Weekmenu 148 makkelijke recepten

Je kan het niet gemist hebben, deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Ik doe er ook aan mee voor de derde keer. Alleen donderdag had ik het moeilijk tijdens een gezellige date met manlief bij een kleine pizzeria met authentieke Napolitaanse pizza’s. Ik had zo’n zin in de pizza met venkelworstjes. Maar goed, ik ben “sterk” gebleven en ik heb gekozen voor een vegetarische pizza met extra veel kaas.

Deze laatste twee dagen red ik nog wel. Het leuke is dat ik zelf ook weer aan de slag ben gegaan met nieuwe vega recepten uitproberen. Volgende week kunnen jullie zo’n lekker vegetarisch recept verwachten. Ik heb er van de week direct mooie foto’s van gemaakt.

Ondertussen houdt het Corona virus mij natuurlijk ook in de greep. Het is geen reden tot paniek, maar laten we de maatregelen serieus nemen. Straks als alles voorbij is, stel ik voor dat we massaal boodschappen doen bij de kleine zelfstandigen. We kunnen de pijn niet goedmaken, maar wel verzachten. Voorlopig blijf ik even thuiswerken en ik heb gelukkig nog genoeg foto’s en recepten klaarstaan om uit te schrijven.

Het weekmenu bevat een aantal golden oldies. Zo heb ik nog nooit mijn blog met koken uit de voorraadkast met jullie gedeeld in een weekmenu of 10 lunchrecepten zonder brood. Mijn macaroni recept is ideaal voor als je een keer weinig tijd hebt. Het visrecept in dit weekmenu is kabeljauw uit de oven van mijn favoriete kookboeken schrijver Jamie Oliver. Verder staat er voor zaterdag broodloze lunchrecepten voor je klaar en kun je zondag een ontbijtkoek bakken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 148 makkelijke recepten

Maandag: spitskool stamppot met cashewnoten

Begin de week met een lekker makkelijk stamppotje zonder vlees. Noten zijn een goede eiwitbron en dus een fijne vleesvervanger en geven een lekkere bite aan deze maaltijd.

Een spitskool stamppot met cashewnoten. Een vegetarische stamppot met een oosterse twist door het gebruik van kerrie, koriander en sojasaus.

Dinsdag: snelle macaroni

Ten eerste, wat een hoop reacties heb ik ontvangen over deze snelle macaroni. Ik maak dit receptje al jaren op deze manier en wilde het eerst niet online zetten. Inmiddels is dit recept al veel door jullie gemaakt.

Snelle macaroni zonder pakjes en zakjes

Woensdag: koken uit de voorraadkast

Ik heb geen inloopkast vol kleding maar een goed gevulde voorraadkast, daar word ik blij van. Ik zorg ook altijd dat er genoeg basisproducten op voorraad staan, zodat ik zonder boodschappen doen altijd een maaltijd uit de hoge hoed kan toveren. Kijk maar even mee.

Kikkererwten curry

Donderdag: kabeljauw uit de oven

Nu het maart is, mogen er lente achtige recepten online komen. Van de kleuren van deze kabeljauw uit de oven word ik altijd heel blij.

Met de kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style maak je heerlijke vispakketjes met tomaat, mozzarella en olijven die je kunt aanpassen per persoon.

Vrijdag: kip tandoori burgers

Burger time! Duik de kruidenkast in, want we gaan voor een zelfgemaakte tandoori kruidenmix voor in de burgers.

Kip Tandoori burgers

Zaterdag: 10 x lunchen zonder brood

Brood, ik ben er gek op. Het liefst eet ik de hele dag door brood. Alleen krijg ik regelmatig een dip na het eten van brood en ook snel trek. Om die reden eet ik de laatste maanden weer minder brood. In dit blog krijg je allerlei ideetjes om te lunchen zonder een standaard bammetje.

lunchen zonder brood

Zondag: ontbijtkoek

De komende weken zal er in het weekmenu ook een lekker paasrecept staan. Zelfgemaakte ontbijtkoek is altijd welkom op een goed gevulde brunchtafel. Probeer dit recept eens uit, want het heeft de smaak van authentieke ontbijtkoek.

ontbijtkoek

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 148 met makkelijk recepten voor het avondeten. en geschikt voor het hele gezin. Gebruik het weekmenu als planner voor het avondeten. Pak pen en papier voor de boodschappenlijst en schrijf mee. Deze week staat een vega spitskool stamppotje, snelle macaroni, kabeljauw uit de oven, kip tandoori burgers en koken uit de voorraadkast op het menu. Klik op de foto voor de recepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.