Mijn liefde voor de Griekse keuken was ik even kwijt. Dat krijg je als je 8 jaar een land niet bezoekt. Maar we hebben de smaak weer te pakken na onze vakantie in Parga. Groente en vlees wordt in restaurants vaak gegrild op een open houtkool grill. Dat is in Nederland natuurlijk ondenkbaar. Eigenlijk best wel jammer, want die typische gerookte aroma is zalig. Bij voorkeur bereid je deze Griekse kipspiesjes met citroen en oregano dan ook op een houtskool barbecue.
De marinade voor de kipspiesjes heb je zo gemaakt. Het lijstje met ingrediënten lijkt lang, maar het zijn allemaal potjes en flesjes die je vast gewoon op voorraad hebt staan. Je hoeft alleen even voor het kippenvlees en citroen naar de supermarkt te gaan. Hoe langer de marinade kan intrekken, hoe smaakvoller en malser het vlees eigenlijk is. Maak dit gerust een dag van te voren.
Naast de kipspiesjes serveer je er natuurlijk tzatziki en een Griekse salade bij. Download het bbq E-book voor meer lekkere en makkelijke recepten.
Griekse kipspiesjes met citroen en oregano
recept voor 14 kipspiesjes
- 750 gram kipdijfilet
- 3 eetlepels citroensap
- rasp van halve biologische citroen
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 1 eetlepel olie
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde peterselie
- 1/2 theelepel gedroogde koriander
- 1/4 theelepel zout
- 6 flinke draaien met de pepermolen
- extra nodig: saté prikkers & eventueel verse peterselie voor het serveren
Stappen om Griekse kipspiesjes met citroen en oregano te maken:
- Snijd het vlees in evengrote blokjes.
- Maak een marinade van de citroensap, citroenrasp, wijn azijn, olie, knoflook, oregano, peterselie, koriander, zout en peper. Leg de kip erin en zet zeker 3 uur in de koelkast om in te trekken.
- Leg de houten saté prikkers 30 minuten in een bak met water, zodat ze niet kunnen verbranden.
- Rijg de kip aan de spiesjes.
- Grill gaar en goudbruin op de barbecue of in een grill (koeken) pan.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Wij zijn alweer 1,5 maand terug van onze heerlijke vakantie op het Griekse Kefalonia… Ik ga deze kipspiesjes zeker een keer maken om die Griekse smaken weer eens te proeven!