Weekmenu makkelijke recepten 213

Een zomersweekmenu staat er op jullie te wachten. Gelukkig is de enorme hitte van laatst voorbij en zijn de temperaturen aangenaam. Al mag de zon zich wel meer laten zien. Wij halen de zomer in huis met passende ingrediënten en recepten.

In het weekmenu mag een pasta recept niet ontbreken. Deze pastamaaltijd is net even anders met aardbeien, rucola en gerookte kip. Zalm is de vis van de week die je zowel op de bbq als in de oven kunt bereiden. Liefhebbers van maaltijdsalades worden vast blij van de Marokkaanse kip salade. Vrijdag schuif je wraps met gehakt in de oven. De tortilla’s zijn ook gevuld met kaas en spinazie, dat is weer eens iets anders dan bonen.

Voor het weekend kun je alvast een dressing maken voor een (lunch) salade. Daarbij kom je in vakantiesferen met het recept voor pincho’s (tapas hapjes op een stokje).

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu makkelijke recepten: 213

Maandag: zoete aardappel stamppot met feta

We starten met week met een soort Mexicaanse stamppot. Al verwacht ik niet dat ze het concept “stamppot” in Mexico kennen. Het zijn in ieder geval Mexicaanse smaken in een stamppotje met zoete aardappel

Een zoete aardappel recept met bonen, feta en paprika. Dit recept is smakelijk, vegetarisch en ook nog eens low budget en binnen 20 minuten op tafel.

Dinsdag: penne met aardbeien en rucola

Deze penne pasta is ideaal voor dit seizoen. Een bolognese saus kun je altijd eten, een pasta met aardbeien smaakt nu juist het lekkerst. Dit is zo’n lekker makkelijk receptje. De voorbereiding kun je doen, terwijl de pasta kookt.

penne met aardbei en rucola

Woensdag: zalm pakketjes van de bbq

Hoe lekker en kleurrijk zien deze zalmpakketjes van de bbq eruit? Ik word er zelf in ieder geval altijd erg blij van. In het blog geef ik je ook een tip voor bereiding in de oven.

Zalm pakketjes van de bbq

Donderdag: Marokkaanse kip salade

De Marokkaanse kip salade kun je lauwwarm of koud eten. Je kunt als je wilt de kip, couscous en dressing eerder bereiden en vlak voor het eten alle ingrediënten door elkaar husselen.

Marokkaanse kip salade met couscous

Vrijdag: wraps met gehakt uit de oven

Bij mij thuis zijn we gek op wraps. Vaak maak ik een variant met bonen. Onderstaand recept is net even anders met spinazie, gehakt en kaas. De twist zit in de zelfgemaakte tacosaus voor over de wraps. Echt zalig!

Wraps met gehakt en spinazie uit de oven

Zaterdag: balsamico dressing maken

Deze lente en zomer ben ik bezig met een salade dressing serie. De balsamico dressing is het tweede recept dat online is gekomen. Voor in mijn lunch salades maak ik altijd mijn eigen dressing. Het is zo gepiept en zo weet je precies wat je eet.

Balsamico dressing maken

Zondag: pinchos recepten (hapje op een stokje)

Ik sluit het weekmenu af met een klapper: pinchos. Tja, ik lust elke dag wel een paar tapas. Het is maar goed dat ik niet in Spanje woon, dat zou nooit goed komen met mij.

Pinchos recepten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten met inspiratie voor het avondeten editie 213

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.