Nog geen beoordelingen

Caesar salade voor de lunch

Wat een zomerse verwennerij is deze caesar salade voor de lunch. Met mijn lunch salades wil ik je laten zien hoe makkelijk je bij het middageten een portie groenvoer binnen krijgt. Voor het gemak maak je de salade dan ook direct voor 2 dagen. Kijk je mee?

Voor een Caesar salade bestaan duizenden verschillende recepten. In dit recept heb ik mij aan een klassieke bereiding gehouden. Volgens Wikipedia bestaat deze salade uit niet meer dan 8 ingrediënten: bindsla (oftewel romaine sla), croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, worcestersaus, olijfolie en citroensap. Bij een lunch eet ik liever (nog) geen knoflook. Deze smaakmaker heb ik verwijderd en mosterd toegevoegd aan de dressing.

Caesar salade recept

Mocht je liever geen brood eten bij de lunch, dan kun je de croutons vervangen door kikkererwten.

Houdt de blog in de gaten. Deze zomer komt er nog een maaltijd Caesar salade online. Ik heb de smaak van croutons, romaine sla en Parmezaanse kaas helemaal te pakken.

Makkelijke Caesar salade

Caesar salade voor de lunch

Ingrediënten

Aantal personen2 personen
  • 2 eieren
  • 2 kropje baby romaine sla
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 40-50 gram croutons

Dressing

  • 1/2 theelepel worcestersaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels mosterd

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de eieren in 6-7 minuten hard. Pel en snijd in plakjes. Snijd de bindsla in reepjes. Voor de foto’s heb ik de bladeren intact gelaten. Je kunt ook kant en klaar gesneden bindsla kopen.
  • Snijd met een kaasschaaf plakken van de Parmezaanse kaas of koop Parmezaanse vlokken.
  • Maak de dressing met de worcestersaus, olijfolie, citroensap en mosterd. Verdeel over 2 kleine potjes.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen. Deze lunchboxen zijn handig in gebruik, want er is ruimte voor de salade en deze lunchbox is inclusief een potje voor de dressing.
  • Doe de sla, eieren, Parmezaanse kaas naast elkaar in de bak. Bewaar de croutons in een apart bakje of zakje. Zet de dressing potjes bij de lunch salade en zet in de koelkast. De caesar salade voor de lunch is twee dagen houdbaar.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Klassieke Caesar salade

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.