• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Crostini met rauwe ham, zongedroogde tomaat en mozzarella

crostini rauwe ham

december 30, 2015 door Linda Reageer

Hebben jullie ook al zo’n zin in oud en nieuw? Ik vind het toch echt iets magisch hebben om het jaar af te sluiten en een nieuw jaar te starten. Het liefst vier ik oudjaarsavond met vrienden om mij heen.

Vroeger voordat iedereen kids kreeg, hadden wij een preparty bij iemand thuis om vervolgens de kroeg in te duiken. En die ene keer in het jaar was iedereen in smoking of in lange jurk. Fantastische feesten hebben wij met elkaar gehad.

Nu de kids groter zijn, hebben wij de traditie nieuw leven in geblazen. Voor het 3e jaar op rij vieren wij weer oud en nieuw met elkaar, traditioneel in smoking en lange jurk MET onze kinderen erbij. Ok, de kroeg slaan wij over. Een nieuw element is dat wij om 17:00 starten met eten erbij.

Ik moet zeggen dat ik hier zo van kan genieten. De kinderen kennen elkaar steeds beter, ook omdat wij 1x per jaar een lang weekend met elkaar “op vakantie gaan”.

crostini rauwe ham

Net zo leuk als het feest, vind ik “’the day after”. Wij blijven altijd ergens overnachten. Zo grappig om de avond nog even door te nemen in je makkelijke pak, met het haar rechtovereind en bril op de neus en mascara ergens onder aan de kin.

Dit jaar is oud en nieuw bij ons. En ik heb een klein beetje opruimstress. Zo’n feestje vieren is geen probleem. Wij maken het ons makkelijk door een cateraar voor het eten te laten zorgen. De stress heeft er meer te maken dat ons huis nog niet party-proof is. Ik denk dat een paar vrienden moeten gniffelen als zij dit lezen. Ja, ja, mijn goede voornemen voor 2016 is om die rommel op te ruimen.

Laat ik snel naar het recept van de crostini met rauwe ham, zongedroogde tomaat en mozzarella gaan. Tja, die combinatie van ingrediënten kan niet verkeerd gaan. Dit is een vulling die manlief gebruikt voor ravioli. Het restant heb ik gecombineerd met een stukje oud bakken brood en oh wat is dit lekker zeg.

Ik hoop dat je een hele toffe jaarwisseling zult hebben met je geliefden om je heen. Morgen kom ik nog met een jaaroverzicht met mijn hoogte- en misschien een paar dieptepunten.

crostini rauwe ham

Wat heb je nodig voor +/- 16 hapjes:

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie (60-80 gram)
  • 2 eetlepels vers gesneden basilicum
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje peper
  • 8 niet te dun gesneden plakken rauwe ham
  • extra nodig: bakpapier
  • optioneel: goede olijfolie

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het stokbrood in plakken. Meng de olie met 1 teentje geperste knoflook. Bestrijk het stokbrood met de knoflookolie aan beide zijden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. goudbruin, keer ze halverwege.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella en zongedroogde tomaatje in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Meng met de vers gesneden basilicum en kaas. Breng op smaak met een snufje peper.
  4. Snijd 1 plak parmaham overdwars doormidden. Vul een flinke theelepel met het zalige kaas tomaat kruiden mengsel en leg aan de zijkant van het plakje parmaham. Rol het plakje op. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten totdat alles op is.
  5. Leg de gevulde plakjes op de stukjes stokbrood.
  6. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat 4 minuten in de oven. Direct serveren.

Tip: je kunt de geroosterde stukjes brood vooraf maken. Laat goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten trommel. Maak de ham pakketjes ook al klaar en zet gekoeld weg. Nadat de oven warm is, start je direct met stap 5.

Tip: voor diegene die een koolhydraatarm dieet volgen: dit hapje kun je ook zonder brood serveren.

Zoek je nog meer hapjes voor oud en nieuw? Kijk dan even bij het overzicht van alle borrelhapjes recepten.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Kerst, Snack Tags: borrelhapjes, borrelhapjes recepten, crostini, hapjes, hapjes recepten, mozzarella

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl