• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Pita burger met gegrilde groente

festival burger

juni 25, 2016 door Linda 6 Reacties

Sponsored. Een broodje hamburger met allerlei toppings eten is een vak apart. Laat staan, als je op een festival staat met een drankje in de andere hand. Het lukt mij nauwelijks om met twee handen een hap te nemen zonder te knoeien. Hellmann’s heeft mij gevraagd de ultieme festival burger te ontwikkelen.

Van Amsterdam, Roermond tot Vlissingen, overal worden tegenwoordig festivals gehouden. Het liefst bezoek ik zo’n event met een groepje vrienden. Je kunt mij niet gelukkiger maken, door mij in het park aan een biertafel te zetten met vrienden om mij heen. Even lekker bijkletsen en ondertussen genieten van muziek of theater optredens. Natuurlijk hoort hier een lekkere hap en een drankje bij. Zo’n bezoek geeft altijd een soort van vakantiegevoel. Zalig!

festival burger

Hamburgers zijn helemaal hot. De één naar de andere hamburger speciaal zaak wordt geopend. En op festivals staan er vaak meerdere foodtrucks met ieder zijn eigen specialiteit. Van burgers van de grill, barbecues met houtvuur tot complete smokers op wielen. Te gek! Eenmaal thuis probeer ik dan mijn eigen draai te geven aan de festival burger. Ok, dat is een beetje behelpen zonder houtvuur of smoker.

Toch is het gelukt om de ultieme festival burger in elkaar te draaien. Als slagersdochter is met de paplepel ingegoten dat de basis van een burger bestaat uit goed vlees en een beetje liefde. Daarom de keuze voor een burger met rund- en lamsgehakt van een vakslager. Lamsgehakt heeft van zichzelf al behoorlijk veel smaak en met een paar kruiden erbij, draai je in een mum van tijd een super burger in elkaar.

Pita burger met geroosterde groente

Qua broodje kies ik voor een maaltijd pita. Op die manier ben ik beter instaat als een soort dame de burger te eten. Zo ligt de helft van de topping niet op de grond maar in je mond. Want oh, wat ben ik gek op gegrilde groente, die fantastisch smaken bij het vlees. De pita burger wordt afgemaakt met een flinke klodder Hellmann’s met fijn gesneden knoflook erdoor. Mijn festival burger is een beetje Grieks georiënteerd door het lamsvlees, de oregano, knoflook, aubergine en het pita broodje.

festival burger

Ondertussen hebben jullie vast ook trek gekregen. Ik laat jullie niet langer in spanning. Mijn ultieme festival burger is een pita burger met gegrilde groente.

Ultieme festival burger: pita burger met gegrilde groente

voor 4 personen

  • 250 gram lamsgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 flinke rode ui
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • beetje zout
  • 1 ei
  • 15 gram paneermeel
  • 4 grote (maaltijd) pita broodjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 4 flinke eetlepels Hellmann’s
  • 1 teen knoflook
  • paar blaadjes sla naar keuze
  • extra nodig: vetvrij papier (bakpapier werkt ook)

Hoe maak je het klaar:

  1. Meng de 2 soorten gehakt door elkaar. Snijd de ui doormidden, leg de ene helft weg en snijd de andere helft fijn. Mix de kruiden voor de hamburger (oregano, tijm, komijn, chilipoeder, zwarte peper en zout) met het ei, de fijngesneden ui en paneermeel. Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Zet bij voorkeur een half uurtje in de koelkast om smaken te laten intrekken.
  2. Ondertussen heb je de tijd om de groente te grillen en de knoflook saus met Hellmann’s te maken. Verwarm een grillpan en snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakken. Vet de pan in met een beetje olijfolie en grill de groente in delen goudbruin in de pan.
  3. Verwarm de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Haal het gehakt uit de koelkast. Een tip van mijn vader: met vochtige handen draai je makkelijker ballen. Maak je handen nat en verdeel het gehakt in vieren. Maak eerst een bal en druk vervolgens plat tot een hamburger.
  5. Bak of grill de hamburgers in 6 – 8 minuten om en om.
  6. Snijd de andere helft van de ui in ringen. Snijd het teentje knoflook heel fijn en meng met Hellmann’s.
  7. Snijd een pita aan één zijde open. Besmeer een pita broodje met een flinke lik Hellmann’s. Leg er sla op en gegrilde aubergine, daarna de hamburger en sluit af met plakken courgette en rode ui. Wikkel in vetvrij papier en geniet ervan.

Tip: de kaasliefhebbers kunnen ook een plak feta grillen (smelt niet) als topping op de burger leggen.

Tip: natuurlijk kun je de hamburgers en groente ook buiten op de barbecue grillen.

In het E-book bbq staan nog meer zelfgemaakte hamburger recepten. Neem snel een kijkje.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Pita burger met gegrilde groente

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ |

Dit artikel betreft een samenwerking met Hellmann’s. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Barbecue recepten, Diner Tags: hamburger, hamburgers, zelf burgers maken, zelf hamburgers maken, zelf maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Rayke zegt

    juni 27, 2016 om 8:58 pm

    Hak kipfilet chorizo een paar jalapenopepers en een sjalotje fijn en vorm er burgers van. Aanbakken in een beetje olijfolie en dan een plak cheddar er boven op. Serveren op een stuk ciabatta met rucola en knoflook-limoen-chilisaus mayonaise…..een lekkere salade erbij met bv avocado mais en paprika en smullen maar

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 27, 2016 om 9:44 pm

      Hi Rayke, jeetje hier krijg ik trek van. Dit klinkt echt te gek. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Esther zegt

    juni 27, 2016 om 10:06 pm

    Overheerlijke Zalmburger op een ciabatta met wasabi mayonaise met wat veldsla. ?

    Beantwoorden
  3. Carlo Engelhard zegt

    juni 27, 2016 om 10:33 pm

    Voeg aan het vlees Italiaanse kruidenmix toe en een fijn gesnipperde rode ui. Hamburgers bakken en broodje beleggen met rucola, hamburger erop. Vervolgens 2 dunne plakjes tomaat en mozzarella en lekkere (verse) pesto erop! Peroni biertje erbij en smullen maar ????

    Beantwoorden
  4. kim zegt

    juli 10, 2016 om 7:23 pm

    Super lekker! Heb half Griekse yoghurt half mayo en wat peterselie gedaan, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 11, 2016 om 3:51 pm

      Hi Kim, goed om te horen. Fijn dat het zo smaakte. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl