Nog geen beoordelingen

Champignon tapenade

Bijna weekend en dus is het weer tijd voor mijn favoriete hobby: borrelen. Op de blog staat al een lekker recept voor een olijven tapenade en een paprika tapenade. De derde in de rij is deze champignon tapenade. Het leuke aan zelf een tapenade maken is dat je de verhoudingen kunt aanpassen naar wens. Voeg gerust meer kaas toe als je daar gek op bent. Of voeg een teentje knoflook toe voor meer pit.

Zelf een tapenade maken stelt eigenlijk helemaal niks voor. De ingrediënten bij elkaar zoeken kost meer tijd, dan dat je bezig bent met de champignon tapenade te maken. De hakmolen van de staafmixer doet eigenlijk al het werk.

Serveer dit smeerseltje met brood sticks, stokbrood of een toastje. Ik vind het altijd leuk om een plank te vullen met allerlei lekkers. Vaak leg ik een handje rucola op een plank voor de kleur, daarop een paar plakken goede gedroogde ham, rauwkost en een schaaltje noten erbij en klaar is je borrelplankje.

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

Champignon tapenade

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 flinke sjalot
  • olijfolie om te bakken
  • 80 gram zongedroogde tomaatjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • flinke eetlepel verse peterselie
  • snufje zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maak de kastanje champignons schoon. Snijd de champignons in plakken en het sjalotje in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie en bak hierin de champignons en sjalot in een paar minuten goudbruin. Laat even afkoelen in een vergiet, zodat eventueel vocht van de champignons verdwijnt
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  • Voeg de groente met de kaas toe aan de hakmolen van de staafmixer en mix kort tot een tapenade structuur. Voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.