Kerst, het is alweer voorbij. Toch kom ik met een laatste kerst recept. Heb jij nog kerstbrood en stoofperen over? Dan heb ik nog een fijn dessert voor je. Met een paar plakken kerststol kun je namelijk broodpudding maken. Mijn kerstbrood pudding met stoofperen bevalt zo goed, dat ik het inmiddels al drie keer heb gemaakt.
Waarschijnlijk heb jij net als ik teveel eten in huis gehaald. Ik ben altijd bang dat wij tekort komen. Alleen al van mijn voorraadkast kunnen wij 1 maand leven. Eten weggooien vind ik altijd zo zonde. Ik ben dan ook altijd in de weer met kliekjes en vries van alles in. Dat kun je natuurlijk ook doen met de laatste plakken kerststol en de stoofpeertjes, of je maakt onderstaand recept.
Eigenlijk is broodpudding een dessert. Alleen heb ik het gewoon als ontbijt gegeten. Ik vind het net een stukje gebak. Het spijs haal je uit het brood en meng je met amandelmelk en een eitje. Dit mengsel giet je over het kerstbrood, waardoor je bij elk hapje een beetje spijs proeft. Oh wat een verwennerij. In januari gaan wij weer normaal eten, hoor. Voor nu geniet ik nog even van elke hap.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 sneetjes kerstbrood
- 2 stoofperen + vocht
- 100 ml amandelmelk (of andere melk)
- 1 ei
- snufje koekkruiden of kaneel
- 1 flinke eetlepel amandelschaafsel
Hoe maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in.
- Snijd de sneetjes kerstbrood doormidden en verwijder het spijs.
- Leg dakpansgewijs in een ovenschaal. Snijd de stoofperen in vieren en leg tussen het kerstbrood.
- Klop het spijs, amandelmelk, 4 eetlepels stoofperenvocht en het ei tot een homogene massa. Giet over het kerstbrood. Breng op smaak met een snufje koekkruiden en strooi het amandelschaafsel erover.
- Zet 25 minuten in de oven.
Tip: heb je geen stoofperen? Maak het recept dan met perziken of abrikozen uit blik of laat het fruit in zijn geheel achterwege.
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Geef een reactie