3 x vega lunchbox inspiratie

Na 5 jaar bloggen en 8 jaar ervaring, kom ik met een blog voor het vullen van de lunchbox voor kinderen. Niet zomaar gevulde trommeltjes maar ik heb 3 feestelijke vegetarische lunchboxes gemaakt met mijn nieuwe collega. Benieuwd wie dat is? Lees dan snel verder…

Het vlees wordt niet vervangen door kaas of zoet beleg, maar Quorn deli slices. Dit is nieuw en zijn vega(n) vleeswaren voor op brood. Met wie kan ik dit het beste testen? Met mijn kleine mannetje natuurlijk, want op de lunchtrommel van mijn puberende dochter heb ik weinig invloed meer 🙂

Samen met de kleine man ben ik de keuken ingedoken. Hij is bijna 10 jaar en maakt altijd zijn eigen lunchtrommel klaar. Ondertussen scharrel ik om hem heen om mijn ontbijt te bereiden. Tegenwoordig vindt hij het steeds leuker om te helpen met het koken.

3 x vega lunchbox inspiratie voor kinderen met een vegan kip wrap met hummus, een pita pizza en een sandwich hawai. Makkelijke en snelle lunchrecepten.

Op school heeft hij een project over duurzaamheid gehad en sindsdien krijg ik allerlei vragen waar ons eten vandaan komt. “Mam, het is niet goed om elke dag veel vlees te eten toch, dan kan ik toch ook chocopasta op brood nemen”? De grapjas, zoet beleg bewaren wij voor het weekend.

De lunchbox voor school moet lekker en voedzaam zijn. Naast brood, zit er altijd nog groente, nootjes of gedroogd fruit bij. Op woensdag is het feest! Dan besteden we samen 5 minuten meer tijd aan de lunchbox en dit keer hebben we 3 heerlijke vega lunchboxen gemaakt.

Voor de vega lunchbox inspiratie hebben wij de deli slices van Quorn gebruikt. Voor mij hoeft vlees niet elke dag en dit is een goed alternatief. De vega(n) vleeswaren zijn te verkrijgen in vier verschillende smaken. De basis van deze vleeswaren is mycoproteïne. Dit is een eiwitbron op plantaardige basis die van nature arm aan verzadigd vet is en rijk aan vezels.

Laten we aan de slag gaan met het vullen van de vega lunchtrommel. “Mam, mag ik zo dan ook alles opeten?”. Zijn ogen glunderden. De pita pizza is favoriet.

3x vega lunchbox inspiratie

Wrap vegan kip

 • 1 wrap
 • 1 eetlepel hummus
 • 2 blaadjes sla
 • 2 plakjes Quorn vegan chicken free slices
 • voor erbij: mini komkommer / gedroogde abrikozen / nootjes
 • optioneel: bakpapier en touw

Bereiding:

 1. Besmeer een wrap met hummus. Beleg met sla en chicken free slices. Rol op en snijd doormidden. Vul de lunchbox aan met komkommer, gedroogd fruit en nootjes.

3 x vega lunchbox inspiratie voor kinderen met een vegan kip wrap met hummus, een pita pizza en een sandwich hawai. Makkelijke en snelle lunchrecepten.

Vega pita pizza

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Besmeer 2 pita’s met de passata. Strooi de geraspte kaas erover, beleg met de pepperoni en strooi er een snufje oregano over. Schuif 4-5 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen. Vul de lunchbox aan met tomaatjes en gedroogde appel.

3 x vega lunchbox inspiratie voor kinderen met een vegan kip wrap met hummus, een pita pizza en een sandwich hawai. Makkelijke en snelle lunchrecepten.

Sandwich hawai

 • 2 boterhammen naar keuze
 • 2 plakken Quorn vegan smokey ham free
 • 1 plak kaas
 • 2 ananas schijven
 • voor erbij: yoghurt / muesli/ blauwe bessen

Bereiding:

 1. Beleg het brood met smokey ham free en een plak kaas. Dep de ananas schijven droog, leg op het brood en snijd in vier stukken. Vul de lunchbox aan met yoghurt, muesli en blauwe bessen.

3 x vega lunchbox inspiratie voor kinderen met een vegan kip wrap met hummus, een pita pizza en een sandwich hawai. Makkelijke en snelle lunchrecepten.Vega lunchbox recepten bewaren op Pinterest?Wil je deze vega lunchbox recepten opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.3 x vega lunchbox inspiratie voor kinderen met een vegan kip wrap met hummus, een pita pizza en een sandwich hawai. Makkelijke en snelle lunchrecepten.Dit artikel betreft een samenwerking met Quorn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.