• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf pizza maken

zelf pizza maken

februari 15, 2015 door Linda 8 Reacties

Een kant en klare pizza is mij een doorn in mijn oog. De bodem is te dik en het beleg smaakt nergens naar. De oplossing is dan toch weer zelf pizza maken. Alleen komt bij mij niet de gehele bodem knapperig uit de oven. Het midden blijft zachter, terwijl de buitenrand al lichtelijk zwart geblakerd is. Een pizzasteen biedt uitkomst.

Ik geef je mijn recept om zelf pizzadeeg te maken én beleg dat net even anders is dan je gewend bent. Een pizza hawai, salami of met 4 soorten kaas kan je zelf verzinnen. Mijn alltime favoriete beleg is met rauwe ham en rucola. De pizza bestrijk je met tomatensaus en mozzarella. De rauwe ham en rucola doe je er op als de pizza uit de oven komt.

zelf pizzadeeg maken

De aller lekkerste pizza heb ik ooit gegeten toen ik met vriendinnen in Rome was. Na een bezoek aan Vaticaanstad waren veel restaurants dicht voor de lunch. Bij een tent mochten wij toch nog naar binnen en daar at ik een pizza met geroosterde groenten. Dit beleg is iets bewerkelijker, want de groente maak je van te voren klaar. Een mooi klusje als het deeg aan het rijzen is.

De pizza special heb ik pas sinds 2 maanden ontdekt. Manlief heeft mij een prachtig kerstcadeau gegeven van mijn favoriete boerderij La Vialla: een mega pakket met een parmaham. Tijdens de feestdagen vergezelde de ham ons overal naar toe en deelden wij deze delicatesse uit aan liefhebbers. Zo ook onze Italiaanse vrienden die er een hapje met peer en gorgonzola van maakte. Eerlijk is eerlijk, ik had zelf nooit op die combinatie gekomen. Inmiddels staat dit hapje op onze borrelhapjes lijst en smaakt ook op de pizza super goed.

Zelf pizza maken is fun. Maak zelf eens je eigen pizzadeeg en zet de tafel vol met allerlei ingrediënten. Zo kan iedereen zijn eigen pizza beleggen. Bij mij thuis altijd een groot succes. De pizzasteen is uitvoering getest. De bodem is knapperig en luchtig. Eindelijk een authentieke pizza voor thuis.

zelf pizza maken

Zelf pizza maken

2 stuks

  • 250 gram bloem (tipo 00 of patentbloem)
  • 5 gram gist
  • 1 theelepel zout
  • 130 ml lauw water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • extra nodig: pizzasteen

Beleg:

  • mijn favoriet – tomaten in blik, mozzarella, rauwe ham en flinke hand rucola
  • geroosterde groente – tomaten in blik, mozzarella, courgette, aubergine en paprika uit de oven. Lees hier hoe je geroosterde groenten maakt.
  • special – tomaten in blik, mozzarella, rauwe ham, gorgonzola en rijpe peer (of uit blik)

Stappen om zelf pizza te maken:

  1. Meng water en gist door elkaar en laat het gist oplossen. Voeg bloem, zout en olijfolie toe. Kneed gedurende 10 minuten tot een fluweelzacht deeg.
  2. Maak er een bal van en leg in een met olijfolie ingevette kom. Dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  3. Verwarm de oven met de pizzasteen voor op 250 graden. Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen. Kneed het even door, zodat de lucht eruit ontsnapt. Rol het met een deegroller uit tot een dunne lap. Pureer de tomaten met de staafmixer tot saus. Beleg de pizza met het beleg van je keuze. Leg de pizza op de steen en bak in 5-6 minuten knapperig en gaar.

Tip: natuurlijk kun je de pizza ook zonder speciale pizzasteen maken.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner Tags: authentieke pizza, hoe maak je zelf pizza, pizzadeeg maken, pizzasteen, zelf maken, zelf pizza maken, zelf pizzadeeg maken

Lees Interacties

Reacties

  1. nicole zegt

    februari 15, 2015 om 1:07 pm

    Ik las gisteren je review en recept op de site van Fonq. Hij lijkt me heerlijk. Nu de card nog winnen en de steen kopen!. P.s. uiteraard heb je mijn stem binnen

    Beantwoorden
  2. Ml de zwart zegt

    mei 27, 2016 om 11:05 pm

    Geweldig vroeg me af is dit ook gluten vrij ook mogelijk?

    Vriendelijke groet

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2016 om 9:31 am

      Natuurlijk kun je ook een glutenvrije bodem maken. Dan krijg je alleen wel een ander recept. Dat heb ik niet zo paraat. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Hendrik zegt

    november 8, 2017 om 5:36 pm

    Net alle ingrediënten in huis gehaald, hoe lang laat je het deeg rijzen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 9, 2017 om 9:16 am

      Hi, ik laat het deeg met dit weer (kou) zeker een uur of twee rijzen op een warme plek (bij de radiator bijvoorbeeld). Langer kan altijd. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Marianne zegt

    mei 10, 2018 om 6:09 pm

    Leg je pizza op de steen…. Klinkt eenvoudig maar ik krijg het niet voor elkaar. Hoe doe ik dat zonder dat het deeg scheurt

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 13, 2018 om 10:42 am

      Hi Marianne, hmmm even denken wat er mis is gegaan. Heb je wel bloem op het aanrecht gelegd zodat je het deeg makkelijk eraf kunt halen?

      Beantwoorden
  5. Ruud zegt

    mei 14, 2018 om 9:49 pm

    Hallo Marianne, ik maak, kneden en uitrollen, mijn pizza op een stukje ovenpapier. Wel een beetje bloem er op. Met de pizzaschep schuif onder het papier zo de pizza op de steen/in de oven. En er uit/afhalen gaat ook makkelijker.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl