Food bucket list tag

Bij Uit Pauline’s keuken zag ik een nieuwe tag voorbij komen: de food bucket list. Ik ben er achter gekomen dat je wensen uitkomen, zodra je deze aan papier toevertrouwd. Nou ja, niet al mijn wensen komen uit, maar het helpt wel om ze uit te spreken.

De start van het nieuwe jaar is ook een moment om even stil te staan bij nieuwe doelen of wensen die je nog hebt. Mijn food bucket list groeit met de dag. Lijstjes invullen, ik ben er gek op.

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Er staat 1 restaurant heel eenzaam aan de top op mijn lijstje: NOMA in Kopenhagen. Ik zie het al helemaal voor mij, hoe manlief en ik die stad ontdekken. Onze eigen foodtour organiseren en dan eten bij het beste restaurant in de wereld. Oh en de chef’s table graag in de keuken.

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Kaas! Ik ben gek op kaas. Nou dat is een understatement. Ik ben verslaafd. Ik zou heel graag eens zelf kaas willen maken. Ik heb bij de Xenos van die setjes zelf kaas maken gezien, maar dat vertrouw ik toch niet helemaal. Heeft iemand hier ervaring mee?

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Ik ben een nepfoodblogger. Ik heb helemaal niet zo’n enorm culinaire smaak. Ik kan namelijk niet kiezen tussen de Chinese tomatensoep van mijn oma (die al sinds mijn 18e niet meer leeft), de zelfgemaakte hamburgers die mijn vader elke zaterdag maakte of de cocktail van krab en garnalen bij De Librije. Die avond in 2009 was er ook iets bijzonders met “de truc van het ei” al ben ik de clou kwijt. Oja en als ik dan toch in Zwolle ben, dan breek ik mijn spaarvarken open en wil ik ook bij de Librije logeren.

profiel-foto-klein

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Ik ben het helemaal eens met Pauline! Een Kitchenaid graag. Met alle hulpstukken die er zijn. Dus ook de pastamolen en de nieuwe groentesnijder. Echt, iemand anders zou graag een nieuwe tv ofzo willen. Ik niet, geef mij alsjeblieft die machine. Met name omdat ik helemaal geen keukenmachine heb…

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Een keer koken met Jamie Oliver. En als die wens dan toch uitkomt, wil ik graag samen de ingrediënten plukken uit zijn tuin en in één van die vele keukens in zijn huis een eenvoudige maaltijd bereiden. Ok, ik droom nog even verder.

Dichterbij huis? Ik wil graag meekoken in de keuken bij Porto Pino in Leiden. Ik ben hier laatst geweest en wat een fantastisch Italiaans eten hebben ze daar. Precies zoals het hoort. Ik wil, nee ik MOET het recept van die lamsfilet lapjes hebben. Het liefst had ik die schaal in mijn eentje op gegeten.

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

Sushi in Japan. Het lijkt mij een fascinerend land. Ik ben zo benieuwd hoe de sushi daar smaakt en wat de verschillen zijn met hetgeen wij hier voorgeschoteld krijgen.

7. Wat wil je leren eten?

Helemaal niks. Ik lust namelijk alles en dat kun je de laatste tijd teveel aan mij zien. Dus misschien kan ik beter leren om iets NIET te eten…

Lekker eten met Linda

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Ik zou heel graag voor mijn oma die overleed toen ik 18 was willen koken. Ik heb hele goede herinneringen aan onze familiebezoekjes. Er was altijd genoeg eten. Ze kon van “niets” iets maken. Ik zou heel graag met haar in de keuken willen staan en samen te koken en over eten te praten.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Ik ben een hele slechte bakster, dus ik zou graag meer willen leren van mooie opgemaakte taarten maken enzo. Misschien tijd dat ik eens bij Rudolph van Veen in de leer ga. Ik heb hem een paar keer ontmoet, een hele aardige vent en hij kan mij nog een hoop leren. Het enige dat ik nog moet overwinnen is mijn geduld…. Dichterbij huis zou ik mezelf misschien maar eens moeten uitnodigen bij Laura’s Bakery. Ik wil wel eens een dagje met haar meekijken om te zien hoe zij die prachtige creaties maakt.

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Een detox heb ik al eens gedaan en dat vond ik vrij pittig. Ik was blij dat ik na 28 dagen weer brood, koffie en aan de wijn mocht. Het feit dat ik dit zo lang heb volgehouden vond ik goed genoeg. Ik zou eerder eens een challenge willen doen om 4 weken met 20 euro te moeten rondkomen of 4 weken lang de supermarkt vermijden. Beide lijken mij overigens een enorme hel!

Nou ik geef jullie eind 2016 een update van mijn Food Bucket List.

Heb je een foodblog en wil je de Food Bucket list tag overnemen? Zou jij dan Pauline willen vermelden? Dat is wel zo netjes want zij heeft dit bedacht. Gebruik hashtag#UITPAULINESKEUKENof #foodbucketlisttagzo kan ze jouw blog makkelijk terugvinden. Heb je geen blog en wil je graag reageren? Laat het me weten in de reacties.

Lekker eten met Linda 2 jaar

Instagram

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.