Nog geen beoordelingen

Runderhamburger met sojasaus

Manlief is bij ons de hamburger koning. Zoals je in mijn blog van gisteren hebt kunnen lezen, heeft hij meerdere recepten gemaakt. De winnaar is de runderhamburger met sojasaus. De burger is ontdekt en samengesteld op de camping in Perticara. Om die reden heet de zelfgemaakte burger bij ons thuis de Perticara burger.

Het is niet makkelijk om de smaak te evenaren van de versie in Italië. We zaten namelijk vlak bij een biologisch slagerij, waar het vlees zo vers was dat het smolt op je tong. Het gehakt werd vers voor je gedraaid en er zat nauwelijks vet aan. Hele stukken puur vlees werd gebruikt voor het gehakt. Maar met rundergehakt van een slagerspeciaalzaak is het uiteraard ook prima te doen. Een absolute must wat ons betreft.

runderhamburger met sojasaus

De runderhamburger met sojasaus is goedgekeurd door onze vakantie buren, de camping leiding en 4 gezinnen uit onze straat met alle kids erbij. Echt zelf hamburgers maken is zo gepiept. Deze hamburger heeft slechts 7 ingrediënten. Ga alleen op pad voor goed vlees. De rest heb je vast al in huis. Enne, maak je een foto als je dit hamburger recept maakt?

runderhamburger met sojasaus

Runderhamburger met sojasaus

Ingrediënten

Aantal personen10 burgers
  • 1 kilo rundergehakt
  • 4 grote sjalotten heel fijn gesnipperd (100 gr)
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden niet persen (10 gr.)
  • 3 eetlepels mayonaise (40 gr.)
  • 80 gram sojasaus (Kikkoman is onze favoriet = nonspon)
  • peper naar smaak
  • 20 gram paneermeel

Voor erbij

  • hamburger broodjes
  • sla
  • tomaat
  • augurken
  • rode ui in halve ringen
  • extra mayonaise

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Stop het gehakt in een grote kom.
  • Voeg daar de sjalotjes, knoflook, mayonaise, peper en sojasaus aan toe.
  • Als het goed is gemengd, voeg je de paneermeel toe, tot het gehakt een stevige eenheid wordt.
  • Laat het mengsel een uurtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Maak vervolgens ballen van ongeveer 125 gr. En kneed deze eerst stevig en draai er dan een bal van, zodat een gladde bal ontstaat.
  • Deze bal kun je platdrukken tot een hamburger of gebruik een hamburgerpers (wij hebben deze).
  • Bereid de hamburgers in een grillpan of heerlijk op de BBQ of Skottelbraai.

Linda’s Tips

  • Tip: Gebruik je een hamburger steker? Vet deze dan in met olijfolie, zodat de burger makkelijk uit de vorm komt.
runderhamburger met sojasaus

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.