Het zijn een soort kleine no bake cheesecakejes.

Het is bijna Moederdag en ik heb een leuk recept voor al die vaders om samen met de kids te maken: kwarktaart in een glaasje. Snel en makkelijk klaar.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten voor het avondeten. Editie 169 met barbecue recepten, lasagne uit de pan en de lekkerste pastasalade

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.