Weekmenu 100 – makkelijke recepten (+ winactie)

Wauw, weekmenu nummer 100! Tijd voor een klein feestje. Deze week heb ik mijn lievelingsrecepten in de planning gestopt. Keuzes maken is niet één van mijn beste eigenschappen, maar het is mij toch gelukt. Onderstaande recepten zijn zo vaak gemaakt, dat ik ze geheel zonder spiekbrief kan koken.

Wat is een feestje zonder cadeaus? Ik wilde graag een product weggeven, dat ik zelf ook gebruik. Zo ben ik dol op de serie bewaardozen van Mepal. De schalen zijn lekker multifunctioneel. Je kunt ze gebruiken voor onderweg want de deksel is 100% luchtvrij en lekvrij. Ik gebruik ze voornamelijk om eten in te bewaren in de koelkast of vriezer. Ik heb nu eenmaal een hekel aan weggooien.

Daarbij zien de schalen er mooi uit op tafel en kun je ze in de magnetron gebruiken. Ik mag 3 sets weggeven van 4 schalen elk. Onderaan de blog vertel ik hoe je kunt meedoen.

Weekmenu 100! Tijd voor een feestje. Lees snel de blog en dan vertel ik meer over de winactie

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wat eten we vandaag?

Nog niet gevonden wat je wilt eten vandaag in dit weekmenu? Geen probleem we hebben nog honderden weekmenu’s voor je klaar staan. Kijk maar even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 100 makkelijke recepten

Maandag: kikkererwtencurry

Bij mijn kinderen komt de kikkererwten curry inmiddels hun neus uit, zo vaak heb ik dit recept al gemaakt. Sorry schatjes, mama vindt dit nu eenmaal echt heel lekker. Serveer er wel naan bij, dat maakt het echt af.

Kikkererwten curry

Dinsdag: spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Mijn grote kookheld Jamie Oliver mag niet ontbreken in dit feestweekmenu. Al houd ik meer van de “oude” Jamie. Ik pak zijn kookboeken van 10-15 jaar eerder uit de kast, dan de meest recente exemplaren. Deze bolognese saus ga ik snel maken in mijn nieuwe keuken. Daar verheug ik mij nu al op.

spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Woensdag: plaattaart met courgette

Voor een plaattaart gebruik ik graag een kant en klare bladerdeegrol. Het gebruik hiervan is zo makkelijk en ze smaken ook nog eens beter dan die plakjes uit de diepvries. Deze plaattaart heeft allemaal ingrediënten waar ik blij van word, zoals geitenkaas, courgette, munt en pistache. Maak er een salade bij en je bent klaar.

plaattaart met courgette

Donderdag: nasi

Elke week staat er een oosters gerecht op het menu. Zelf nasi maken is zo makkelijk met een goede voorraad kruiden. Ik kan altijd zo blij worden van de smaak want die kant en klare zakjes vind ik vaak zo zout en allemaal hetzelfde smaken.

zelf nasi goreng maken

Vrijdag: hamburgers van manlief

De hamburgers van manlief maak ik dus nooit. Dat doet hij zelf, vaak met onze zoon. Het is echt hun specialiteit. Ik zorg dat er genoeg ingrediënten in huis zijn, zodat we een voorraadje kunnen invriezen.

runderhamburger met sojasaus

Zaterdag: appeltaart havermout uit de oven

In de herfst en winter gaat er geen dag voorbij zonder havermout. Ik krijg er maar geen genoeg van. Deze appeltaart havermout uit de oven is uit de begintijd en nog steeds één van mijn favorieten.

appeltaart havermout uit de oven

Zondag: bladerdeeghapjes met chorizo

Het weekend staat in het teken van gezelligheid met vrienden of het gezin. Deze bladerdeeghapjes met chorizo worden altijd met luid gejuich ontvangen. Het water loopt mij al in de mond. Heb je ze nog niet gemaakt? Nou waar wacht je nog op.

bladerdeeghapjes met chorizo

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Winactie
Hoe maak je kans op een 4-delige Mepal bewaarset?

  • Laat onder aan deze post wetenwaarom je een 4-delige Mepal bewaarset (350+750+1250+2250 ml) wilt winnen, met een geldig e-mailadres.
  • Deze winactie is al afgelopen en de winnaars hebben inmiddels bericht van mij ontvangen.
  • Let op, heb je een hotmail adres dan kan mijn mail bij je in de spam terecht komen.
  • De winnaars krijgen persoonlijk bericht van mij en dan stemmen we ook de kleur af!

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Weekmenu 100! Tijd voor een feestje. Lees snel de blog en dan vertel ik meer over de winactie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.