Weekmenu 111 – makkelijke recepten

Heerlijk zeg, de kinderen hebben vakantie en wij zijn er even tussenuit met het gezin. Lekker uitslapen elke dag, dorpjes bezoeken, uitgebreid eten en lekker relaxen. Eens kijken hoeveel boeken ik kan lezen deze week.

Het weekmenu zit weer vol met makkelijke recepten. Pak pen en papier erbij en schrijf even mee. Er zit vast een maaltijd voor je voor je tussen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 111 makkelijke recepten

Maandag: spinazie quiche

Een quiche op maandag. Wat een feest zeg. Tja, wie zegt dat vegetarisch eten geen feestje mag zijn. Qua doorlooptijd vind ik het persoonlijk altijd wel makkelijker om een quiche in het weekend voor te bereiden.

spinazie quiche

Dinsdag: spaghetti met broccoli saus met gerookte kip

Broccoli is een groente die ik graag serveer, vanwege de vele goede vitamientjes. De smaak van deze groente wordt door mijn kids en manlief niet zo gewaardeerd. Ik ben er achter dat je de groente ook makkelijk kunt pureren voor in de saus en niemand die het doorheeft 🙂

Spaghetti met broccolisaus en doperwten

Woensdag: kip kerrie

Heerlijk zeg een kip kerrie recept zonder pakjes of zakje. Iedereen lust dit recept door de zachte romige smaak van de saus. Je kunt, als je wilt, naar hartenlust variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld eens ananas en rozijntjes toe of bak (kastanje) champignons mee.

Romige kip kerrie zonder pakje en zakje

Donderdag: zalm met pesto

Heb je weleens zalm ingesmeerd met pesto? Echt, wij eten zalm zo vaak op die manier. Maak dit keer de pesto zelf. Echt dit is zoveel lekkerder.

zalm met pesto

Vrijdag: Indiase kip wraps

Wat zijn wraps toch een ideale vrijdagavond hap. De versie op zijn Mexicaans is alom bekend. Vandaag halen we het potje milde curry pasta weer eens uit de koelkast en maken Indiase kip wraps.

Indiase wraps met kip

Zaterdag: ontbijtrecepten uit de blender

De blender wordt bij mij thuis het meest door mijn dochter gebruikt voor smoothies. Het apparaat kan zoveel meer. In dit blog laat ik je een aantal heerlijke snelle ontbijtrecepten zien.

makkelijke ontbijtrecepten met de blender

Zondag: muesli repen maken

Zondag is bakdag. Je zou denken dat deze muesli repen ook de oven in moeten. Dit is niet het geval. Je kunt de repen met rijstwafels, muesli en noten in de vriezer of koelkast laten opstijven.

gezonde rijstwafel mueslireep header

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.
Weekmenu met makkelijke recepten voor het hele gezin met deze week kip kerrie, Indiase kip wraps, een spinazie quiche en zalm met pesto.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.