• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Zelf haverdrank maken

zelf haverdrank maken

februari 11, 2015 door Linda 13 Reacties

Voor mijn havermout pap gebruik ik altijd plantaardige dranken. Hierbij moet je denken aan amandelmelk, rijstmelk of haverdrank. Het lastige is dat de kant en klare pakken natuurlijk ingrediënten bevatten waar ik niet altijd achter sta. Wat blijkt? De plantaardige dranken kan je makkelijk zelf maken. Zelf haverdrank maken is eenvoudig en goedkoop.

Het enige is dat je vooruit moet denken. Een kant en klaar pak haal je direct uit de voorraadkast. Deze drank heeft een nachtje voorbereidingstijd nodig. De havermout wordt geweekt in water met dadels voor een extra zoetje. Het vocht wordt gebruikt in de haverdrank. Als zoetstof kan je ook honing of een beetje ahornsiroop gebruiken.

Vervolgens doet de blender zijn werk en kan de drank gezeefd worden. Klaar is je drank met slechts 4 ingrediënten!

zelf haverdrank maken

Wat heb je nodig:

  • 120 gram havermout
  • 2 medjoul dadels (zonder pit) in 4 stukken
  • 1 liter water
  • snufje zout
  • extra nodig: blender en pantykous (of kaasdoek)

Hoe maak je het klaar:

  1. Week de havermout en de dadels een nachtje in een bakje met water.
  2. Doe de geweekte havermout (met vocht), 1 liter water en een snufje zout in een blender en mix goed door elkaar.
  3. Zeef de drank met een schone pantykous of een kaasdoek.
  4. Bewaar de haverdrank in een glazen fles in de koelkast, zo’n 3 tot 4 dagen.
  5. Voor gebruik de fles goed schudden.

Tip: het pulp kan je weggooien of gebruik een flinke schep bij je havermoutpap.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+  

 

Onderwerp: DETOX, DETOX RECEPTEN, DRANKJES EN SMOOTHIES, ONTBIJT Tags: haverdrank recept, hoe maak je haverdrank, zelf haverdrank maken, zelf maken

Lees Interacties

Reacties

  1. mevr. Gewoontjes zegt

    februari 11, 2015 op 8:32 pm

    Hoe lang kun je dit bewaren ongeveer?
    En is het lekker om te drinken of vooral om te gebruiken bij bakken??

    Klinkt makkelijk iig.

    Zelf wel al eens rijstmelk gemaakt, maar daar was ik nog niet zo enthousiast over.

    Groetjes mevr. Gewoontjes

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 12, 2015 op 11:24 am

      Hi, zoals vermeld kan je de drank 3 tot 4 dagen bewaren. Ik drink het zelf niet en gebruik het in mijn havermoutpap of in bakrecepten.

      Beantwoorden
  2. linda zegt

    februari 12, 2015 op 11:06 am

    Hallo.

    Er staat een liter water toevoegen en de havermout weken in water. In hoeveel water word het dan geweekt?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 12, 2015 op 11:23 am

      Zorg dat de havermout en dadels net onder water staan. De granen zullen het water bijna volledig absorberen.

      Beantwoorden
  3. evh zegt

    februari 12, 2015 op 1:17 pm

    kun je de havermelk ook invriiezen ? dan kun je t makkelijker langer bewaren als je steeds maar beetje nodig hebt, en voorraadje vooruit maken .

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 12, 2015 op 2:28 pm

      Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd. Lijkt mij dat dit wel mogelijk is. Een andere opties is om een halve liter te maken. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  4. myriam zegt

    september 12, 2015 op 9:05 pm

    Beste Linda,
    Bedankt voor je heerlijke, eenvoudige en ho zo rijke recepten

    Beantwoorden
  5. Ingrid zegt

    november 7, 2015 op 2:28 pm

    hallo Linda,
    ik heb van de pulp, 70 gr zonnebloempitten en 70gr. pompoenpitten (beiden gemalen) heerlijk crackers gemaakt. het mengsel dun uitrollen op bakpapier, met een pizzasnijder de crackers snijden en dan 2x 20 minuten in een voorverwarmde oven (165 gr). Na de eerste 20 minuten even omdraaien.
    Heerlijk met de hummus die ik ook van jouw website heb gehaald. Dank voor de inspiratie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 9, 2015 op 10:39 am

      Zo dat klinkt goed die crackers!

      Beantwoorden
  6. Christine van Pareren zegt

    mei 20, 2016 op 6:34 pm

    Havermoutgraan of havermoutvlokken? Ik dacht dat de havermoutgraan kokend heet water + een nacht staan nodig hadden om zacht genoeg te zijn voor een perfecte verpulvering met de blender?
    In dat geval zijn w.s. alle granen (met kokend heet water) geschikt neem ik aan.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 23, 2016 op 9:16 am

      Hi Christine, ik gebruik normaal havermout. In het recept staat dat de havermout een nachtje moet weken en dat hoeft niet met heet water. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Saerwen zegt

    september 17, 2017 op 11:43 pm

    In bakrecepten zeg je? Kun je er ook cakes of pannenkoeken mee maken? Ik gebruik daar nu amandelmelk in, wat ik heerlijk vind. Maar als het goedkoper kan…

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 18, 2017 op 11:28 am

      Hi natuurlijk kun je het vervangen door haverdrank. De smaak zal dan ook iets anders zijn. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf burritos maken zonder pakje en zakje Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info