Nog geen beoordelingen

Aspergesalade met ham en ei

Met deze aspergesalade met ham en ei, geef je een draai aan de klassieke bereiding van asperges. Ik vind het altijd leuk om een twist te geven aan een bestaand recept.

Dit asperge recept staat in een handomdraai op tafel. Het witte goud snijdt je in stukjes en kook je 8 minuten. De asperges hoeven niet 15 minuten te garen met de deksel op de pan. Dat maakt dit een makkelijk recept voor doordeweeks.

Voor erbij kook je nog een eitje en snijd je een plak ham in blokjes. Kies voor nog meer gemak door gesneden ham reepjes of blokjes te kopen. Dat geldt natuurlijk ook voor de asperges. Bij mij schilt Erik ze liever zelf (ik mag ze ook niet schillen), aangezien hij een hekel heeft aan “harde stukjes” in zijn eten.

Aspergesalade met krieltjes

Aspergesalade maken

Om er een echte maaltijd salade van te maken, kook je krieltjes in de schil. Krieltjes voor in een salade vind ik altijd lekker met een dressing op basis van mayonaise en yoghurt. Het is lente op je bord met de aspergesalade. Serveer de salade koud of lauw warm.

Asperges zijn in het seizoen. Koken met seizoensproducten is duurzaam, lekker en goed voor je lijf. Geniet er dus lekker van. Bekijk deze aspergerecepten eens voor meer inspiratie:

Asperge salade maken

Aspergesalade met ham en ei

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 kilo krieltjes
  • 1 kilo gram geschilde asperges
  • 4 eieren
  • 2 plakken ham – 150 gram achter- of schouderham
  • 85 gram veldsla

Dressing

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • snufje zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Boen de krieltjes schoon. Snijd de krieltjes in even grote stukjes. Kook de krieltjes in een laagje water en een snufje zout gaar in 10-15 minuten. Giet de aardappelen af, schud de pan en laat de krieltjes uitdampen.
  • Schil de asperges, snijd ongeveer 2 cm van de onderkant eraf. Snijd de asperges in stukjes en kook 8 minuten in een pan met ruim water. Gooi de schillen niet weg, maak hier een simpele aspergesoep mee
  • Kook de eieren in 6 minuten hard, schrik met koud water, pel en snijd in vieren. Snijd ondertussen de achterham in blokjes. Maak de dressing met de mayonaise, yoghurt, mosterd, zout en peper.
  • Hussel alle ingrediënten voor de aspergesalade door elkaar. Doe het voorzichtig want je wilt dat de aspergestukjes mooi blijven.

Linda’s Tips

  • Tip: een restje aspergesalade is de volgende dag heerlijk als lunch.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Aspergesalade met ham en ein

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.