5 uit 1 beoordeling
25 minuten
oventijd 20 minuten

Wraps met gehakt uit de oven

Wraps met gehakt uit de oven is favoriet bij het hele gezin. Bij mij thuis zijn ze altijd blij als er wraps op het weekmenu staan. Deze gehakt wraps zijn net even anders dan je gewend bent. Ten eerste zijn de bonen vervangen door spinazie. Ten tweede maak je de tomatensaus zelf!

Dit Mexicaanse recept heet eigenlijk enchiladas. Dit zijn opgerolde maiswraps met vulling, bedekt met een tomatensaus en een laagje kaas uit de oven. De tomatensaus oftewel taco saus kun je kant en klaar kopen. Nu heb ik een recept voor taco saus dat binnen 5 minuten bereid is. De tomatensaus is zalig en gezond. Zo weet je precies wat je eet. Ideaal toch?

Enchiladas met gehakt en spinazie

Ben je dol op de Mexicaanse keuken? Dan heb ik naast de wraps met gehakt uit de oven nog meer fijne recepten voor je. Zo scoort de zelf burrito’s met kip maken zonder pakjes en zakjes al jaren enorm goed. Voor dit wraps recept heb ik een pak Wereldgerechten bestudeerd en mijn eigen draai eraan gegeven. Daarnaast staan er ook klassieke burritos met gehakt en bonen online en een recept voor zelf tortilla wraps maken.

Gehakt wraps met tomatensaus en kaas uit de oven

Wraps met gehakt uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 400 gram gehakt
  • 400 gram spinazie
  • 1 eetlepel komijnzaad gemalen
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • snuf chilipoeder
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 3 lente uien
  • 8 maïswraps of maak zelf wraps

Taco saus maken (of koop een kant en klaar potje)

  • 300 ml passata gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • 3 theelepels komijn
  • snuf chilipoeder
  • 1 theelepel knoflook
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel paprika poeder
  • 2 eetlepels water

Optioneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je wraps met gehakt uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het gehakt in een koekenpan goudbruin. Hak ondertussen de spinazie grof. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met de komijn, koriander en chilipoeder. Laat het gehakt spinazie mengsel uitlekken in een zeef.
  • Maak ondertussen de taco saus. Roer alle ingrediënten in kom door elkaar. Mocht de saus nog te dik zijn, voeg dan meer water toe.
  • Snijd de lente ui in ringetjes. Voeg 2/3 van de lente ui en 100 gram kaas toe aan het uitgelekte gehakt spinazie mengsel.
  • Vet een ovenschaal in met olie. Neem een wrap en vul met het gehakt mengsel en zet in de schaal. Herhaal dit voor de overige wraps.
  • Smeer de taco saus erover en de andere helft van de kaas. Zet de wraps met gehakt 20 minuten in de oven.
  • Strooi bij het serveren de rest van de lente ui en verkruimelde tortilla chips erover. Maak er ook guacamole bij en zet zure room op tafel.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.