• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Food tour door Leeuwarden deel 2

food tour door Leeuwarden

juli 11, 2015 door Linda Reageer

Een paar maanden geleden was ik met 20 foodbloggers op pad in Friesland. Het ochtendprogramma was zo vol, dat ik een tweede blog nodig heb om meer te vertellen over mijn food tour door Leeuwarden. De middag heb ik allerlei delicatessen gegeten en ook mijn grenzen verlegd. Het heeft te maken met stierenballen en onderaan de blog lees je precies wat ik gedaan heb. Enne, ik heb ook nog 2 leuke aanbiedingen voor een weekendje weg voor je klaarstaan.

Lunch
Wij hadden de ochtend al zoveel gegeten en toen moest de lunch nog komen. Tot onze grote verrassing stond er een heuse Amerikaanse schoolbus klaar om ons te vervoeren. De schoolbus bracht ons naar restaurant Sems, waar de culinaire smaakproeverij werd voortgezet met een 5 gangen menu. Gelukkig allemaal kleine hapjes. De start was veelbelovend met een mini pizza met paddenstoelen en truffel (hier kom ik voor terug), noodles met buikspek, gevuld eitje, sandwich met makreel, een zalig wortel citroengras sapje, etos mess van hangop perzik en mergingue en bij de uitgang nog een bonbon met sinaasappel in witte chocolade. Helaas zaten wij in tijdnood en konden wij niet uitgebreid genieten van de perfect georganiseerde lunch.

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

Hup snel de bus weer in, waar wij opgewacht werden door Boer Bart met koe Wybe en kip Antionette.Als er iemand mijn hart die dag gestolen is, is het Bart wel. Samen met zijn vrouw heeft hij een boerderij die in het teken staat van duurzaam agrarisch ondernemen. Als boer vind ik dat je moet durven kijken naar de mogelijkheden die de natuur ons geeft. Dan zie je, dat alles met elkaar samenwerkt en samenhangt. Zo lopen hun kippen buiten die zo het land omploegen en de mest van de koeien verspreiden. De varkens spitten de potstal om waar de koeien in de winter verblijven en zo versnellen ze de werking van natuurlijke processen. Kijk voor het hele verhaal even op zijn site, echt een aanrader.

food tour door Leeuwarden

Vervolgens splitsen de groep zich in tweeën. De keuze was zelf schapenyoghurt maken bij Bongastate of naar een presentatie van de Duindoorn powerbes. Ik was met name nieuwsgierig naar het laatste want ik had nog nooit van de Duindoornbes gehoord. De bes wordt gebruikt voor jam of saus. Daarnaast heeft het geneeskracht en voorkomt het hart- en vaatziekten. De presentatie over de duindoorn werd gehouden op het prachtige landgoed van Martenastate. Na een korte wandeling stond Jan klaar op de Tunmanswente (daar is ook een fijne Bed & Breakfast) voor zijn verhaal en een compleet 7 gangen menu van een student van het Friesland college. Oeps, ik ben een grote eter en had er qua hoeveelheid een beetje moeite mee. Wat een fantastische smaken zeg!

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

Nu had ik eigenlijk wel zin in een kleine powernap. Het vroege opstaan, de lange reis en het volle programma begon zijn tol te eisen. De vermoeidheid trok snel bij aankomst bij het Friesland college voor een jamsessie met vier Friese chefs. Esther van Indonesisch restaurant Tandjong Priok stond weer klaar. Net als Daan Nagelkerke van restaurant van Buren, Kees Meinderts van Landgoed Lauswol en Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos.

food tour door Leeuwarden

Willem werkt in zijn restaurant volgens het principe “from head to toe“. Dit houdt in dat hij van de dieren geen onderdeel weggooit ook de organen niet. Het klinkt een beetje griezelig en dat bleek het niet te zijn. Hij gaf ons een uitleg hoe je hart en stierenkloten moest fileren. Hilariteit alom en alle foodbloggers waren direct uit hun dip. Spannend!  Vervolgens een leuke uitleg van John van De Wilde Oogst die ons bewust maakte van wat de natuur te bieden heeft. Zo kregen wij onkruid te zien en te proeven.

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

Tijd voor een opsplitsing. De groep van Esther maakte een pittige saté met een Indonesiche kroket van aardappel met een salade op een stukje witlof. De groep van Kees presenteerde een kunstwerkje van wilde waddenoesters en Daan had een waanzinnig lekkere souffle van Fries suikerbrood gemaakt. En ja Willem ging aan de slag met zijn organen. 3x raden wat ik gekozen heb? Ja, je bent een slagersdochter of niet.

food tour door Leeuwarden

Ik was ontzettend nieuwsgierig naar die stierenkloten. Alle andere 18 bloggers durfden het niet helemaal aan. Ondertussen vermaakte Francesca en ik ons opperbest met het schoonmaken van de kloten. Het hart werd gebakken als biefstuk en ook rauw als een soort carpaccio. De kloten werden gebakken en lijkt qua smaak op lever.

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

food tour door Leeuwarden

Aan alle leuke dingen komt een einde en na de jamsessie en het proeven van elkaars gerechten was het tijd om naar huis te gaan. Ik heb een fantastische dag gehad. De liefde voor het vak spatte er van af bij alle deelnemende partijen. Dat maakte deze dag voor mij als foodblogger extra leuk. Dank je wel Wearegrutsk, Cherry Picker, Merk Fryslan, Leeuwarden Hoofstad van de Smaak en Beleef Friesland voor de onwijs leuke en inspirerende dag! Ik kom graag eens terug.

 

Ook in dit blog heb ik gebruik gemaakt van een aantal foto’s van Simone.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: INSPIRATIE, OP BEZOEK BIJ Tags: comfort food, food tour

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 197 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu makkelijke recepten 197 Weekmenu makkelijke recepten 197
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? Ik heb weer een weekmenu met makkelijke recepten voor je klaargezet. Door het zalige weer van afgelopen week krijg ik helemaal zin in de lente en zomer tegelijk en dat kun je terug zien in de eetplanning van deze week.

Zo staat er een lente stamppot met bloemkool en rucola in het weekmenu. Met de kip siam waan je je even op vakantie in Thailand. We doen Mexico aan met de kip fajitas pasta en probeer ook de klassieke Italiaanse combinatie van tomaten, ricotta en spinazie eens uit.

Swipe naar rechts om de recepten te bekijken. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-197/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #stamppot #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.

Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

Swipe naar rechts voor de recepten.  Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-196/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #eenpansgerechten #stoofpot #stoofvlees
GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom h GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. 

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Trek gekregen in dit hapje? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/gevuld-stokbrood-met-gehakt-indonesisch/

#borrel #hapjes #hapje  #borreltijd #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #etenendrinken #eten #lekkereten #eetsmakelijk #makkelijkerecepten #recepten #stokbrood #borrelbrood #stuffedbaguette #baguette
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT