Jaaroverzicht Lekker eten met Linda 2015

Het is alweer de laatste dag van 2015. Wat een geweldig jaar heb ik achter de rug. Echt! In september bestond ik 2 jaar en toen maakte ik de balans op. Ga ik verder of wordt het tijd om iets anders te doen?

Ik wilde graag van mijn hobby mijn werk maken. Na 1 jaar voorbereiding (opleiding & stage) en 2 jaar bloggen, kan ik eindelijk zeggen dat het gelukt is. Volgens manlief was het allang gelukt, want geld maakt niet gelukkig. Alleen vind ik het zelf erg fijn dat ik weer kan bijdragen aan het gezamenlijke huishouden.

Traditiegetrouw neem ik altijd de tijd om het jaar af te sluiten en mijn doelstellingen voor het jaar erop op papier te zetten. In plaats van jullie per maand door het jaar te loodsen heb ik mezelf een aantal vragen gesteld. Lees even mee met het jaaroverzicht Lekker eten met Linda 2015.

Met welke kookactiviteit heb je je grenzen overschreden?

Hier hoef ik niet lang over na te denken. Als slagerdochter vond ik het schoonmaken, bakken en eten van de stierenballen tijdens de food tour door Leeuwarden echt heel spannend.

food tour door Leeuwarden

Wat was het leukste foodbloggers event?

Nog steeds denk ik wel eens terug aan de boeklanceringsborrel van Uit Paulines Keuken in maart. Al mijn collega’s waren er en ik moest mezelf echt even in de arm knijpen. Nou Lin, je hoort nu bij dit groepje dames. Ik heb een hekel aan netwerken, maar met mijn collega’s onderling heb ik hier absoluut geen last van. Ik voel mij er als een vis in het water!

Winactie Uit Paulines Keuken kookboek

Wat was jouw tofste persreis?

Oh wat vond ik het bezoek aan de zalmkwekerij in Noorwegen voor de Bewuste visweek GEWELDIG. Nooit gedacht dat ik zo dicht bij de vissen kon komen en ze continue uit het water zou zien springen. Ik heb genoten van de 24 uur! Ook het diner bij Credo was meer dan geweldig.

bewuste visweek

Welk recept heeft het meeste moeite gekost?

Als bakkoningin val ik altijd door de mand. Voor Pasen ben ik meerdere keren bezig geweest met het recept voor cake in een eierschaal. Eerst had ik meel gebruikt, waardoor het deeg niet goed rees. De tweede keer met bloem ging wel goed. En toen nog de fotografie. Chocolade fotograferen is zo lastig. Vervolgens is het recept jullie niet opgevallen….

cake in een eierschaal

Wat is je best bekeken post op Facebook?

Nog steeds begrijp ik niet hoe het mogelijk is geweest. Maar ik heb 494 likes gekregen op de foto van de gezonde eierkoeken. Ik dacht laat ik jullie eens vragen of jullie het recept willen. Nou dat heb ik geweten.

gezonde eierkoeken jaaroverzicht

Op welke kookprestatie ben je trots?

Ik ben heel trots dat ik samen met 19 andere bloggers mocht koken voor alleenstaande moeders die afhankelijk zijn van de Voedselbank. De dankbaarheid van de dames heeft mij aangegrepen. Ik heb er daarna nog regelmatig over nagedacht. Het weekend heb ik mijn voorraadkast onderhanden genomen en er staat een doos klaar om weg te brengen.

Lidl Linda

Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Ik probeer mijn best te doen om leuke foto’s van mijn leven op Instagram te plaatsen. Niet alleen foodfoto’s maar ook van mijn dagelijkse dingetjes. Onze dochter was dit jaar voor het eerst zwarte piet. Ik maakte deze foto van mijn beide kinderen. En wat denk je? In totaal 219 likes, zo’n 100 meer dan mijn twee na beste foto… Kortom, stoppen met die foodfoto’s (hahaha).

Instagram #2015bestnine

Wat is je best gelezen blog?

