Mijn missie van januari is om thuis 3 weken lang andere groente op tafel te zetten. Ik zit hier zo van te genieten, want het zorgt ervoor dat ik weer eens iets anders eet. Eenweekmenu maken helpt mij hiermee. Het zorgt naast structuur er ook voor dat er minder eten verspild wordt. Op dit moment ben ik druk bezig met het “opeten” van de voorraadkast en vriezer. Het is net of Marie Kondó door de voorraad raast. Met dit verschil dat er niks weggegooid wordt maar wel opgegeten. De kasten worden langzaam leger, zo fijn is dat.
Volgende week komt het honderdste weekmenu online! Tijd voor een klein feestje. Houd de blog dan ook in de gaten! Ik heb een toffe winactie dat helemaal past bij het weekmenu thema.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 98 makkelijke recepten
Maandag: spaghetti alla Norma
Deze spaghetti met gebakken aubergine en mozzarella bewijst maar eens dat vegetarisch eten absoluut niet saai is.
Dinsdag: bloemkoolnasi met ei
Bij bloemkool denk ik altijd aan doorgekookte groente met een kaassaus, brrrh. De smaak van geraspte bloemkool ter vervanging van rijst heeft mij echt verrast. In de vriezer heb ik tegenwoordig 1 tot 2 porties voor mijzelf liggen, om op een makkelijke manier meer groente aan de nasi of een ander roerbak gerecht toe te voegen.
Woensdag: hele zalm met dukkah
Elke week een stukje vis eten, schiet er bij mij nog wel eens in. Ik was deze zalm met dukkah helemaal vergeten. Dukkah is een Arabisch noten-specerijenmengsel dat je zelf kunt maken. In de blog vertel ik wat je hiervoor nodig hebt. Maak gerust meer, zodat je het mengsel voor een dip met brood kunt gebruiken.
Donderdag: prei stamppot met pesto
Van mijn kinderen mag ik niet meer met een boerenkool stamppot aankomen. Ik heb dit iets te veel op tafel gezet. Gebakken prei daarentegen vinden ze super lekker en de pesto maakt ook een hoop goed in deze stamppot.
Vrijdag: galette met champignons
Op vrijdag eet je weer makkelijk en smakelijk. Ik kan de smaak van de galette nog proeven en echt, je hebt deze hartige taart zou gemaakt. Ik maak het deeg zelf, maar koop gerust kant en klaar bladerdeeg.
Zaterdag: havermoutbroodjes met courgette en geitenkaas
Voor iedereen die liever geen brood eet, maak eens havermoutbroodjes met in de basis 3 ingrediënten. Het beleg bestaat uit gemarineerde courgette met geitenkaas.
Zondag: dadel bieten kokos balletjes
Voor vandaag een snackrecept zonder dat je hoeft te bakken. Combineer dadels, geraspte biet en kokos met elkaar en draai er deze energieballetjes van.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.