• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Appeltaart Havermout uit de oven

appeltaart havermout uit de oven

april 5, 2014 door Linda 25 Reacties

Ben je net als ik verslaafd aan een havermout ontbijt? Dan heb ik een te gek recept voor je. Wist je dat je havermout ook in de oven kon klaarmaken? Nee? Nou ik ook niet hoor. Tot ik het recept van een appeltaart havermout uit de oven voorbij zag komen. Alle credits gaan naar Pauline. Door haar ben ik op het idee gekomen.

Ok, je hebt alleen even iets meer tijd nodig voor dit ontbijt. Om die reden een perfect idee voor het weekend. De basis bestaat uit havermout, appel en plantaardige melk. Vanaf dan kan je er lekker op los gaan variëren. Om mezelf extra te verwennen, heb ik de appeltaart havermout op smaak gebracht met koekkruiden. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor kaneel. Net als in een echte appeltaart heb ik rozijnen toegevoegd. En voor een extra bite een eetlepel noten voor mijn dagelijkse portie goede vetten.

Ooh, het hele huis ruikt op de vroege ochtend naar appeltaart. Wat een onwijs goede start van het weekend!

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

  • 4 flinke eetlepels havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1/2 appel
  • 1 tl koekkruiden (of anders kaneel)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel noten

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de amandelmelk en de havermout in een ovenbestendige vorm.
  3. Rasp de appel en voeg toe aan de havermout.
  4. Voeg de koekkruiden, rozijnen en noten toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Zet de appeltaart havermout zo’n 25 minuten in de oven.
  6. Serveer warm, pas op want het schaaltje is direct uit de oven erg heet.

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram

 

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, ONTBIJT Tags: havermout, havermout ontbijt, havermout ontbijt recept, havermout recept, havermout uit de oven, ontbijttaart

Lees Interacties

Reacties

  1. Petra zegt

    april 5, 2014 om 6:40 am

    Heerlijk lijkt me dit. Heb zoiets wel vaker gemaakt. Mss voor morgen, vanavond vast klaarzetten, morgen meteen de oven in…
    BEn trouwens ook nog op zoek naar een goed recept van havermout koek/cake, die je in plakjes kan snijden. Zal hier en daar eens blogs afstruinen…

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 7, 2014 om 9:06 am

      Hi Petra, hier heb ik nog geen recept van. Ik zal binnenkort wel recept met havermout muffins plaatsen. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  2. Eef zegt

    april 5, 2014 om 7:06 am

    Wat grappig, ik maakte hem een paar dagen geleden ook..vond hem op dag drie alleen niet zo heel erg lekker meer 😉

    Beantwoorden
  3. Amanda zegt

    augustus 23, 2014 om 8:39 pm

    leuk recept! Vraagje, Waar heb je dat leuke schaaltje vandaan?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 25, 2014 om 2:02 pm

      Hi Amanda, het schaaltje is van een chocolade fondue set. Vaak bij goed gesorteerde kookwinkels te krijgen, vaak met de feestdagen. Online zag ik er ook meerdere staan, zie hier. http://www.bestel.nl/love-gifts/mini-hartvormig-chocoladefondue-p-2772.html

      Succes ermee! Groeten, Linda

      Beantwoorden
  4. christel zegt

    september 11, 2014 om 11:31 am

    Lijkt me lekker! Ga ik zaterdag proberen! Moet de havermout van tevoren nog geweekt te worden?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 11, 2014 om 12:09 pm

      Hi Christel, dat is niet nodig. De havermout kookt in de oven.

      Beantwoorden
  5. maartje zegt

    oktober 30, 2014 om 8:58 am

    Wat inspirerend.
    Dank voor het recept. Laat de taart zich ook invriezen denk je?
    Groetjes maartje

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 1, 2014 om 12:41 pm

      Nee, zie het echt als een ontbijt taartje. Het zijn eigenlijk baked oats, erg lekker. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  6. Snezana zegt

    november 29, 2014 om 3:45 pm

    Lijkt me erg lekker! Maar Kan ik de melk ook vervangen door water?

    Gr.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 1, 2014 om 9:33 am

      Hi Snezana, mijn gevoel zegt dat je melk of plantaardige melk moet gebruiken. Maar probeer het eens uit, zou ik zeggen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Nynke zegt

    januari 24, 2015 om 1:05 pm

    Lekker maar iets flauw, het mist nog een beetje zout!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 26, 2015 om 9:32 am

      HI, misschien een iets zoetere appel of meer koekkruiden/kaneel of rozijntjes gebruiken?

      Beantwoorden
  8. Rowan zegt

    juli 25, 2015 om 5:05 pm

    Hallo! Het klinkt erg lekker en ik ben van plan dit morgen ochtend te gaan maken. Wat ik mij afvroeg was hoeveel kcal dit ontbijtje bevat?
    Ik hoor het graag!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 12, 2015 om 3:56 pm

      Hi Rowan, ik tel geen calorieën dus kan het je niet vertellen. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  9. S.d zegt

    augustus 22, 2015 om 7:56 am

    Bedankt voor het recept, heb het vanochtend gemaakt en i love it!

    Beantwoorden
  10. lisa tb zegt

    februari 6, 2016 om 4:43 pm

    hi, ik vindt het een heel lekker recept. maar weet jij nog een ander (soort)bakje waar je het in kunt maken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 8, 2016 om 9:15 am

      Hi Lisa, je hebt een kommetje nodig dat hittebestendig is voor de oven. Je kunt ook nog aan glas denken. Heb je hiermee voldoende informatie? Gr. Linda

      Beantwoorden
  11. Maartje zegt

    september 24, 2016 om 10:32 pm

    Kun je dit ook de avond van te voren bakken en dan de volgende ochtend eten?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 26, 2016 om 9:30 am

      Hi Maartje, dat heb ik nog nooit gedaan. Probeer het eens uit. Ik vind het zelf juist zo lekker als het warm uit de oven komt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  12. Maartje zegt

    september 24, 2016 om 10:33 pm

    Kun je dit ook de avond van te voren bakken en dan de volgende ochtend eten?

    Beantwoorden
  13. carine zegt

    mei 13, 2017 om 1:20 pm

    Ik maak vaak havermoutpap met deze ingrediënten. Smaakt het uit de oven echt heel anders?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 15, 2017 om 9:38 am

      Hi Carine, ja uit de oven vind ik toch anders dan zo in de pap. Alleen al de geur die in huis hangt.

      Beantwoorden
  14. Mirjam zegt

    juni 7, 2020 om 10:00 am

    Vanmorgen van dit lekkere ontbijt genoten. Het voelde als snoepen maar dan gezond!
    Ik vond het wel iets aan de flauwe kant. Misschien ga ik volgende keer iets meer kaneel gebruiken en misschien wat citroensap. In ieder geval een heel leuk, makkelijk en lekker verwenontbijt!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 8, 2020 om 10:06 am

      Hi Mirjam, het kan ook aan de soort appel liggen. Ik gebruik vaak een Elstar appeltje, dat is lekker voor uit de oven. Succes ermee. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.