• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Asperges in bladerdeeg

asperges in bladerdeeg

mei 13, 2016 door Linda 10 Reacties

Mijn overbuurvrouw nam laatst het witte goud mee uit Venlo. Rond 12:00 uur kreeg ik een berichtje. “Ben je vanmiddag thuis, dan neem ik asperges mee“. Verser dan vers kun je ze niet krijgen. Met liefde heb ik eetplanning omgegooid en zette ik deze asperges in bladerdeeg met zalm op tafel.

Op vrijdag staat hier altijd iets lekkers op het menu. Met de avondmaaltijd wordt het weekend ingeluid en daar hoort geen aardappel groente vlees maaltijd bij. Een paar maanden geleden heb ik de verse rollen deeg ontdekt. Via verschillende bureau’s kreeg ik dit toegestuurd. In het begin lag de rol werkloos in de koelkast en ging dit voedingsmiddel nog wel eens over de datum. Echt, ik had geen idee wat ik ermee moest.

Beetje suf natuurlijk, want zo’n rol is lekker easy in gebruik. Inmiddels ben ik om en koop ik af en toe zo’n rol. Gewoon om het mezelf makkelijk te maken en omdat ik bladerdeeg onwijs lekker vind. Zeg nu zelf zijn de asperges in bladerdeeg niet net kleine taartjes? De bereiding stelt niet zoveel voor.

Gooi het kookvocht, schillen en onderkantjes van de asperges niet weg. Binnenkort kom ik met een recept voor 3 verschillende aspergesoepen.

asperges in bladerdeeg

Asperges in bladerdeeg

recept voor 4 personen

  • 12 asperges
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 eetlepels ricotta (of roomkaas, Griekse yoghurt)
  • 4 theelepels mosterd
  • 300 gram zalmfilet zonder vel
  • snufje zout en peper
  • optioneel: verse platte peterselie

Stappen om asperges in bladerdeeg te maken:

  1. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan zo’n 10 minuten. Gooi het kookvocht en de schillen niet weg, want je kunt er aspergesoep mee maken. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd het deeg in 4 plakken.
  4. Meng de ricotta met de mosterd.
  5. Besmeer de plakken deeg met het kaas mosterd mengsel. Houd 5 cm aan de zijkanten vrij.
  6. Leg de uitgelekte asperges op de ricotta. Snijd de zalmfilet in 4 repen en leg op de asperges.
  7. Vouw de zijkanten van het deeg langs de asperges omhoog en druk de punten iets aan. Bak in 15 – 20 minuten goudbruin in de oven.
  8. Bestrooi met een snufje zout en peper en strooi de verse kruiden erover.

asperges in bladerdeeg

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Onderwerp: DINER, PASEN Tags: asperge, asperge recepten, asperges, bladerdeeg, bladerdeeg recepten, ricotta, ricotta recepten, zalm, zalm recepten, zalm uit de oven

Lees Interacties

Reacties

  1. Mayke zegt

    mei 13, 2016 op 8:37 am

    Origineel recept, Linda! Plaatje om te zien. Volgende week meteen proberen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 13, 2016 op 8:49 am

      Dank je wel. Ik hoor graag wat je ervan vond. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Inge zegt

    mei 13, 2016 op 6:43 pm

    Oeh, lijkt me erg lekker! Is zo’n rol in vieren gedeeld even groot als 4 losse plakjes bladerdeeg? Speltbladerdeeg koop je namelijk niet aan een rol. ☺

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 14, 2016 op 2:24 pm

      Klopt, je kunt 8 plakken gebruiken. Bij de Jumbo is er nu wel vers spelt pizzadeeg. Misschien is dat iets voor je. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Kim zegt

    mei 13, 2016 op 7:41 pm

    Ik zag dit recept en dacht dit moet ik maken! Mn vriend is niet zo’n zalm liefhebber maar de combi met asperges is verrukkelijk! Bedankt voor het recept!

    Groetjes Kim

    Ps. Super fijn en goed blog! Ik haal er vaak inspiratie vandaan:)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 14, 2016 op 2:22 pm

      Dank je wel Kim. Fijn dat het gesmaakt heeft. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Rianne zegt

    mei 13, 2016 op 8:16 pm

    Lekker, gaan we een keer proberen! Waar koop je vers bladerdeeg?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 14, 2016 op 2:22 pm

      In de supermarkt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Henny Barning zegt

    mei 27, 2016 op 2:35 pm

    Dag beste Linda, voor mij nog even een onduidelijkheidje: de plakjes bladerdaag zijn 10 in een pakje, je zegt 4 stuks, is dan 1 plakje niet wat te klein? Zal het misschien niet goed gelezen hebben, maar lijkt me leuk voor een etentje! Vast dank voor het antwoord, heerlijke blog trouwens dank je wel! Aha zie nu dat je 2 plakjes pp aanraadt ach gewoon doen he. Grtjes Henny

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2016 op 9:33 am

      En is het allemaal nog gelukt? Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf burritos maken zonder pakje en zakje Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info