Een zomersweekmenu staat er op jullie te wachten. Gelukkig is de enorme hitte van laatst voorbij en zijn de temperaturen aangenaam. Al mag de zon zich wel meer laten zien. Wij halen de zomer in huis met passende ingrediënten en recepten.
In het weekmenu mag een pasta recept niet ontbreken. Deze pastamaaltijd is net even anders met aardbeien, rucola en gerookte kip. Zalm is de vis van de week die je zowel op de bbq als in de oven kunt bereiden. Liefhebbers van maaltijdsalades worden vast blij van de Marokkaanse kip salade. Vrijdag schuif je wraps met gehakt in de oven. De tortilla’s zijn ook gevuld met kaas en spinazie, dat is weer eens iets anders dan bonen.
Voor het weekend kun je alvast een dressing maken voor een (lunch) salade. Daarbij kom je in vakantiesferen met het recept voor pincho’s (tapas hapjes op een stokje).
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu makkelijke recepten: 213
Maandag: zoete aardappel stamppot met feta
We starten met week met een soort Mexicaanse stamppot. Al verwacht ik niet dat ze het concept “stamppot” in Mexico kennen. Het zijn in ieder geval Mexicaanse smaken in een stamppotje met zoete aardappel
Dinsdag: penne met aardbeien en rucola
Deze penne pasta is ideaal voor dit seizoen. Een bolognese saus kun je altijd eten, een pasta met aardbeien smaakt nu juist het lekkerst. Dit is zo’n lekker makkelijk receptje. De voorbereiding kun je doen, terwijl de pasta kookt.
Woensdag: zalm pakketjes van de bbq
Hoe lekker en kleurrijk zien deze zalmpakketjes van de bbq eruit? Ik word er zelf in ieder geval altijd erg blij van. In het blog geef ik je ook een tip voor bereiding in de oven.
Donderdag: Marokkaanse kip salade
De Marokkaanse kip salade kun je lauwwarm of koud eten. Je kunt als je wilt de kip, couscous en dressing eerder bereiden en vlak voor het eten alle ingrediënten door elkaar husselen.
Vrijdag: wraps met gehakt uit de oven
Bij mij thuis zijn we gek op wraps. Vaak maak ik een variant met bonen. Onderstaand recept is net even anders met spinazie, gehakt en kaas. De twist zit in de zelfgemaakte tacosaus voor over de wraps. Echt zalig!
Zaterdag: balsamico dressing maken
Deze lente en zomer ben ik bezig met een salade dressing serie. De balsamico dressing is het tweede recept dat online is gekomen. Voor in mijn lunch salades maak ik altijd mijn eigen dressing. Het is zo gepiept en zo weet je precies wat je eet.
Zondag: pinchos recepten (hapje op een stokje)
Ik sluit het weekmenu af met een klapper: pinchos. Tja, ik lust elke dag wel een paar tapas. Het is maar goed dat ik niet in Spanje woon, dat zou nooit goed komen met mij.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.