MichelinKids lunch bij Niven

Alweer een week voorbij gevlogen. Vanmiddag zitten wij aan een simpele boterham, maar vorige week hebben de kinderen genoten van de MichelinKids lunch bij sterrenrestaurant Niven. Een verslag van mij én mijn dochter.

Afgelopen zomer las ik met verbazing de berichten over een kindvrije horeca. Laat ik wel wezen, ik heb net zo’n hekel aan schreeuwende en rennende kinderen in een restaurant. Alleen kun je hier de kinderen niet de schuld van geven. Het zijn toch echt de ouders die niet ingrijpen bij “wangedrag”.

restaurant niven

Francesca Kookt heeft samen met Suzan van Smulpaapje de handschoen opgepakt om een tegen geluid te geven. Francesca schreef een blog en daagde een sterrenrestaurant uit om een lunch voor kinderen te verzorgen. Juist voor die ouders zoals wij die graag met de kinderen uiteten gaan.

Woensdag 25 november was het eindelijk zover bij Niven. Van te voren had de oudste tegen haar broertje gezet: je moet op je stoel blijven zitten en je mag niet rennen. Prachtig om te zien hoe kinderen elkaar opvoeden. Een goed voorbeeld geven doet volgen.

MichelinKids lunch

Van te voren heb ik met mijn dochter besproken dat wij samen dit blog zouden schrijven. Ik heb haar mijn telefoon gegeven om een paar foto’s te maken en ze heeft zelfs een paar stukjes getypt van dit stuk.

MichelinKids lunch

Onderweg naar het restaurant vroegen de kinderen, waarom wij buiten de deur gingen lunchen. Mijn dochter was oprecht boos toen zij hoorde dat er mensen zijn die kinderen willen weren in de horeca.

Ilja: Ik vind het raar dat mensen zeggen dat kinderen niet welkom zijn in een restaurant. Het is juist hartstikke leuk om uiteten te gaan!

MichelinKids lunch

Het grappige is dat ik de lunch spannender vond dan de kinderen. Stel dat de kinderen zich juist vandaag niet gedragen? Normaal vertrek ik dan direct, maar dat zou ik vanmiddag juist zo jammer vinden. Voor de kinderen was Niven een restaurant zoals iedere andere plek waar wij ze mee naar toe nemen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om bij een sterren restaurant te eten.

Al steeg de spanning bij binnenkomst .Mama, het jeugdjournaal is er. Geen camera in de omgeving te bekeken. Maar dochterlief had Joris Marseille al herkend. Ik kom op het Jeugdjournaal! Ondertussen sprong ze in het rond.

MichelinKids lunch

Of jullie het geloven of niet, maar er heerste een complete rust in het restaurant met 50 kinderen. De koters zaten heerlijk met hun ouders aan tafel. Volgens Niven waren de ouders vaker van hun plek dan de kids (Auw, point taken. Hier was ik even van mijn stoel om in de keuken kijken).

MichelinKids lunch

Er werd gegeten en geproost met glazen sap. Speciaal voor de gelegenheid stonden er gezonde sapjes op de kaart. Mijn dochter koos voor een komkommer, spinazie, appel sapje. En ook de botanisch gebrouwen cola viel in de smaak.

MichelinKids lunch

Speciaal voor de gelegenheid had Niven een aangepast menu gemaakt met 3 gangen en een amuse.

Ilja: frietjes en pizza kun je altijd eten, maar je kunt ook proberen om andere dingen te eten, want dat is ook lekker.

Op het menu stond een amuse met een rode bieten wafeltje, zwarte bes en sakura. Gele groente met krab, wortelen met kabeljauw en risotto als dessert (ik kan hier natuurlijk geen toetje meer zeggen) een mini magnum en pina colada (alcoholvrij) en donkere chocolade met banaan en zoete aardappel.

MichelinKids lunch

Alle gerechten werden geproefd en de een werd enthousiaster ontvangen dan de ander. Zoonlief heeft genoten van zijn krab en bij dochterlief was de vis favoriet. Het dessert was ronduit verrukkelijk en overal zag ik bruine tevreden snoetjes van de chocolade.

MichelinKids lunch

Wat vond mijn dochter er nu van? Het is wel heel erg wennen want je zit niet zomaar in een heel chic restaurant. Het eten was lekker maar wel wennen want het echt grote mensen eten.

Heerlijk toch die eerlijkheid van de kinderen? Van mij hoeven ze niet alles te lusten, wel proeven.

Als verrassing kreeg elk kind een goodybag! Dit cadeau werd met een brede glimlach ontvangen en uitgepakt. Oh heb jij ook een worst? Mam, ik heb vijgenjam en die is alleen voor mij (ze heeft zelfs haar naam erop geschreven) Het schort werd direct uitgepakt en bij elkaar omgedaan.

Volmaakt tevreden verlieten wij het restaurant. Zo’n lunch is best vermoeiend. Onderweg terug in de auto naar huis maakte Ilja deze prachtige foto van haar broertje.

MichelinKids lunch

Ik heb genoten van de MichelinKids lunch. Op naar de volgende editie of nog beter een landelijke MichelinKids dag! Wij zijn er zeker weer bij en ik houd jullie op de hoogte.

MichelinKids lunch

De volgende dag voelden onze kinderen zich filmsterren. Ze waren inderdaad even in beeld bij het Jeugdjournaal. Kijk hier het Jeugdjournaal terug, vanaf 7 min 36 vang je een glimp op van onze tafel. Ook is mijn kleine man te zien bij de Telegraaf. Als klap op de vuurpijl zijn er ook nog eens professionele foto’s gemaakt door Rinze Vegelien. Deze zie je terug bij het blog van Francesca over de MichelinKids lunch en bij Smulpaapje en ook hier. Foto 1, 3, 5, 7, 9 en 13 zijn van zijn hand.

MichelinKids lunch

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.