Serveer deze feta dip bij een borrel. Je tafelgenoten zullen je dankbaar zijn. Ik ben dol op borrelen en daar maak ik graag een dip bij. Deze Griekse dip maak je in de basis door 3 ingrediënten bij elkaar te gooien.
Griekse dip met feta en yoghurt
De basis van de dip bestaat uit feta, Griekse yoghurt en olijfolie. Vervolgens kun je lekker gaan variëren. Zo is een beetje citroen (rasp) er heerlijk bij. Of voeg crème fraîche of roomkaas toe voor een romige touch. Je kunt ook los gaan met verschillende kruiden. Oregano is natuurlijk typisch Grieks of maak het lekker pittig met chilivlokken.
Deze feta dip is opgemaakt met pistachenootjes en pijnboompitten. Dit hoeft er niet perse bij, al vind ik de presentatie prachtig. Misschien heb jij nog sesamzaad in huis. Rooster dit even in een droge koekenpan en strooi erover.
De whipped feta dip blijft een dag of 3-5 goed. Een restje is trouwens zalig op een wrap of brood met tomaat en komkommer.
Feta dip
Ingrediënten
- 200 gram feta (van schapen- en geitenmelk)
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge + extra voor het serveren
- 1 eetlepel pistachenootjes
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- 1 takje munt
Voor erbij
- stokbrood
Bereiding
- Maal de feta, Griekse yoghurt en olijfolie met een keukenmachine of staafmixer tot een egale massa.
- Serveer in een platte schaaltje. Serveer met extra olijfolie. Strooi de pistachenootjes, pijnboompitten en munt blaadjes eromheen. Serveer met stokbrood of rauwkost.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor