• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf carpaccio tapenade maken

Zelf carpaccio tapenade maken

februari 17, 2017 door Linda Reageer

In december had ik zoveel recepten gekookt voor kerst en oud & nieuw dat dit recept voor zelf carpaccio tapenade maken niet meer paste. Zelfs op Oudjaarsdag stond een recept op het programma en om nu 2 berichten per dag te plaatsen.. Dit was ook weer overdreven.

Mijn slager maakt heerlijke carpaccio tapenade. Het enige nadeel is dat dit alleen op vrijdag en zaterdag te krijgen. Tja en wat als je op donderdag zin hebt in deze fantastische spread? Steeds meer supermarkten hebben een carpaccio tapenade in het assortiment. Alleen kunnen ze niet tippen aan die van slager Jacco. Ja, dan is zelf maken de enige optie. Het voordeel is dat je de tapenade helemaal naar wens kunt maken. Zo ben ik gek op Parmezaanse kaas en voeg een beetje extra toe.

Voor dit hapjes recept adviseer ik je om echt even langs de slager te gaan. Je hebt kakelvers vlees nodig. Eet dit heerlijke goedje ook gewoon in 1x op. Als je dit bewaart zal het (als het goed is) verkleuren en dat ziet er niet zo smakelijk uit.

Zelf carpaccio tapenade maken

Zelf carpaccio tapende maken

voor 8 stuks

  • 140 gram verse biefstuk (van de slager) of biefstuk tartaar
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 flinke theelepel kappertjes
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel (basilicum) olijfolie
  • klein stukje Parmezaanse kaas
  • 8 plakken stokbrood

Stappen om carpaccio tapenade te maken:

  1. Rooster een eetlepel pijnboompitten goud bruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  2. Maal de biefstuk fijn in de hakmolen van de staafmixer.
  3. Schaaf met een kaasschaaf over de lengte 2 krullen van het stukje Parmezaanse kaas. Snijd vervolgens in stukjes. Meng de tartaar, pijnboompitten, kappertjes, zout, peper, olie en kaas voorzichtig door elkaar. Proef en bepaal of de carpaccio tapenade goed op smaak is. Voeg gerust meer kaas, kappertjes of peper en zout toe naar smaak. Smeer op het stokbrood en serveer direct.

Zelf carpaccio tapenade maken

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Pasen, Snack Tags: borrelen, borrelhapjes, borrelhapjes recepten, hapjes, hapjes maken, hapjes recepten, hartige hapjes, hartige hapjes recepten, tapenade, tapenade recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl