• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Asperge hapje met beenham

asperge hapje

juni 17, 2016 door Linda Reageer

Dit recept van een asperge hapje met beenham is van lieve vriendin E. Zij komt oorspronkelijk uit Limburg. In de regio daar is het heel normaal om asperges bij de boer te kopen. Het voordeel is dat je ook los asperge koppen kunt kopen. Tijdens het steken kan er iets mis gaan of bij het schillen in de machine. De koppen worden natuurlijk niet weggegooid. Die worden verkocht voor aspergesoep of je maakt er dit overheerlijk asperge hapje mee.

Persoonlijk houd ik het meest van dunne asperges. Deze kook je makkelijker gaar en het eet fijner in plaats van die dikke boomstammen die je af en toe ook treft. Voor dit borrelhapje heb ik geen aspergekoppen gekocht. In de aspergetaart van vorige week zaten zoveel asperges dat ik een aantal koppen apart heb gehouden.

De koppen hoeven minder lang te koken, dan je normaal gewend bent. Door de korte kooktijd blijven ze een beetje crunchy. Asperges en beenham is een gouden combinatie. Mocht je liever geen vlees eten, vervang dit dan door gerookte zalm. Een likje goede mayonaise geeft net even een romige smaak aan dit hapje. Lekker met een glaasje witte wijn erbij. Geniet ervan!

asperge hapje

Asperge hapje met beenham

  • 16 asperge koppen
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 4 plakken beenham (alternatief is gerookte zalm)
  • mayonaise
  • optioneel: vers platte peterselie

Hoe maak je het klaar:

  1. Kook de asperges koppen 3 minuten in de kippenbouillon. Spoel af en laat uitlekken.
  2. Snijd een plak beenham in vieren en besmeer elk plakje met een 1/2 theelepel mayonaise. Rol de asperge in de beenham. Herhaal dit totdat de asperges op zijn.
  3. Leg het asperge hapje op een bord en zet in de koelkast. De smaken komen het beste tot zijn recht al het borrelhapje een uurtje in de koeling staat.

asperge hapje

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Snack Tags: asperge, asperge recepten, asperges, borrelhapje, borrelhapjes recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl