Ben je net als ik verslaafd aan een havermout ontbijt? Dan heb ik een te gek recept voor je. Wist je dat je havermout ook in de oven kon klaarmaken? Nee? Nou ik ook niet hoor. Tot ik het recept van een appeltaart havermout uit de oven voorbij zag komen. Alle credits gaan naar Pauline. Door haar ben ik op het idee gekomen.
Ok, je hebt alleen even iets meer tijd nodig voor dit ontbijt. Om die reden een perfect idee voor het weekend. De basis bestaat uit havermout, appel en plantaardige melk. Vanaf dan kun je er lekker op los gaan variëren. Om mezelf extra te verwennen, heb ik de appeltaart havermout op smaak gebracht met koekkruiden. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor kaneel. Net als in een echte appeltaart heb ik rozijnen toegevoegd. En voor een extra bite een eetlepel noten voor mijn dagelijkse portie goede vetten.
Ooh, het hele huis ruikt op de vroege ochtend naar appeltaart. Wat een onwijs goede start van het weekend!
Appeltaart havermout uit de oven
Ingrediënten
- 4 flinke eetlepels havermout
- 150 ml amandelmelk
- 1/2 appel
- 1 tl koekkruiden of anders kaneel
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel noten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de amandelmelk en de havermout in een ovenbestendige vorm.
- Rasp de appel en voeg toe aan de havermout.
- Voeg de koekkruiden, rozijnen en noten toe en meng alles goed door elkaar.
- Zet de appeltaart havermout zo’n 25 minuten in de oven.
- Serveer warm, pas op want het schaaltje is direct uit de oven erg heet.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.