Kijkje in mijn leven januari 2019

Zo lieve mensen, waar zal ik toch eens beginnen? Het zal jullie vast niet ontgaan zijn. Na bijna 3 jaar wachten hebben we eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis. Te gek, alleen verloopt alles anders en zeker niet volgens planning. Lees maar even mee.

Vlak voor de kerst krijgen we groen licht: het huis werd opgeleverd, terwijl het nog niet af was. Een hele bijzondere situatie, maar zo konden onze klusjesmannen alvast aan de slag. Het maakt ons niet uit als de stoep er nog niet ligt of dat er een bult aarde in de tuin nog afgevoerd moet worden. Bij oplevering bleken er alleen nog meer puntjes nog niet af te zijn. Geen probleem, we stellen ons flexibel op.

Ik heb nog nooit zoveel kopjes gezet als de afgelopen periode. Daarbij is het vrijdag vette hap en staat elke middag om 12:30 uur de Airfryer aan voor frikandellen-vrijdag. Mijn record is 34 broodjes op 1 dag! En dan deel ik alleen broodjes uit aan mensen die op dat moment in, om en rond ons huis aan de slag zijn. Het is dus druk in huis, heel druk.

Kijkje in mijn leven januari 2019 6a

Manlief en ik dachten deze periode gewoon te kunnen werken, maar dat lukt dus niet zo goed. Ik wil straks 3 weken vrij zijn voor de verhuizing. De bedoeling was om veel vooruit te werken. De recepten staan op de foto dat is het probleem niet. Het lukt alleen nog niet om achter de pc te kruipen, verhalen uit te schrijven, foto’s te selecteren etc. Daarbij kwamen er nog een paar samenwerkingen tussendoor en die gingen voor. Kortom: ik probeer alle ballen hoog te houden en zal in mijn 3 weken vrij toch een paar keer moeten werken.

Ondertussen had ik begin januari mijzelf uitgedaagd voor een 21 dagen groente challenge. Ik kreeg opmerkingen van de kids dat we te vaak hetzelfde aten… Met de huidige drukte heb ik er gewoon even minder ruimte voor in mijn hoofd. Variatie is voor mij altijd een belangrijk thema geweest. Ik voelde mij toch aangesproken en bedacht dat het goed was om 3 weken elke dag iets anders eten. Nou dat is gelukt! Ze kwam er groene kool, bietjes, rode kool, spitskool, sperziebonen, bloemkool en zuurkool op tafel, afgewisseld met een keertje Chinees en friet met snacks.

Kijkje in mijn leven januari 2019 7a

Daarbij ben ik ook druk bezig met het opeten van mijn voorraadkast en het leegeten van de vriezer. Voor als jij mij volgt op Insta dan zie je dat ik in een rendang fase zit. Dit heerlijke stoofpotje combineer ik gewoon met naan. Tja alles moet op, dus wat maakt het uit dat ik een Indonesisch gerecht combineer met iets uit de Indiase keuken. Enne, dit is een foto met lelijke bakjes. Heb je al gezien dat je toffe schalen van Mepal kunt winnen?

Kijkje in mijn leven januari 2019 5a

Mijn sociale leven staat op dit moment compleet stil. Ik heb de agenda leeggeveegd, want deze oma ligt elke dag rond 22:00 uur op bed, als het niet eerder is. Het kost vrij veel energie allemaal. Gelukkig ben ik ook nog eens alcohol vrij. Dit doen manlief en ik al jaren in januari. Het kost mij dit keer geen enkele moeite, want ik moet er even niet aan denken.

Met vriendinnen had ik nog een gezellig etentje gepland. We probeerden een nieuw restaurant uit De Kleine Parade. Ze serveren allemaal kleine gerechtjes. De ceviche van zeebaars was zalig. Echt een leuk tentje met goede wijnen volgens de meiden. Ik zat aan een malt biertje zoals je kunt zien.

Kijkje in mijn leven januari 2019 2a

Het is ook een periode van afscheid nemen. Terwijl onze dochter met haar 5 vriendinnen uit de buurt een slaapfeestje heeft, zit ik met mijn 2 mannen sushi te eten in bed. Tja, dat was een wens van onze zoon. Even geen kruimels van een ontbijt, maar zeewier in bed…

Kijkje in mijn leven januari 2019 4a

De filmcamera bleek 2,5 jaar ongebruikt! Zo zonde. Het apparaat ligt nu op tafel en we hebben de kinderen gevraagd op hun manier het huis te filmen. Hier gaat zoonlief al vloggend door het huis.

Kijkje in mijn leven januari 2019 8a

Zakelijk gezien heb ik ook nog een belangrijke beslissing genomen. Hier kom ik in volgende maand op terug. Ik heb er zo’n zin in. Voor nu ga ik aftellen. Ik heb letterlijk een aftelkalender naast mijn bureau hangen. Als kind deed ik dit ook al graag en hier is weinig aan veranderd. Ik kan niet wachten om eindelijk mijn keuken in gebruik te nemen. Het zal zo’n fijne plek van het huis worden met veel licht. Bij toeval komen we erachter dat we een raam met breed kozijn hebben, waar je op kunt zitten. Mijn favoriete plekje heb ik denk ik dus al gevonden.

Voor nu ga ik proberen deze week wat blogs vooruit te werken. Daarna ga ik inpakken en verhuizen. Het is nog even bikkelen de komende weken. Om eerlijk te zijn, kan ik wel een lekkere vakantie gebruiken. We hebben onze skivakantie helaas moeten annuleren. Gelukkig hebben we voor de mei vakantie een vakantie geboekt. We gaan heerlijk naar Spanje op een camping in een luxe stacaravan van Eurocamp. Wij hebben nog nooit op een Spaanse camping gestaan. Ik kijk nu al uit naar het heerlijke eten en relaxen. De werkelijkheid op dit moment is een nog even een leven tussen de dozen. Kijk ondertussen live mee via Instagram.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.