Met deze Griekse bowl met kip krijg je direct een vakantiegevoel. Ik ben dol op dit soort kleurrijke kommetjes met kip, groente en koolhydraten naar keuze. De variatie is enorm. Kijk mee hoe deze bowl gevuld is met Griekse smaken.
Wat zit er in een Griekse bowl?
Bij een Griekse bowl denk je vast direct aan orzo. Dit is Griekse pastasoort die eruit ziet als rijst. In mijn interpretatie van een bowl met Griekse smaken zie je krieltjes in de schil. Je kunt naast orzo, krieltjes ook rijst, bulgur of couscous gebruiken. Kijk waar je zin in hebt en voeg dit toe aan de bowl.
De kip wordt gemarineerd in olijfolie, oregano en citroensap en wordt gegaard in de oven. Dit zorgt ervoor dat de kip lekker mals blijft. Een bijkomend voordeel is dat je ook geen omkijken hebt naar het vlees, want de oven doet zijn werk.
Een Griekse maaltijd zonder tzatziki is net als een verjaardag zonder taart. Maak de tzatziki zelf of koop het kant en klaar.
Daarnaast voeg je nog gebakken courgette, komkommer en trostomaten toe aan de Griekse bowl. In Griekenland krijg je overal verse rode ui in een salade erbij. Voor de kleur en smaak heb ik de rode ui gemarineerd in sushi azijn voor snelle zoet zure ui. Deze stap kun je overslaan.
De Griekse bowl kun je verder vullen met Kalamata olijven, feta of munt.
Griekse bowl met kip
recept voor 4 personen:
- 2 kleine rode uien
- 2-3 eetlepels sushi azijn
- 300 gram kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 1/2 eetlepel citroensap
- snufje zout en peper naar smaak
- 500 gram krieltjes in de schil
- 1 courgette
- 1 komkommer
- 8 trostomaten
- 1 portie tzatziki
- optioneel: (geroosterd) brood om te dippen in de tzatziki
- extra nodig: vershoudfolie en 4 kommen
Hoe maak je een Griekse bowl met kip?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de rode ui in ringen, giet de sushi azijn erover en zet weg tot gebruik. Zoals gezegd is deze stap voor zoet zure ui geen must.
- Leg de kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de kip plat met een deegroller of een koekenpan. Meng de olijfolie met de oregano, citroensap, zout en peper. Smeer de kip in met de marinade. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kip in 15 minuten gaar in de oven. Snijd in repen.
- Boen de krieltjes schoon. Snijd de krieltjes in even grote stukjes. Kook de krieltjes in een laagje water en een snufje zout gaar in 10 minuten. Giet de aardappelen af, schud de pan en laat de krieltjes uitdampen.
- Snijd de courgette in plakjes en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de komkommer en de tomaten in stukjes.
- Maak de bowl op. Verdeel de krieltjes, rode ui, kip, courgette, komkommer, tomaat en tzatziki over de kommen. Serveer er eventueel brood bij.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor
Geef een antwoord