Nog geen beoordelingen

Dadel noten repen met kokos

Vandaag heb ik sinds tijden een verantwoord tussendoortje op de planning staan. De dadel noten repen komen uit het boek Life in Balance van Donna Hay. Ik keek naar de ingrediënten en dacht direct: dat is iets voor mij. Alle spulletjes staan toch op voorraad, dus laat ik direct aan de slag gaan.

Ter zelfbescherming zijn de ingrediënten gehalveerd, zodat de zelfgemaakte repen niet in 1x op gegeten worden. Het fijne aan dit snack recept is dat je de repen kunt invriezen. Je kunt de snack bevroren mee naar het werk nemen of in de lunchtrommel van de kids stoppen.

De dadel noten repen met kokos zijn een verantwoord tussendoortje. Voor dit recept heb je slechts 6 ingrediënten nodig en zijn makkelijk te maken. Ideaal om mee te nemen naar kantoor of in de lunchbox van de kinderen. #gezond #tussendoortjes #dadels

Dadel noten repen met kokos

Ingrediënten

Aantal personen6 repen
  • 20 gram cacaopoeder
  • 90 gram dadels
  • 30 ml kokosolie
  • 120 gram cashewnoten
  • 100 gram rijpe banaan
  • 20 gram kokosrasp

Extra nodig

  • bakpapier en bakblik van 20 bij 20 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed een bakblik van 20 bij 20 cm met bakpapier. Maak het bakpapier nat met een beetje water, dan kun je het makkelijker in de vorm krijgen.
  • Meng de cacaopoeder, ontpitte dadels, (vloeibare) kokosolie, cashewnoten en rijpe banaan tot een gladde massa in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine. Stort in het blik en strooi kokosrasp erover.
  • Zet het blik 40 minuten in de oven. Laat afkoelen in het blik en snijd in repen.

Linda’s Tips

  • Tip: bewaar maximaal 1 week in de koelkast of vries in.
Dadel noten repen met kokos
De dadel noten repen met kokos zijn een verantwoord tussendoortje. Voor dit recept heb je slechts 6 ingrediënten nodig en zijn makkelijk te maken.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.