• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Champignon tapenade

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

maart 29, 2019 door Linda Reageer

Bijna weekend en dus is het weer tijd voor mijn favoriete hobby: borrelen. Op de blog staat al een lekker recept voor een olijven tapenade en een paprika tapenade. De derde in de rij is deze champignon tapenade. Het leuke aan zelf een tapenade maken is dat je de verhoudingen kunt aanpassen naar wens. Voeg gerust meer kaas toe als je daar gek op bent. Of voeg een teentje knoflook toe voor meer pit.

Zelf een tapenade maken stelt eigenlijk helemaal niks voor. De ingrediënten bij elkaar zoeken kost meer tijd, dan dat je bezig bent met de champignon tapenade te maken. De hakmolen van de staafmixer doet eigenlijk al het werk.

Serveer dit smeerseltje met brood sticks, stokbrood of een toastje. Ik vind het altijd leuk om een plank te vullen met allerlei lekkers. Vaak leg ik een handje rucola op een plank voor de kleur, daarop een paar plakken goede gedroogde ham, rauwkost en een schaaltje noten erbij en klaar is je borrelplankje.

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

Champignon tapenade

recept voor 1 portie

  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 flinke sjalot
  • olijfolie om te bakken
  • 80 gram zongedroogde tomaatjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • flinke eetlepel verse peterselie
  • snufje zout en peper

Stappen om een champignon tapenade te maken:

  1. Maak de kastanje champignons schoon. Snijd de champignons in plakken en het sjalotje in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie en bak hierin de champignons en sjalot in een paar minuten goudbruin. Laat even afkoelen in een vergiet, zodat eventueel vocht van de champignons verdwijnt
  2. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Voeg de groente met de kaas toe aan de hakmolen van de staafmixer en mix kort tot een tapenade structuur. Voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: Snack Tags: borrelhapjes, champignons, hapjes, kastanje champignons, parmezaanse kaas, tapenade, zongedroodge tomaatjes

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl