8 x Havermout recepten

Vaak krijg ik de vraag waarom ik zo gek ben op havermout. Voor mij blijft het belangrijkste dat ik zo’n verwarmende kom echt fantastisch lekker vind. Daarbij wordt mijn lijf er ook erg blij van. Het houdt mijn suikerspiegel beter in balans en ik heb geen trek tot aan de lunch. De keuze is dan ook snel gemaakt voor één van de havermout recepten.

De havermout is niet alleen lekker in de pap, maar ook als koekje, in brood en in mueslirepen.

8 x havermout recepten:

1. Havermout banaan koekjes

Met stip op nummer 1 staan bij jullie de havermout banaan koekjes. Het is bijna geen recept te noemen zo makkelijk zijn deze überlekkere koekjes.

Havermout koekje

2. Havermout met mango
Voor mij is mango met walnoot een echte verwennerij op de vroeg morgen. Ik kan mij bij het wakker worden al helemaal verheugen op mijn ontbijt.

Havermout mango

3. Havermout met aardbei
Zodra de aardbeien van Nederlandse bodem weer verkrijgbaar zijn, wordt de mango even van zijn plaatst verdrongen en ga ik aan de slag met de zomerkoning.

Havermout aardbei

4. Appeltaart havermout uit de oven
In het weekend als ik meer tijd hebt, maak ik graag een appeltaart havermout uit de oven als ontbijt. Het hele huis ruikt erna, goddelijk lekker en een super relaxed begin van de dag.

appeltaart havermout uit de oven

5. Havermout met appel
Dit havermout ontbijtje komt zeker 2x per week bijtafel. Appels heb ik altijd in huis en samen met de kaneel, noten en zaden is het een super start.

Havermout appel

6. Gezonde havermoutmuffins met vijgen
Muffins wie is er niet gek op? Bij deze variant hoef je je niet schuldig te voelen. Het zijn allemaal lekkere en gezonde ingrediënten. Mijn zus was mijn inspiratiebron, dit is haar favo papcombi voor de ochtend.

gezonde havermout muffin met vijgen en feta

7. Mueslirepen maken
De meeste mueslirepen in de supermarkten staan vol met suiker en allerlei ingrediënten die ik er liever niet in heb zitten. Door ze zelf te maken, weet ik wat ik eet en dat voelt een stuk beter. En echt, als je ze eens gemaakt hebt wil je niet meer anders.

FBS Mueslirepen

8. Mango rabarber brood
Mijn laatste experiment met havermout is een mango rabarberbrood. Ooh wat een topper. Lekker als ontbijt of als tussendoortje.

mango rabarberbrood

 

Welke van de 8 x Havermout recepten heb je al eens geprobeerd? Wat is jouw favoriete recept? Ik ben heel benieuwd en hoor het graag.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.