Italiaanse bonensalade met tonijn

Persoonlijk ben ik gek op vis en bonen uit blik. Ze zijn makkelijk om te gebruiken, lekker en goedkoop. In mijn kast staat altijd een voorraad. In een handomdraai zet je dan bijvoorbeeld ook dezeItaliaansebonensalademet tonijn op tafel.

Op vakantie in Italië krijg ik altijd veel inspiratie. Zo heb ik dezeItaliaanse bonensalade met tonijn nagemaakt. Het is echt zo makkelijk om te bereiden. Mijn dochter en ik lunchen hier graag mee of ik zet dit als bijgerecht op tafel bij de barbecue.

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.

Download buttonItaliaanse bonensalade met tonijn

Recept voor 2 personen

  • 1 blikje tonijnmoot op olie (MSC)
  • 200 gram (tros) tomaten
  • 1/2 kleine rode ui (of sjalotje)
  • 1 blik (310 gram) cannellini bonen (of witte bonen)
  • 50 gram rucola melange
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels vers gehakte platte peterselie

Stappen om een Italiaanse bonensalade met tonijn te maken:

  1. Laat de tonijnmoot uitlekken.
  2. Snijd de tomaatjes doormidden en de ui in ringen.
  3. Spoel de bonen af onder koud stromend water om eventueel toegevoegd zout te verwijderen.
  4. Leg de sla op een schaal. Verdeel de bonen, rode ui, tomaten en tonijn erover.
  5. Maak een dressing van de olie en citroensap met een snufje zout en peper. Giet deze over de salade en strooi de platte peterselie erover.

Zoals je bij de ingrediënten kunt zien, koop ik verantwoord gevangen vis. Het MSC logo garandeert dat de vis duurzaam gevangen is en heeft als doel om overbevissing tegen te gaan en werkt aan de gezondheid van het leven in de zee. Zo kunnen we in de toekomst ook van vis blijven genieten.

Italiaanse bonensalade met tonijn

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.