• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zelf pizza maken

zelf pizza maken

februari 15, 2015 door Linda 8 Reacties

Een kant en klare pizza is mij een doorn in mijn oog. De bodem is te dik en het beleg smaakt nergens naar. De oplossing is dan toch weer zelf pizza maken. Alleen komt bij mij niet de gehele bodem knapperig uit de oven. Het midden blijft zachter, terwijl de buitenrand al lichtelijk zwart geblakerd is. Een pizzasteen biedt uitkomst.

Ik geef je mijn recept om zelf pizzadeeg te maken én beleg dat net even anders is dan je gewend bent. Een pizza hawai, salami of met 4 soorten kaas kan je zelf verzinnen. Mijn alltime favoriete beleg is met rauwe ham en rucola. De pizza bestrijk je met tomatensaus en mozzarella. De rauwe ham en rucola doe je er op als de pizza uit de oven komt.

zelf pizzadeeg maken

De aller lekkerste pizza heb ik ooit gegeten toen ik met vriendinnen in Rome was. Na een bezoek aan Vaticaanstad waren veel restaurants dicht voor de lunch. Bij een tent mochten wij toch nog naar binnen en daar at ik een pizza met geroosterde groenten. Dit beleg is iets bewerkelijker, want de groente maak je van te voren klaar. Een mooi klusje als het deeg aan het rijzen is.

De pizza special heb ik pas sinds 2 maanden ontdekt. Manlief heeft mij een prachtig kerstcadeau gegeven van mijn favoriete boerderij La Vialla: een mega pakket met een parmaham. Tijdens de feestdagen vergezelde de ham ons overal naar toe en deelden wij deze delicatesse uit aan liefhebbers. Zo ook onze Italiaanse vrienden die er een hapje met peer en gorgonzola van maakte. Eerlijk is eerlijk, ik had zelf nooit op die combinatie gekomen. Inmiddels staat dit hapje op onze borrelhapjes lijst en smaakt ook op de pizza super goed.

Zelf pizza maken is fun. Maak zelf eens je eigen pizzadeeg en zet de tafel vol met allerlei ingrediënten. Zo kan iedereen zijn eigen pizza beleggen. Bij mij thuis altijd een groot succes. De pizzasteen is uitvoering getest. De bodem is knapperig en luchtig. Eindelijk een authentieke pizza voor thuis.

zelf pizza maken

Zelf pizza maken

2 stuks

  • 250 gram bloem (tipo 00 of patentbloem)
  • 5 gram gist
  • 1 theelepel zout
  • 130 ml lauw water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • extra nodig: pizzasteen

Beleg:

  • mijn favoriet – tomaten in blik, mozzarella, rauwe ham en flinke hand rucola
  • geroosterde groente – tomaten in blik, mozzarella, courgette, aubergine en paprika uit de oven. Lees hier hoe je geroosterde groenten maakt.
  • special – tomaten in blik, mozzarella, rauwe ham, gorgonzola en rijpe peer (of uit blik)

Stappen om zelf pizza te maken:

  1. Meng water en gist door elkaar en laat het gist oplossen. Voeg bloem, zout en olijfolie toe. Kneed gedurende 10 minuten tot een fluweelzacht deeg.
  2. Maak er een bal van en leg in een met olijfolie ingevette kom. Dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  3. Verwarm de oven met de pizzasteen voor op 250 graden. Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen. Kneed het even door, zodat de lucht eruit ontsnapt. Rol het met een deegroller uit tot een dunne lap. Pureer de tomaten met de staafmixer tot saus. Beleg de pizza met het beleg van je keuze. Leg de pizza op de steen en bak in 5-6 minuten knapperig en gaar.

Tip: natuurlijk kun je de pizza ook zonder speciale pizzasteen maken.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER Tags: authentieke pizza, hoe maak je zelf pizza, pizzadeeg maken, pizzasteen, zelf maken, zelf pizza maken, zelf pizzadeeg maken

Lees Interacties

Reacties

  1. nicole zegt

    februari 15, 2015 om 1:07 pm

    Ik las gisteren je review en recept op de site van Fonq. Hij lijkt me heerlijk. Nu de card nog winnen en de steen kopen!. P.s. uiteraard heb je mijn stem binnen

    Beantwoorden
  2. Ml de zwart zegt

    mei 27, 2016 om 11:05 pm

    Geweldig vroeg me af is dit ook gluten vrij ook mogelijk?

    Vriendelijke groet

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2016 om 9:31 am

      Natuurlijk kun je ook een glutenvrije bodem maken. Dan krijg je alleen wel een ander recept. Dat heb ik niet zo paraat. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Hendrik zegt

    november 8, 2017 om 5:36 pm

    Net alle ingrediënten in huis gehaald, hoe lang laat je het deeg rijzen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 9, 2017 om 9:16 am

      Hi, ik laat het deeg met dit weer (kou) zeker een uur of twee rijzen op een warme plek (bij de radiator bijvoorbeeld). Langer kan altijd. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Marianne zegt

    mei 10, 2018 om 6:09 pm

    Leg je pizza op de steen…. Klinkt eenvoudig maar ik krijg het niet voor elkaar. Hoe doe ik dat zonder dat het deeg scheurt

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 13, 2018 om 10:42 am

      Hi Marianne, hmmm even denken wat er mis is gegaan. Heb je wel bloem op het aanrecht gelegd zodat je het deeg makkelijk eraf kunt halen?

      Beantwoorden
  5. Ruud zegt

    mei 14, 2018 om 9:49 pm

    Hallo Marianne, ik maak, kneden en uitrollen, mijn pizza op een stukje ovenpapier. Wel een beetje bloem er op. Met de pizzaschep schuif onder het papier zo de pizza op de steen/in de oven. En er uit/afhalen gaat ook makkelijker.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Weekmenu recepten, makkelijk en snel editie 204 Weekmenu makkelijke recepten 204
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minu 10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Sla het blog voor de 10 snelle pasta recepten op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je deze makkelijke recepten niet vergeet als je inspiratie zoekt. De recepten vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #pasta #spaghetti #penne #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #snel #snellerecepten #avondeten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in