4 uit 1 beoordeling

Eenpansgerecht pasta bolognese

Gek op koken uit één pan? Zet dan dit eenpansgerecht pasta bolognese op het weekmenu. Deze bolognese saus is ook nog eens snel klaar en staat dus in een handomdraai op tafel. Zeker op die dagen dat je tijd en handen te kort lijkt te komen is het fijn om te kiezen voor gemak. Je hoeft je slechts op één pan te focussen en af en toe roeren. Dit soort gerechten maakt koken (weer) leuk.

Makkelijke pasta bolognesesaus

Zodra alle ingrediënten voor de saus in de pan zitten, mag de pasta erbij. Gebruik hiervoor een pastavariant die snel gaar is. Hiervoor vind ik mini penne* ideaal aangezien de kooktijd slechts 7 minuten is. De makkelijke pasta bolognese is echt een recept voor doordeweeks als je weinig tijd hebt en toch goed wilt eten. Daarbij is dit eenpansgerecht een echte gezinsfavoriet, iedereen smult hiervan. Geen gezeur aan tafel, dat willen we elke avond wel.

Bekijk ook het klassieke recept voor spaghetti bolognese.

Makkelijke pasta bolognese

Eenpansgerecht pasta bolognese

Ingrediënten

4 personen
  • 1 ui
  • 200 gram wortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • ½ theelepel chili vlokken
  • 2 blikken tomaat van goede kwaliteit
  • 100 ml kookroom
  • 400 ml gekookt water
  • 350 gram mini penne Grand’Italia*
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • extra nodig: braadpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de ui in stukjes en de wortel in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de ui en wortel, totdat de ui zacht is. Pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe en roer totdat het vlees bruin is.
  • Daarna voeg je de kruiden en blikken tomaat toe. Gebruik een pollepel om de tomaten plat te drukken. Voeg het kookroom en gekookt water toe. Breng aan de kook, voeg de pasta toe en laat 7* minuten zachtjes koken met deksel op de pan. Roer regelmatig. Voeg eventueel een scheutje gekookt water toe als saus te droog is.
  • Roer als laatste de mozzarella (in plukjes uit elkaar getrokken) en de Parmezaanse kaas door de saus, laat even smelten en breng de pasta op smaak met een snufje peper en zout. Serveer de pasta bolognese in 1 pan direct.

Linda’s Tips

  • * voor deze eenpans pasta gebruik ik mini penne van Grand’Italia die na 7 minuten koken gaar is. Check de gebruiksaanwijzing van jouw pasta voor de kooktijd.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Eenpansgerecht pasta bolognese, makkelijk en snel
Pasta bolognese in 1 pan

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.