Ach, lijstje horen erbij toch aan het einde van het jaar? Mijn best bekeken recept is 8 x havermout uit 2014. In totaal 84.000 keren bekeken. Afgelopen mei zette ik tijdens de detox periode mijn guacamole recept eens online. Eigenlijk op aanraden van mijn zusje, want ze vond het raar dat ik dit recept nog niet gepost had. Nou dank je wel schatje. In totaal is dit recept ruim 71.000 bekeken.

zelf guacamole maken

Welk recept scoort het slechtste?

Na het succes komen natuurlijk ook de minder goede resultaten. De broodpudding met stoofperen van afgelopen zondag heeft maar 81 mensen van jullie bekeken. Zo zonde, want het is echt een lekker recept. En een ander dieptepunt is het Sinterklaashapje dat slechts 143 keer is gezien.

kerstbrood pudding met stoofperen

Wat is je grootste mislukking van dit jaar?

Mijn grootste mislukking is de BBG challenge die ik met mezelf aanging. Dit is de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Ik zie allemaal van die verbeterde lichamen op Instagram en dacht laat ik het ook eens proberen. Ik ben zo’n 10 weken aan het rommelen geweest om aan mezelf toe te geven, dat ik het ECHT NIET leuk vond. Ik kan mezelf niet motiveren om thuis mijn oefeningen te doen. Helaas….

uitleg Bikini Body Guide Kayla Itsines

Waar baalde je van?

Dat ik niet uitgenodigd was toen Jamie Oliver naar Nederland kwam. Ik ben er nog steeds niet overheen. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er de volgende keer wel bij ben.

Wat heb je in 2015 gedaan wat je nooit zult vergeten?

2015 was echt een bijzonder jaar voor mij. Zo sloot ik mij aan bij een mediabureau waardoor ik eindelijk weer kan meebetalen aan de hypotheek, want die gratis pakjes thee accepteren ze niet bij de bank… Een grote wens van mij, was mediteren op Bali en alleen op reis. Ik vond het fantastisch van het begin tot het einde. Dagelijks denk ik nog terug aan mijn reis naar Bali.

yogareis op Bali

Waar ben je dankbaar voor?

Nou hebben jullie even?

… ik ben dankbaar voor het feit dat jullie maandelijks in grote getallen langs komen. Van 32.000 unieke bezoekers in januari tot ruim 90.000 in december. Van 2.230 Facebook fans naar 8.342. En mijn favoriete social media tool Instagram waarbij ik eindelijk ging groeien toen ik halverwege het jaar mijn accountnaam aanpaste naar Lekker eten met Linda. Zo groeide ik van 1.365 volgers naar ruim 3.770. Wauw te gek, dank jullie wel allemaal!

… mijn ouders nog in goede gezondheid zijn.

… mijn beide kids zich zo heerlijk ontwikkelen. Dochterlief blijft haar pit houden en is zo gegroeid in haar doen en laten. Zoonlief is mijn knuffelkoning en komt met dezelfde gevatte opmerkingen als zijn vader, heerlijk!

… last but not least mijn vent. Wat zou ik toch moeten zonder jou? Wij zijn een heel goed team samen. Geweldig hoe jij achter mij staat! Love you!

Op naar 2016. Ik heb er zo’n zin in. Voor mij staat 2016 in het teken van Lekker eten met Linda 2.0. Ik wil mijn blog eens even kritisch bekijken. Eigenlijk heb ik hier een externe voor nodig die achter de schermen meekijkt. Ik doe alles op gevoel en denk dat er hier en daar nog wel winst te behalen is.

Voor nu wens ik jullie een hele fijne jaarwisseling! Geniet ervan dat ga ik namelijk ook doen! Liefs van ons allemaal. XOXO

mijn gezin

Enne, ben jij er nog niet uit welke hapjes je vanavond serveert? Kijk anders nog even het overzicht van alle borrelhapjes recepten voor de last minute inspiratie.

Instagram

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.