Ben je net als ik verslaafd aan een havermout ontbijt? Dan heb ik een te gek recept voor je. Wist je dat je havermout ook in de oven kon klaarmaken? Nee? Nou ik ook niet hoor. Tot ik het recept van een appeltaart havermout uit de oven voorbij zag komen. Alle credits gaan naar Pauline. Door haar ben ik op het idee gekomen.
Ok, je hebt alleen even iets meer tijd nodig voor dit ontbijt. Om die reden een perfect idee voor het weekend. De basis bestaat uit havermout, appel en plantaardige melk. Vanaf dan kan je er lekker op los gaan variëren. Om mezelf extra te verwennen, heb ik de appeltaart havermout op smaak gebracht met koekkruiden. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor kaneel. Net als in een echte appeltaart heb ik rozijnen toegevoegd. En voor een extra bite een eetlepel noten voor mijn dagelijkse portie goede vetten.
Ooh, het hele huis ruikt op de vroege ochtend naar appeltaart. Wat een onwijs goede start van het weekend!
Wat heb je nodig voor 1 persoon:
- 4 flinke eetlepels havermout
- 150 ml amandelmelk
- 1/2 appel
- 1 tl koekkruiden (of anders kaneel)
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel noten
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de amandelmelk en de havermout in een ovenbestendige vorm.
- Rasp de appel en voeg toe aan de havermout.
- Voeg de koekkruiden, rozijnen en noten toe en meng alles goed door elkaar.
- Zet de appeltaart havermout zo’n 25 minuten in de oven.
- Serveer warm, pas op want het schaaltje is direct uit de oven erg heet.
Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram
Heerlijk lijkt me dit. Heb zoiets wel vaker gemaakt. Mss voor morgen, vanavond vast klaarzetten, morgen meteen de oven in…
BEn trouwens ook nog op zoek naar een goed recept van havermout koek/cake, die je in plakjes kan snijden. Zal hier en daar eens blogs afstruinen…
Hi Petra, hier heb ik nog geen recept van. Ik zal binnenkort wel recept met havermout muffins plaatsen. Groeten, Linda
Wat grappig, ik maakte hem een paar dagen geleden ook..vond hem op dag drie alleen niet zo heel erg lekker meer 😉
leuk recept! Vraagje, Waar heb je dat leuke schaaltje vandaan?
Groetjes
Hi Amanda, het schaaltje is van een chocolade fondue set. Vaak bij goed gesorteerde kookwinkels te krijgen, vaak met de feestdagen. Online zag ik er ook meerdere staan, zie hier. http://www.bestel.nl/love-gifts/mini-hartvormig-chocoladefondue-p-2772.html
Succes ermee! Groeten, Linda
Lijkt me lekker! Ga ik zaterdag proberen! Moet de havermout van tevoren nog geweekt te worden?
Hi Christel, dat is niet nodig. De havermout kookt in de oven.
Wat inspirerend.
Dank voor het recept. Laat de taart zich ook invriezen denk je?
Groetjes maartje
Nee, zie het echt als een ontbijt taartje. Het zijn eigenlijk baked oats, erg lekker. Groeten, Linda
Lijkt me erg lekker! Maar Kan ik de melk ook vervangen door water?
Gr.
Hi Snezana, mijn gevoel zegt dat je melk of plantaardige melk moet gebruiken. Maar probeer het eens uit, zou ik zeggen. Gr. Linda
Lekker maar iets flauw, het mist nog een beetje zout!
HI, misschien een iets zoetere appel of meer koekkruiden/kaneel of rozijntjes gebruiken?
Hallo! Het klinkt erg lekker en ik ben van plan dit morgen ochtend te gaan maken. Wat ik mij afvroeg was hoeveel kcal dit ontbijtje bevat?
Ik hoor het graag!
Groetjes
Hi Rowan, ik tel geen calorieën dus kan het je niet vertellen. Groeten, Linda
Bedankt voor het recept, heb het vanochtend gemaakt en i love it!
hi, ik vindt het een heel lekker recept. maar weet jij nog een ander (soort)bakje waar je het in kunt maken?
Hi Lisa, je hebt een kommetje nodig dat hittebestendig is voor de oven. Je kunt ook nog aan glas denken. Heb je hiermee voldoende informatie? Gr. Linda
Kun je dit ook de avond van te voren bakken en dan de volgende ochtend eten?
Hi Maartje, dat heb ik nog nooit gedaan. Probeer het eens uit. Ik vind het zelf juist zo lekker als het warm uit de oven komt. Gr. Linda
Kun je dit ook de avond van te voren bakken en dan de volgende ochtend eten?
Ik maak vaak havermoutpap met deze ingrediënten. Smaakt het uit de oven echt heel anders?
Hi Carine, ja uit de oven vind ik toch anders dan zo in de pap. Alleen al de geur die in huis hangt.
Vanmorgen van dit lekkere ontbijt genoten. Het voelde als snoepen maar dan gezond!
Ik vond het wel iets aan de flauwe kant. Misschien ga ik volgende keer iets meer kaneel gebruiken en misschien wat citroensap. In ieder geval een heel leuk, makkelijk en lekker verwenontbijt!
Hi Mirjam, het kan ook aan de soort appel liggen. Ik gebruik vaak een Elstar appeltje, dat is lekker voor uit de oven. Succes ermee. Gr. Linda