Nog geen beoordelingen

Penne met aardbei en rucola

Het is hier al weken creatief met rucola uit de tuin, omdat manlief iets te enthousiast gezaaid heeft. Altijd handig als je dan een tip krijgt voor een rucola recept. Bij een voetbalvriendje van zoonlief zijn ze thuis gek op deze penne met aardbei en rucola. In mijn telefoon heb ik snel de ingrediënten gezet en voila een paar dagen later stond dit gerecht al bij ons op tafel. Een lekker, gezond en makkelijk recept dat snel klaar is.

Net als bij de rucola stamppot met gerookte kip geldt dat je alle voorbereidingen kunt doen tijdens de kooktijd van dit keer de pasta. De pijnboompitjes even roosteren, het snijwerk en de dressing maken. De frambozen azijn maakt dit makkelijke recept net even af. Heb je dit niet in huis varieer dan met appelazijn, balsamico azijn of desnoods witte wijn azijn. Vinden jullie rucola niet zo lekker, denk dan aan veldsla of spinazie. Eet je geen vlees, maak dan gebruik van feta of geitenkaas. Echt, zo simpel is het om verantwoord en vooral lekker te eten.

Zorg wel dat je goede zoete aardbeien hebt en dan verzeker ik je dat iedereen in het gezin zal smullen.

penne met aardbei en rucola

Penne met aardbei en rucola

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 200 gram volkoren (spelt) penne
  • scheutje olijfolie
  • 30 gram pijnboompitten
  • 250 gram aardbeien
  • 150- 200 gram gerookte kipfilet (aan 1 stuk, geen vleeswaren)
  • 125 gram zak rucola (sla melange)
  • 3 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 1 eetlepel frambozen azijn (of appel azijn/ balsamico/witte wijn azijn)
  • 1 theelepel honing

Optioneel

  • extra rauwkost

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Giet af, laat de pasta afkoelen en voeg een kleine scheutje olijfolie toe tegen het plakken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakken. Snijd het stuk gerookte kipfilet in blokjes.
  • Maak een dressing van de olijfolie, azijn en honing.
  • Hussel de penne, aardbeien, kipfilet en rucola door elkaar. Giet de dressing erover en strooi de pijnboompitten erbij.
  • Serveer er rauwkost voor een extra groente intake.

Linda’s Tips

  • Tip: een goedkoper alternatief voor pijnboompitjes zijn zonnebloempitten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.