• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel

Ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel. Dit ovenschotel recept heeft een Oosterse twist. Vervang het gehakt door linzen voor een vegetarisch gerecht.

januari 24, 2019 door Linda 4 Reacties

Samenwerking. Na de feestmaand vol gezelligheid ben ik blij om weer terug in balans te komen. Wat is het heerlijk om de groente weer terug op tafel te zetten. In deze winterse maand vind ik ovenschotels zalig. Via mijn social media heb ik jullie gevraagd met welke groente ik aan de slag moest: sperziebonen of bloemkool. Beide groente staan hier niet zo vaak op tafel. Het is duidelijk: de keuze viel op de ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel.

Na alle kerstrecepten en borrelhappen snak ik in januari weer naar gewoon eten. Lekker veel verse groente, voedzame ontbijtjes, een salade als lunch en liters water en thee. Ik heb mijzelf tot doel gesteld om 3 weken lang elke dag een andere groente op tafel te zetten. De kinderen begonnen de laatste tijd te “klagen”. Eten we alweer boerenkool? In drukke tijden, zoals nu met het nieuwe huis, grijp ik graag naar makkelijke maaltijden, waar ik niet over na hoef te denken. Maar dat valt de kinderen nu dus ook op. Hoogste tijd voor actie dus.

Ik ga de uitdaging aan om eens andere groente op tafel te zetten. Het ontbreekt mij ook regelmatig aan inspiratie. In mijn PLUS supermarkt stond ik even te kletsen met de afdelingschef groente. Ik noem hem en zijn assistent altijd “mijn vrienden van de groente”. Inmiddels hebben ze mijn blog ontdekt en begrijpen ze mijn rare verzoeken beter (heb je in het magazijn nog een mooiere courgette, deze ziet er niet goed uit voor op de foto). Wat blijkt, na de komkommer en tomaat, zijn bloemkool en sperziebonen hardlopers in de supermaaltijd.

De komende weken kunnen jullie meer recepten verwachten met alledaagse groente en eenvoudig te maken. De bloemkool met zoete aardappel uit de oven heb ik gepimpt door er een Aziatische twist te geven met komijn, koriander en curry poeder. Een makkelijke maaltijd boordevol groente en smaak!

Ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel

recept voor 4 personen:

  • 1 kilo (zoete) aardappelen
  • 1 bloemkool
  • snufje zout
  • 1 ui
  • 300 gram gehakt
  • 3 theelepels curry madras / kerrie poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • snufje zout en peper
  • olijfolie om ovenschaal in te vetten
  • extra nodig: ovenschaal
  • optioneel: scheutje zoete ketjap

Stappen om een ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel te maken:

  1. Schil en was de zoete aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in 10 – 15 minuten. Bewaar een kopje kookvocht.
  2. Snijd roosjes van de bloemkool en kook 5 minuten beetgaar met een snufje zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Rul het gehakt in een droge koekenpan goudbruin. Snijd ondertussen de ui in stukjes. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de curry of kerrie, komijn en koriander toe en bak 1 minuut mee. Roer de gekookte bloemkool erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper en eventueel een scheutje ketjap.
  5. Stamp de aardappelen tot puree, voeg net zoveel kookvocht toe totdat de zoete aardappelpuree smeuïg is.
  6. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem met het gehakt groentemengsel. Dek af met de zoete aardappelpuree. Zet 25-30 minuten in de oven.

Tip: wil je liever een vegetarische ovenschotel? Vervang het gehakt door linzen.

Tip: probeer deze broccoli ovenschotel met gehakt en een heerlijk laagje zoete aardappel puree ook eens!

Ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel. Dit ovenschotel recept heeft een Oosterse twist. Vervang het gehakt door linzen voor een vegetarisch gerecht.

Bewaar dit ovenschotel recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Diner Tags: bloemkool, curry, gehakt, komijn, Koriander, ovenschotel, vlees, zoete aardappel

Lees Interacties

Reacties

  1. Greta zegt

    november 24, 2020 om 9:41 pm

    Heb het een beetje anders gemaakt, mix van zoete aardappel, gewone aardappel en knolslderij. En een korstje van paneermeel erover met paar klontjes roomboter. Het was erg lekker, dank voor het recept.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 30, 2020 om 4:18 pm

      Hi Greta, nou dat klinkt zalig. Leuk dat ik je heb mogen inspireren. Groeten, Linda

      Beantwoorden
    • Inez zegt

      december 2, 2020 om 8:52 pm

      Dag Linda, ik was op zoek naar een lekker recept met zoete aardappel en bloemkool. En lekker dat was het, bedankt! Groeten Inez

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        december 15, 2020 om 2:25 pm

        Hi Inez, wat onwijs leuk om te horen. Dank je wel.

        Ik wens je alvast fijne dagen.

        Warme groeten, Linda

        Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl