Weekmenu 16 makkelijke recepten

De week is weer voorbij gevlogen. De komende twee weken hebben de kinderen vrij en heb ik mezelf ook een kleine vakantie belooft. Ik heb lekker veel vooruit gewerkt zodat ik tijd heb voor andere dingen. Even niet achter de computer om blogs te schrijven. Al heb ik wel zin om de keuken in de duiken en nieuwe recepten uit te proberen. Hetweekmenu staat in ieder geval weer klaar vol snelle en makkelijke recepten.

Deze week in de spotlight een vegetarische burger van mijn favoriete peulvrucht de kikkererwt. De zomer is in het zicht dus een lekkere lichte maaltijd door een pasta van courgette te maken en een lekkere vis uit de oven. Op vrijdag maak ik het jullie makkelijk met een rijkelijk gevulde wrap. Kijk maar even mee waar er nog meer op tafel wordt gezet.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu #16 makkelijke recepten

Maandag: simpele kikkererwten burgers

Mijn liefde voor de kikkererwt is groot. Ik gebruik deze peulvrucht heel graag. Ze zijn ook nog eens ideaal als vleesvervanger. Je maakt er simpel en snel burgers van.

Simpele kikkererwten burgers

Dinsdag: courgetti pasta van courgette

Oh ik ben druk bezig op te letten met wat ik eet. Een pasta van courgette is minder zwaar dan een normale pasta. Ik breng de courgetti op smaak met een walnoten basilicum pesto en gerookte zalm. Echt zo lekker!

spaghetti van courgette met een walnoten basilicum saus en gerookte zalm

Woensdag: bietensalade met makreel

Van bieten houd je of niet. Ik ben er dol op in deze makkelijke maaltijd met krieltjes, veldsla en makreel. Zo kom je direct aan een portie vette vis.

bietensalade met makreel

Donderdag: kabeljauw met venkel

Vandaag is het Koningsdag. Hopelijk schijnt de zon, dat maakt deze dag direct zoveel feestelijker. En met deze vispakketjes haal je de zon anders gewoon in huis.

kabeljauw met venkel

Vrijdag: wrap met eiersalade en avocado

Deze wrap eet ik als lunch of als avondmaaltijd. Op vrijdag snacken wij vaak al het een en ander bij de borrel. Vervolgens heb ik dan niet zoveel trek meer. Maak er gerust nog een salade bij voorbeeld en reken op 2 wraps per persoon.

wrap eiersalade en avocado

Zaterdag: blauwe bessen crumble

Zet een doosje diepvries blauwe bessen maar snel op de boodschappenlijst. Deze crumble is zo’n fijne start van de dag en ook zalig als dessert.

blauwe bessen crumble met havermout

Zondag: zelf crackers maken

Kijk, ik sta echt niet elke dag van alles zelf te maken. Ook mij ontbreek het aan tijd (of zin). Alleen zijn er van die producten die je gewoon een keer zelf gemaakt wil hebben. Dat geldt ook voor deze crackers. Ze misstaan trouwens ook niet bij de borrel.

zelf crackers maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningem? Bekijk hier alle weekmenu’s.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.