5 uit 1 beoordeling
bereiding 30 minuten

Zalmtartaar met groene asperges op toast

Over een paar weken is het alweer Pasen. Hoe vier jij deze feestdagen dit jaar? Heb je nog geen plannen gemaakt? Nou ik zou ze snel maken, want er staat een feestelijk menu voor je klaar. Samen met mijn foodie collega’s Brenda Kookt en Francesca Kookt ben ik de keuken ingedoken om een heerlijk 3-gangen paasmenu voor jullie te maken. Ik trap af met het voorgerecht: zalmtartaar met groene asperges op toast.

Waarschijnlijk ken je Haust van het toast assortiment om heerlijk samen van te genieten. Je kunt er – naast borrelen – veel meer mee en dat zul je zien in ons speciale paasmenu. De feestdagen zijn altijd weer een fijn moment om met het gezin, familie of vrienden bij elkaar te komen. Je kunt mij niet gelukkiger maken dan een tafel vol met lekkers en goed gezelschap op de stoelen.

Zalmtartaar met groene asperges op toast. Een makkelijk en feestelijk voorgerecht voor Pasen

Het voorgerecht bestaat uit pure en typische paasingrediënten boordevol smaak. De zalmtartaar wordt op smaak gebracht met een dressing. De delicate smaak van de groene asperge tips geven een bijzondere twist aan het voorgerecht. Je kunt dit gerechtje bijna helemaal voorbereiden. De zalmtartaar zet je alvast in de koelkast. Ter plekke maak je de salade en vervolgens beleg je de knapperige toast. De Snack Cups zijn hier ideaal voor omdat de vulling er in blijft liggen. Dit recept kost weinig inspanning en het ziet er super feestelijk uit. Fijn hè.

Zalmtartaar met groene asperges op toast. Een makkelijk en feestelijk voorgerecht voor Pasen

Heb ik je inmiddels enthousiast gemaakt om met Pasen lekker te koken én eten? Als je houdt van zalmtartaar dan kan ik je deze gerookte zalmtartaar met limoncello ook aanbevelen.

Na mijn voorgerecht komt Brenda Kookt volgende week met een heerlijk hoofdgerecht. Ons complete menu is als volgt:

Haust paasmenu
Zalmtartaar met groene asperges op toast. Een makkelijk en feestelijk voorgerecht voor Pasen

Zalmtartaar met groene asperges op toast

Ingrediënten

Aantal personen4 personen

Voor de zalmtartaar met groene asperges

  • 150 gram verse zalm zonder vel sashimi kwaliteit van de visboer
  • 14 groene asperge tips bakje van 100 gram
  • 1 limoen
  • 1 klein sjalotje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 flinke theelepels chilisaus
  • snufje zout en peper
  • 1 pak Haust Snack Cups Ovaal

Voor de salade

  • 2 flinke handen sla rucola of gemengde sla met spinazieblad en veldsla
  • 1 komkommer
  • 4 prikkers
  • 1 rijpe avocado
  • geroosterde pijnboompitten (optioneel)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je zalmtartaar met groene asperges?

  • Snijd de zalm in kleine blokjes. Haal vervolgens een klein stukje van de onderkant van de asperges af en snijd in stukjes van een halve centimeter. Houd de asperge kopjes apart. (deze asperges hoeven niet gekookt te worden en kun je gewoon rauw eten).
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers vervolgens uit. Snijd het sjalotje fijn.
  • Maak een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel limoenrasp, het sjalotje, chilisaus en een snufje zout en peper. Houd 1 eetlepel dressing apart voor de salade. Voeg de rest toe aan de zalmtartaar met groene asperges stukjes en roer voorzichtig door elkaar. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Maak de salade aan met de apart gehouden dressing. Schil een komkommer in de lengte met een kaasschaaf. Neem 4 mooie plakken en rol deze strak op en steek er een prikker door. Snijd een avocado doormidden en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd de helften doormidden en snijd elk kwart in een waaier.
  • Pak vier borden en verdeel de salade over 1 kant van het bord. Leg de avocado waaier op de andere kant en het komkommer rolletje in het midden. Beleg de Haust Snack Cups Ovaal met de zalmtartaar en garneer met de asperge kopjes. Zet de toast op de salade. Strooi er eventueel geroosterde pijnboompitten over. Serveer direct en geniet ervan.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Snuffel gerust nog even verder rond voor nog meer makkelijke en lekkere paasrecepten.

Dit artikel betreft een samenwerking met Haust. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.