Weekmenu 96 – makkelijke recepten

Hetweekmenu is – na een kleine feestdagen pauze – weer terug op tafel. Structuur zorgt ervoor dat ik weer in mijn ritme kom. De kinderen gaan maandag weer naar school, dus dan heb ik het huis weer voor mijzelf. Heerlijk!

Eerst nog even iets anders. Hoe is jullie kerst en Oud & Nieuw geweest? Ik heb nog even een nieuwtje hoor: we hebben vrij onverwachts toch nog voor kerst de sleutel van ons huis gekregen! Echt zo ongelofelijk te gek. Ik zit op een enorme roze wolk en ben voorlopig nog niet van plan om er vanaf te stappen.

Het kerstgevoel van cocoonen met zijn allen op de bank met kerstfilms is er dit jaar niet geweest. We hebben daarentegen iets veel toffers gedaan. Vier 4 dagen na oplevering kampeerden we in het nieuwe huis zonder keuken en douche! We hebben 1 kamer schoongemaakt, een bouwzeil neergelegd met luchtbedden erop. De kamer hebben we versierd met kerstverlichtingen. Mijn dochter nam haar kerstboompje mee en zelfs de cadeautjes hebben we last minute meegenomen. De sushi aten we op tafeltjes gemaakt van boodschappen kratten. Het was een kerst met een gouden randje!

Op dit moment tellen we af naar de verhuizing, die is al over 7 weken… Volgende week ga ik de balans eens even opmaken qua werk. Ik heb gelukkig met Lucie al heel veel content gefotografeerd. De content voor deze maand zit vol groente en is budget vriendelijk. Na de feestmaand leek het mij ook een goed idee om met low-budget ingrediënten aan de slag te gaan.

Ik heb zo onwijs veel zin in 2019. De afgelopen twee jaar zijn pittig geweest. Nu hebben we dan eindelijk de sleutel en kunnen we starten met een nieuw hoofdstuk. Zowel zakelijk als privé bruis ik van de ideeën. Eerst maar eens verhuizen, dan komt de rest vanzelf.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 96 makkelijke recepten

Maandag: pasta met pompoen en salie

Het is weer vega maandag. Voor deze makkelijke maaltijd kun je gewoon pompoen uit de vriezer gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je binnen 20 minuten aan tafel kan.

Pasta met pompoen en salie is een makkelijk pasta recept voor door de weeks. Het is ook een vegetarisch recept en staat binnen 20 minuten op tafel.

Dinsdag: zelf zuurvlees maken

Dit gerecht staat deze week ook bijtafel. Ik maak stoofvlees graag in grote hoeveelheden, dus er wacht een portie uit de vriezer op ons. Een paar maanden geleden was ik met manlief in Stein en at daar voor het eerst zuurvlees.

Zelf zuurvlees maken

Woensdag: Spaanse boerenkool stamppot

Winterse kost hoort bij de maand januari. De boerenkool stamppot wordt gepimpt met chorizo en geroosterde paprika. Yum!

Spaanse boerenkool stamppot met chorizo en geroosterde paprika

Donderdag: kokos kikkererwtensoep

Na de vreetmaand kan ik groente altijd erg waarderen. Deze soep met lekker veel groente was vorig jaar een dikke hit op de blog.

Kokos kikkererwtensoep met rijst

Vrijdag: biefstukreepjes met gebakken groente in een pita

Op vrijdag staat er weer een lekkere hap op het menu. Vul de pita eens met gebakken groente en biefstukreepjes. Voor erbij maak je een snelle tzatziki.

pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

Zaterdag: kerrie hummus

De zelfgemaakte hummus heeft de afgelopen weken niet in mijn koelkast gestaan. Hier ga ik dit weekend verandering in brengen. Zo rond de klok van 4 vind ik het zalig om rauwkost te dippen of om een rijstwafels te besmeren met hummus.

Kerrie humus

Zondag: ovenkoek met appel

Zondag is bakdag. Maak deze ovenkoek met appel eens. Je kunt de plakken invriezen, zodat je altijd iets lekkers mee kunt nemen naar kantoor of in de trommels van de kids kan stoppen.

ovenkoek met appel en pecannoten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 96 makkelijke recepten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.