Nachos maken met pulled chicken

Nachos maken met pulled chicken. Het water loopt mij weer in de mond als ik denk aan dit nacho recept. Klassieke nachos maken met gehakt, kaas en tomaat lust iedereen. Deze nacho schotel is een heerlijke variatie hierop met snelle pulled chicken.

Nacho’s is het ultieme comfortfood voor de vrijdagavond. Voor als je geen zin meer om lang en uitgebreid te koken en toch iets lekkers op tafel wilt toveren. Nacho’s maken is dan altijd een goed idee. Deze pulled chicken hoeft niet uren te garen in de oven. De kip wordt een kwartiertje gekookt in water. Ondertussen maak je de pulled chicken saus, bereid je de ingrediënten voor en maak je de guacamole. Zelf nacho’s maken is simpel, eens?

Hoe maak je nachos uit de oven?

Nachos maken kun je zo uitgebreid doen als je zelf wilt. Maak je nacho’s als borrelsnack, dan verdeel je de tortilla chips over een ovenschaal en strooi je alleen kaas erover. De schaal schuif je in de oven en de nacho’s zijn klaar zodra de kaas gesmolten is. Bij mij is dat meestal een minuut of 10 bij een oven temperatuur van 180 graden. Voor erbij serveer je naar wens guacamole, crème fraîche of een tomatensalsa. Voor het avondeten breid je de nachoschotel uit met vlees en bonen en maak je rijst of een groene salade voor erbij.

Zelf nachos maken uit de oven

Nacho recept zonder oven

Nachos zonder oven maken is ook mogelijk. Op vakantie maken wij graag dit nacho recept met gehakt van de skottelbraai. Het gehakt en de groente bak je aan in de pan. Vervolgens verdeel je de tortilla chips en de kaas over het gehakt. Met behulp van de deksel van de skottelbraai creëer je een soort oventje. Nacho’s maken met de bbq kan ook, met behulp van een hittebestendige pan of schaal. Bij mijn collega’s Francesca en BBQ Junkie kun je twee heerlijke recepten vinden.

Nachos uit de oven

Nacho’s maken met pulled chicken

recept voor 1 schaal*

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels barbecue saus
  • 1 rode paprika
  • 150 gram zwarte bonen
  • 150 gram maïs
  • 2 lente uitjes
  • 185 gram nacho tortilla chips
  • 300 gram geraspte kaas (in dit recept koos ik voor een mix van cheddar en pittige kaas)
  • 2 rijpe avocado’s
  • snufje zout en peper
  • 125 gram crème fraîche
  • optioneel: platte peterselie
  • extra nodig: ovenschaal

Hoe maak je nacho’s uit de oven?

  1. Kook de kipfilets in zijn geheel in een klein pannetje met kokend water in 15 minuten gaar. Laat even afkoelen en trek uit elkaar met 2 vorken. Meng de chilisaus en barbecuesaus en roer de kip erdoor om pulled chicken te maken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de paprika in stukjes. Giet de mais en bonen af. Snijd de lente ui in ringetjes.
  4. Neem een grote ovenschaal en vet deze in. Leg de helft van de nacho tortilla chips op de bodem. Verdeel de helft van pulled chicken, bonen, maïs, paprika en lente ui erover en een flinke laag kaas. Sluit af met de rest van de nachos, pulled chicken, bonen, maïs, paprika, lente uit en kaas. Zet de nacho schotel 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  5. Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado’s fijn en breng op smaak met een snufje peper en zout. Bekijk eventueel dit guacamole recept met een uitgebreidere bereiding.
  6. Serveer de nacho schotel direct met de guacamole en crème fraîche.

*Dit is een kleine maaltijd voor 4 personen. Na onze borrel op vrijdagavond is dit genoeg. Serveer er rijst en eventueel een salade erbij voor een complete maaltijd.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

nachos maken met kip

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.