Nog geen beoordelingen

Ronde rijst met pesto en groente

Soms heb ik van die dagen dat ik een maaltijd in elkaar draai waarvan ik na 1 hap denk: wauw! De ronde rijst met pesto is er zo eentje. Op zich niet zo gek als je groene asperges, doperwten, pesto en geitenkaas in 1 gerecht combineert.

De bruine ronde rijst heb ik pas ontdekt door mijn detox en ik wil niet meer zonder. De korrel is lekker stevig en lijkt enorm op risotto. De ronde rijst met pesto is een traktatie op zich. Alleen is mijn doelstelling om meer groente te eten en ook hierin te variëren. Bij elke avondmaaltijd probeer ik bewust meer dan 1 soort groente op tafel te zetten. Zo krijg je verschillende soorten vitamines binnen en het is ook nog eens een feestje voor je smaakpapillen.

ronde rijst met pesto

In totaal heeft dit gerecht 4 verschillende groenten. In mijn vriezer ligt altijd een pak biologische diepvries doperwten. Hiermee kan ik makkelijk een maaltijd “groener” maken. En juist ook bij kinderen is het groene erwtje favoriet. Nu de asperges in het seizoen zijn, eet ik die graag. Zeker omdat ze op een natuurlijke wijze mijn detox ondersteunen. Een nadeel is het prijskaartje dat aan deze groente hangt. Vervang dit dan ook gerust door een courgette of een rode paprika. Voor de kleur op mijn bord voeg ik nog wat tomaat toe en de lente uitjes geven dit gerecht een beetje pit.

Willen jullie mij een plezier doen en de pesto zelf maken? Dit is zoveel lekker dan uit een potje en zo weet je tenminste wat je eet. Het restant bewaar je, afgedekt onder een laagje olie, in de koelkast of vries je in. Met name dat laatste is erg handig, zo heb je altijd een portie bij de hand.

Nu is geitenkaas niet bij iedereen geliefd maar zou je ook kunnen vervangen door feta of een lekker pittig stukje belegen kaas.

Rond rijst met pesto

Ronde rijst met pesto en groente

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 250 gram bruine ronde rijst
  • 1/2 pak biologische diepvries doperwten
  • 200 gram groene asperge tips
  • 4 eetlepels pesto
  • 16 snoeptomaatjes voor de kleur
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram zachte geitenkaas of feta

Optioneel

  • 4 handen verse spinazie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Volgens de verpakking is dit vaak 45 minuten. Proef na 35 minuten of de rijst gaar is omdat dit bij mij wel het geval is.
  • Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd de houtige uiteinde van de groene asperges af. Blancheer de asperges en doperwten 3 minuten. Spoel af in een vergiet onder een koude kraan en laat uitlekken.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en de lente uitjes in kleine ringetjes.
  • Meng de zelfgemaakte pesto door de rijst. Snijd de asperges eventueel in 3 stukken. Schep de groente (zonder de spinazie) voorzichtig door de rijst. Kruimel de geitenkaas erover.
  • Leg eventueel op elk bord een hand verse spinazie voor een extra groente momentje en schep de ronde rijst met pesto en groente erop.

Linda’s Tips

  • Family Detox Tip: vervang de groene asperges eventueel door courgette. Snijd de courgette in plakken en bak om en om in 8 minuten goudbruin. Voor de vleesliefhebbers is gerookte kip er lekker bij.
  • Op zoek naar nog meer detox recepten? Kijk dan op deze verzamelpagina met detox recepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.