Mijn overbuurvrouw nam laatst het witte goud mee uit Venlo. Rond 12:00 uur kreeg ik een berichtje. “Ben je vanmiddag thuis, dan neem ik asperges mee“. Verser dan vers kun je ze niet krijgen. Met liefde heb ik eetplanning omgegooid en zette ik deze asperges in bladerdeeg met zalm op tafel.
Op vrijdag staat hier altijd iets lekkers op het menu. Met de avondmaaltijd wordt het weekend ingeluid en daar hoort geen aardappel groente vlees maaltijd bij. Een paar maanden geleden heb ik de verse rollen deeg ontdekt. Via verschillende bureau’s kreeg ik dit toegestuurd. In het begin lag de rol werkloos in de koelkast en ging dit voedingsmiddel nog wel eens over de datum. Echt, ik had geen idee wat ik ermee moest.
Beetje suf natuurlijk, want zo’n rol is lekker easy in gebruik. Inmiddels ben ik om en koop ik af en toe zo’n rol. Gewoon om het mezelf makkelijk te maken en omdat ik bladerdeeg onwijs lekker vind. Zeg nu zelf zijn de asperges in bladerdeeg niet net kleine taartjes? De bereiding stelt niet zoveel voor.
Gooi het kookvocht, schillen en onderkantjes van de asperges niet weg. Binnenkort kom ik met een recept voor 3 verschillende aspergesoepen.
Asperges in bladerdeeg
recept voor 4 personen
- 12 asperges
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 eetlepels ricotta (of roomkaas, Griekse yoghurt)
- 4 theelepels mosterd
- 300 gram zalmfilet zonder vel
- snufje zout en peper
- optioneel: verse platte peterselie
Stappen om asperges in bladerdeeg te maken:
- Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan zo’n 10 minuten. Gooi het kookvocht en de schillen niet weg, want je kunt er aspergesoep mee maken. Giet af en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het deeg in 4 plakken.
- Meng de ricotta met de mosterd.
- Besmeer de plakken deeg met het kaas mosterd mengsel. Houd 5 cm aan de zijkanten vrij.
- Leg de uitgelekte asperges op de ricotta. Snijd de zalmfilet in 4 repen en leg op de asperges.
- Vouw de zijkanten van het deeg langs de asperges omhoog en druk de punten iets aan. Bak in 15 – 20 minuten goudbruin in de oven.
- Bestrooi met een snufje zout en peper en strooi de verse kruiden erover.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Origineel recept, Linda! Plaatje om te zien. Volgende week meteen proberen.
Dank je wel. Ik hoor graag wat je ervan vond. Gr. Linda
Oeh, lijkt me erg lekker! Is zo’n rol in vieren gedeeld even groot als 4 losse plakjes bladerdeeg? Speltbladerdeeg koop je namelijk niet aan een rol. ☺
Klopt, je kunt 8 plakken gebruiken. Bij de Jumbo is er nu wel vers spelt pizzadeeg. Misschien is dat iets voor je. Gr. Linda
Ik zag dit recept en dacht dit moet ik maken! Mn vriend is niet zo’n zalm liefhebber maar de combi met asperges is verrukkelijk! Bedankt voor het recept!
Groetjes Kim
Ps. Super fijn en goed blog! Ik haal er vaak inspiratie vandaan:)
Dank je wel Kim. Fijn dat het gesmaakt heeft. Gr. Linda
Lekker, gaan we een keer proberen! Waar koop je vers bladerdeeg?
In de supermarkt. Gr. Linda
Dag beste Linda, voor mij nog even een onduidelijkheidje: de plakjes bladerdaag zijn 10 in een pakje, je zegt 4 stuks, is dan 1 plakje niet wat te klein? Zal het misschien niet goed gelezen hebben, maar lijkt me leuk voor een etentje! Vast dank voor het antwoord, heerlijke blog trouwens dank je wel! Aha zie nu dat je 2 plakjes pp aanraadt ach gewoon doen he. Grtjes Henny
En is het allemaal nog gelukt? Gr. Linda