Snelle focaccia met pesto

Een warm hapje bij een borrel is altijd goed. De blog staat er vol mee. Nu wil ik al tijden een focaccia maken. Het ontbreekt mij alleen aan tijd. Ik heb even niet de rust voor deeg kneden, rijzen etc. Het is dan ook eensnelle focaccia met pesto en zongedroogde tomaat geworden met een verse rol pizzadeeg. Dit deeg is naast pizza ook geschikt om een brood mee te maken.

Privé is het op dit moment een beetje hectisch. Deze periode is altijd al druk met kerst, manliefs verjaardag,Oud & Nieuw en de kids twee weken lang om mij heen. Ondertussen hebben we er nog een flink project bij gekregen door de oplevering van ons huis. Het is nieuwbouw dus werkelijk alles moet gebeuren. Van stuken, keuken, vloeren en tuin. Dan begrijpen jullie waarschijnlijk wel dat ik nu even kies voor makkelijke borrelhapjes en toch smaakvol.

Snelle focaccia met pesto

Snelle focaccia met pesto en zongedroogde tomaat

recept voor 1 brood

  • verse rol pizzadeeg
  • 2 flinke eetlepels pesto
  • olijfolie
  • bloem
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 takje rozemarijn
  • grof zout

Stappen om een snelle focaccia te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en leg in de lengte op het aanrecht. Smeer de onderste helft in met pesto. Sla de bovenste helft over de onderste helft.
  3. Haal je handen door het bloem en druk het deeg aan. Bestrijk de bovenkant van het brood met een kwast met olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes en duw met je vingers in het deeg. Haal de naalden van de rozemarijn af en strooi erover. Bestrooi als laatste met een beetje grof zout (uit de molen).
  4. Schuif de foccacia 20 minuten in de oven.

Tip: je kunt de snelle foccacia tot en met stap 3 voorbereiden en in huishoudfolie bewaren in de koelkast. Zo kun je ter plekke de focaccia afbakken.

Snelle focaccia met pesto

Snelle focaccia met pesto

Bewaar dit hapjes recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een snelle focaccia met pesto en zongedroogde tomaat maak je makkelijk met een verse rol pizzadeeg. Dit hapejs recept serveer je warm of koud.

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.