Vaak krijg ik de vraag waarom ik zo gek ben op havermout. Voor mij blijft het belangrijkste dat ik zo’n verwarmende kom echt fantastisch lekker vind. Daarbij wordt mijn lijf er ook erg blij van. Het houdt mijn suikerspiegel beter in balans en ik heb geen trek tot aan de lunch. De keuze is dan ook snel gemaakt voor één van de havermout recepten.
De havermout is niet alleen lekker in de pap, maar ook als koekje, in brood en in mueslirepen.
8 x havermout recepten:
1. Havermout banaan koekjes
Met stip op nummer 1 staan bij jullie de havermout banaan koekjes. Het is bijna geen recept te noemen zo makkelijk zijn deze überlekkere koekjes.
2. Havermout met mango
Voor mij is mango met walnoot een echte verwennerij op de vroeg morgen. Ik kan mij bij het wakker worden al helemaal verheugen op mijn ontbijt.
3. Havermout met aardbei
Zodra de aardbeien van Nederlandse bodem weer verkrijgbaar zijn, wordt de mango even van zijn plaatst verdrongen en ga ik aan de slag met de zomerkoning.
4. Appeltaart havermout uit de oven
In het weekend als ik meer tijd hebt, maak ik graag een appeltaart havermout uit de oven als ontbijt. Het hele huis ruikt erna, goddelijk lekker en een super relaxed begin van de dag.
5. Havermout met appel
Dit havermout ontbijtje komt zeker 2x per week bij mij op tafel. Appels heb ik altijd in huis en samen met de kaneel, noten en zaden is het een super start.
6. Gezonde havermoutmuffins met vijgen
Muffins wie is er niet gek op? Bij deze variant hoef je je niet schuldig te voelen. Het zijn allemaal lekkere en gezonde ingrediënten. Mijn zus was mijn inspiratiebron, dit is haar favo papcombi voor de ochtend.
7. Mueslirepen maken
De meeste mueslirepen in de supermarkten staan vol met suiker en allerlei ingrediënten die ik er liever niet in heb zitten. Door ze zelf te maken, weet ik wat ik eet en dat voelt een stuk beter. En echt, als je ze eens gemaakt hebt wil je niet meer anders.
8. Mango rabarber brood
Mijn laatste experiment met havermout is een mango rabarberbrood. Ooh wat een topper. Lekker als ontbijt of als tussendoortje.
Welke van de 8 x Havermout recepten heb je al eens geprobeerd? Wat is jouw favoriete recept? Ik ben heel benieuwd en hoor het graag.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Mede dankzij jou Ben ik ook aan de havermout als ontbijt! Dank! Ook mijn dochter vindt het heerlijk! Mijn favoriet is met aardbeien en Citroen! Heerlijk! Ook met mango geprobeerd :-) En de muffins smaakte super!! Wil ook graag de repen gaan maken!
Ga zo door met het plaatsen van deze heerlijke recepten!
de recepten zien er heerlijk uit, k ga ze zeker uitproberen!
Net de appeltaart gemaakt en het smaakt heerlijk. Ik heb wel wat honing toegevoegd. Ik ga de andere recepten zeker proberen.
Leuk om te horen. Succes ermee Hannie!
Mmmm…ziet er allemaal geweldig uit, ga morgen de havermoutmuffins met vijgen maken. Bedankt voor deze recepten!
Groetjes, Naomi
Ik ben sinds kort ook aan de havermout. Ik moest er wel even aan wennen, maar ik eet het nu echt regelmatig. Weet je wat ook erg lekker is een mug cake van havermout.
https://daanskeuken.wordpress.com/2015/01/01/mug-cake/
Yum! Leuke post Linda. Ik ben ook onwijs fan van havermout, vooral lekker als vullend en comforting ontbijtje met dit koude weer.
Hallo Linda
3 keer per week eet ik havermoutpap. ’s avonds zet ik een kommetje water met 35 gr. havermout in een steelpan en laat het de hele nacht weken. ’s morgens kook ik daar pap van, eerst deed ik het in de blender, maar dit werd veel te fijn. Eventueel bij het koken een scheut plantaardige melk toevoegen. Ik zoet het met appelstroop.
Veel minder werk dan eerst de haverdrank maken.
Ik had ooit voor een recept havermout gekocht en het was echt smerig! Nu heb ik heel veel havermout over en daar ga ik de bananen-havermout koekjes van maken straks!
Zal zeker laten weten hoe het smaakte! xxx
Nadat ik al langer over de vele positieve eigenschappen van havermout had gelezen begin ik sinds 1,5 jaar de dag met een bord havermoutpap. Ik gebruik soya-melk met havermout, rozijnen en kleine stukjes appel.
Even werk, maar dat is goed om ‘op gang te komen’. Elke ochtend na het opstaan kan ik nog steeds uitkijken naar m’n bord havermoutpap. Aan de smaak van soya-melk moet je misschien even wennen, maar na 2-3 dagen weet je niet beter. Overigens is er qua smaak wel verschil tussen merken soya-melk. De meest gangbare zijn Melkan en Alpro; elk met hun eigen smaak -en prijs :-). Neem dus even de proef op de som.