Nog geen beoordelingen

Plaattaart met kipshoarma

De plaattaart met kipshoarma is de ideale vrijdagavond hap. In huize Linda wordt er op vrijdag nauwelijks gekookt, maar er wordt wel lekker gegeten natuurlijk. Dit Fast Food Friday recept is super snel voorbereid. Voor deze plaattaart hoef je de kipshoarma alleen even rondom aan te bakken. Vervolgens leg je alle ingrediënten op het verse rol bladerdeeg en na 20 minuten is de plaattaart klaar.

Ben je ook gek op plaattaarten? Probeer de Turkse plaattaart met pulled oats eens. Kinderen zullen smullen van de Mexicaanse plaattaart met nacho’s. Mijn vriendinnen zijn dol op de plaattaart met courgette.

De basis voor een plaattaart is vaak vers bladerdeeg. Ook filodeeg is heerlijk om te gebruiken zoals deze plaattaart met asperges en rauwe ham. Of met pizzadeeg maak je een plaattaart met eieren en spek, een verrassende lekkere hap.

Kip shoarma op een plaattaart met paprika, ui en knoflooksaus

Plaattaart met kipshoarma

Ingrediënten

1 taart
  • rol vers bladerdeeg
  • 100 gram zure room
  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepels Turkse shoarma kruiden (Euroma is mijn favoriet of gebruik je eigen favo merk)
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • Turkse knoflooksaus (Yildriz is mijn favoriet of gebruik je eigen favo merk)
  • flinke hand ijsberg sla

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (check even de gebruiksaanwijzing van jouw verpakking).
  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Leg met het bakpapier op de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Besmeer met de zure room.
  • Snijd de kipfilet in reepjes, kruid met de shoarma kruiden en bak 3 minuten in een koekenpan met een scheutje olie. De kip hoeft alleen kort aan alle kanten even dicht te schroeien. De garing vindt plaats in de oven.
  • Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de rode paprika in reepjes.
  • Verspreid de kip, rode ui en paprika over het bladerdeeg.
  • Zet de plaattaart met kip shoarma 20 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven, strooi de ijsbergsla erover en breng op smaak met de knoflooksaus naar smaak. Serveer er een groene ijsbergsalade erbij en geniet ervan.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.