Tonijn salade voor op brood

De afgelopen maanden heb ik mijn hobby “lekker eten” iets te fanatiek uitgeoefend. Mijn kleren zitten minder lekker en dus is het tijd om meer te balansen. Daar heb ik op zich geen moeite mee, als de smaak maar goed is. Zo let ik meer op mijn broodbeleg en laat ik de kaas even staan. In plaats daarvan is de cottage cheese, kipfilet en tonijn salade niet aan te slepen. Juist ja, allemaal “skinny” ingrediënten.

Een blikje tonijn is zo’n product dat altijd in mijn kast staat. De salade vul ik verder aan wat er in huis is. De tonijn maak ik aan met yoghurt of kwark. Zodra ik een feestje heb en er een hapje van maak, vervang ik de yoghurt door mayonaise voor een meer romige smaak. Het idee van vandaag is om een beetje op het lijf te letten.

Met alleen tonijn, yoghurt en zout en peper kom je al een heel eind. Binnen 5 minuutjes ben je al klaar. Vervolgens ga ik op zoek naar meer smaakmakers. Ik heb er nog 4 augurkjes, 1 lente ui en een snuf gerookte paprikapoeder ingedaan.

tonijn salade voor op brood

Tonijn salade voor op brood

voor 1 kommetje

  • 1 blikje tonijn op water (MSC keurmerk)
  • 3 eetlepels volle of Griekse yoghurt (kwark)
  • vers gemalen peper en een snufje zout

extra

  • komkommer/ bleekselderij
  • 1/2 appel
  • 4 augurkjes/ 1 eetlepel kappertjes
  • 1 lente ui / 1/4 rode ui / of een klein sjalotje
  • 1 theelepel mosterd
  • eetlepel olijven
  • snuf (gerookte) paprikapoeder
  • verse kruiden: peterselie

Hoe maak je een tonijn salade voor op brood:

  1. Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de yoghurt en een snufje zout en peper.
  2. Duik vervolgens de kast in op zoek naar meer ingrediënten. Ik heb er nog extra 4 augurkjes, 1 lente ui en een snuf gerookte paprikapoeder ingedaan. Kijk wat je in huis hebt en maak je eigen tonijn salade.

tonijn salade voor op brood

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.