• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Asperge hapje met beenham

asperge hapje

juni 17, 2016 door Linda Reageer

Dit recept van een asperge hapje met beenham is van lieve vriendin E. Zij komt oorspronkelijk uit Limburg. In de regio daar is het heel normaal om asperges bij de boer te kopen. Het voordeel is dat je ook los asperge koppen kunt kopen. Tijdens het steken kan er iets mis gaan of bij het schillen in de machine. De koppen worden natuurlijk niet weggegooid. Die worden verkocht voor aspergesoep of je maakt er dit overheerlijk asperge hapje mee.

Persoonlijk houd ik het meest van dunne asperges. Deze kook je makkelijker gaar en het eet fijner in plaats van die dikke boomstammen die je af en toe ook treft. Voor dit borrelhapje heb ik geen aspergekoppen gekocht. In de aspergetaart van vorige week zaten zoveel asperges dat ik een aantal koppen apart heb gehouden.

De koppen hoeven minder lang te koken, dan je normaal gewend bent. Door de korte kooktijd blijven ze een beetje crunchy. Asperges en beenham is een gouden combinatie. Mocht je liever geen vlees eten, vervang dit dan door gerookte zalm. Een likje goede mayonaise geeft net even een romige smaak aan dit hapje. Lekker met een glaasje witte wijn erbij. Geniet ervan!

asperge hapje

Asperge hapje met beenham

  • 16 asperge koppen
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 4 plakken beenham (alternatief is gerookte zalm)
  • mayonaise
  • optioneel: vers platte peterselie

Hoe maak je het klaar:

  1. Kook de asperges koppen 3 minuten in de kippenbouillon. Spoel af en laat uitlekken.
  2. Snijd een plak beenham in vieren en besmeer elk plakje met een 1/2 theelepel mayonaise. Rol de asperge in de beenham. Herhaal dit totdat de asperges op zijn.
  3. Leg het asperge hapje op een bord en zet in de koelkast. De smaken komen het beste tot zijn recht al het borrelhapje een uurtje in de koeling staat.

asperge hapje

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: SNACK Tags: asperge, asperge recepten, asperges, borrelhapje, borrelhapjes recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.