5 uit 1 beoordeling

Indische gehaktballetjes met rode kool stamppot

Hoe zijn jullie feestdagen geweest? Ik heb onwijs genoten, maar ben ook blij dat het “normale” leven is gestart en er gewone maaltijden op tafel komen. In januari heb ik zin in winterse kost. Ik denk dan direct aan soep of stamppot. Nu kan ik niet met een simpel stamppotje aankomen. De rode kool stamppot is gepimpt met Indische gehaktballetjes gebakken uitjes.

Voor de Indische gehaktballetjes ben ik even de kruidenvoorraad ingedoken. Met koriander, komijn en gember geef je de gehaktballetjes direct een oosterse twist. Wist je dat ketjap in het gehaktmengsel een heerlijke smaak geeft? Mijn moeders gehaktballen zijn legendarisch en bevatten altijd een flinke scheut ketjap. Nu zocht ik nog een extra smaakmaker en ik heb gebakken uitjes door de balletjes gedraaid en over de rode kool stamppot gestrooid.

Indische gehaktballetjes met rode kool stamppot. Geef je stamppot een twist met oosterse balletjes. Een makkelijk recept voor een doordeweekse maaltijd.

Indische gehaktballetjes met rode kool stamppot

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 350 gram gehakt
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gember
  • 1 ei
  • 1 beschuit of handje paneermeel
  • snufje peper en zout naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Voor de rode kool stamppot

  • 500 gram gekookte rode kool (pot of zak)
  • 1200 gram aardappelen
  • scheutje warme melk
  • klontje roomboter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng het gehakt met de gedroogde uitjes, ketjap, kruiden, ei, beschuit of paneermeel en een snufje zout en peper naar smaak. Tip van mijn vader: zet het gekruide gehakt een half uurtje in de koelkast voor een optimale smaak.
  • Schil, snijd en was de aardappelen. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Verwarm de rode kool. Stamp de aardappelen fijn en voeg de rode kool toe. Breng op smaak met een scheutje warme melk en een klontje roomboter.
  • Haal het gehakt uit de koelkast en draai er kleine balletjes van. Bak de Indische gehaktballetjes in een koekenpan met olijfolie in 10 minuten goudbruin. Serveer de rode kool stamppot met de balletjes en strooi er nog extra gedroogde uitjes over naar smaak.
Indische gehaktballetjes met rode kool stamppot. Geef je stamppot een twist met oosterse balletjes. Een makkelijk recept voor een doordeweekse maaltijd.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.