Zaterdag, dus tijd voor een nieuw vers weekmenu. De focus ligt op makkelijke recepten voor het avondeten. De gerechtjes voor het weekend zijn een lekkere dip en lunch. Kijk snel even mee.
Wat eten we vandaag?
De eetplanning start met een soort risotto met geitenkaas en asperges. Vervolgens staat de bloemkool in de spotlight in een bijzondere salade van Ottolenghi. Groente van het seizoen zijn asperges. De ingrediënten van een klassieke asperge bereiding doe je nu in een salade. Donderdag reizen we af naar Spanje voor een lekker gevulde Spaanse maaltijd uit de oven. Vrijdag is het feest met een poké bowl met tonijn.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 259
Maandag: ronde rijst met pesto
Dit gerecht met groene asperges, doperwten, pesto en geitenkaas kan ik elke week wel eten. Als je mij volgt op Instagram, dan weet je dat ik net een detox van 4 weken heb gedaan. In die periode at ik veel ronde volkoren rijst. Dit koop je bij de natuurwinkel. Voor dit gerecht kun je ook paella rijst kopen. Lassie heeft dit in het assortiment en veel supermarkten hebben ook zo’n blauwe Bravo zak onderin het schap liggen.
Dinsdag: bloemkoolsalade met granaatappelpitten
Deze salade komt uit het boek Simpel van Ottolenghi. Dit is één van de lekkerste salades die ik ooit heb gegeten. De bloemkool wordt geraspt en eet je rauw, de andere helft wordt geroosterd. Dit combineer je met granaatappel, verse kruiden en pistache. Serveer er nog chipolate worstjes bij en je hebt echt een zalige maaltijd!
Woensdag: aspergesalade met ham en ei
Met deze aspergesalade met ham en ei, geef je een draai aan de klassieke bereiding van asperges. Ik vind het altijd leuk om een twist te geven aan een bestaand recept.
Donderdag: Spaanse kip uit de oven
Deze braadpan zit vol met heerlijke Spaanse smaken. Wat dacht je van kip, chorizo, paprika en gerookte paprika? Probeer het eens uit, je zal niet teleurgesteld worden.
Vrijdag: poke bowl met tonijn
Een poké bowl bestaat uit rauwe vis gemarineerd met sojasaus, lente ui en sesamolie. De kom wordt aangevuld met rijst, groente en een topping. Het lijkt op een sushi bowl met dit verschil dat de vis dus is gemarineerd. Echt een bijzonder hapje.
Zaterdag: feta dip
De basis van de dip bestaat uit feta, Griekse yoghurt en olijfolie. Vervolgens kun je lekker gaan variëren met kruiden, citroenrasp, zuivel of noten. Hoe lekker ziet dit eruit voor bij de borrel met brood of rauwkost?
Zondag: bietensalade met spinazie
Op zondag bereid ik de week voor. Zo zet ik vaak een salade voor 2 dagen klaar. Dit makkelijke recept staat binnen 10 minuten voor 2 dagen in de koelkast.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.
Nieuwsbrief –