Kun je nog wat inspiratie gebruiken voor je eigen weekmenu? Kijk dan mee naar de nieuwe eetplanning. De recepten zitten boordevol variatie. Van vis tot vega, borrelbrood tot pizzasaus.
Wat eten we vandaag?
Het weekmenu starten we met een klassieke vegetarische lasagne. Dinsdag staat in het teken van een maaltijdsalade met warm gerookte vis. Dit koop je kant en klaar in de supermarkt en daar eet je echt je vingers bij op, zo lekker is het. Woensdag kun je een pasta met tonijnsaus maken. Asperges zijn in het seizoen en een hartige taart met het witte goud is altijd een goed idee. Vrijdag is het burrito day. Dit recept eten wij zelf bijna wekelijks.
Het weekend kun je een basis recept voor pizzasaus maken. Deze saus is multifunctioneel en kun je ook als pastasaus gebruiken. Zondag maak je zelf plukbrood met Parmezaanse kaas.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 258
Maandag: spinazie ricotta lasagne
De ricotta, spinazie en passata in deze lasagne zijn echte “smaakvrienden”. In de Italiaanse keuken zie je dit trio vaak terugkomen. Voor een extra portie groene groente voeg ik er courgette aan toe.
Dinsdag: warm gerookte zalmsalade
De hero in deze salade is de warmgerookte zalm. Dit stukje vis geeft zoveel smaak af, dat de groente en koolhydraten eromheen nauwelijks extra smaak nodig hebben. Deze maaltijdsalade kun je zowel koud als warm serveren.
Woensdag: pasta met tonijn
Meesta, of zeg maar gerust altijd, maak ik een pastasaus met gehakt. Deze saus maak je met blikjes tonijn. De overige ingrediënten kun je makkelijk op voorraad zetten. Zo kun je altijd een lekkere malatijd uit de voorraadkast toveren.
Donderdag: aspergetaart met beenham
De asperges zijn in het seizoen dus geniet er nog even van. Deze taart met asperges is weer eens iets anders. Kijk maar mee hoe je deze hartige taart maakt.
Vrijdag: zelf burrito’s maken
Burrito’s! Bijna wekelijks staat een variatie van dit recept bij ons op tafel. De kruidenmix maak je even zelf, dat is echt zoveel lekkerder. Probeer het eens uit, dan begrijp je wat ik bedoel.
Zaterdag: pizzasaus
Een basis recept als pizzasaus is handig om in je repertoire te hebben. En deze saus is niet alleen lekker op de pizza maar ook als pastasaus.
Zondag: plukbrood
Laatst kreeg ik zo’n leuke reactie van een lezer: Dit plukbrood stond vanavond weer op tafel! Mijn jongste (8 jaar) maakt het al helemaal zelf, altijd een succes. Van dit soort berichtjes word ik zo blij. Het brood is heerlijk bij een borrel of een kop soep.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.