Nog geen beoordelingen

Ovenkoek met appel en pecannoten

Een van de leukste aspecten aan mijn werk is het contact met andere foodbloggers. Vroeger had ik altijd een hekel aan “netwerken”. Nu ik werk doe vanuit mijn hart, heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt. Een ervan is Charlotte van Charlie’s Kitchen. Zij was spontaan met mijn recept voor sticky drumsticks aan de slag gegaan. Terwijl ik naar haar versie op de site kijk, zag ik in mijn rechterooghoek een lekker makkelijk recept voorbij komen. Een ovenkoek met appel en pecannoten.

Ok, eerlijk is eerlijk. Charlotte maakt dit recept met peer. Maar ja, die had ik niet liggen en appel vind ik net zo lekker. Ook was mijn havermout op en dit heb ik vervangen door speltmeel. Ach, zo rommel ik altijd maar aan.

Het ideale van zo’n zelfgemaakte snack is dat je precies weet wat je eet. Zoonlief en ik hebben direct een plak gegeten. De rest is ingevroren en krijgen de kids mee naar school.

ovenkoek met appel en pecannoten

Ovenkoek met appel en pecannoten

Ingrediënten

10 plakken
  • 110 gram havermout
  • 140 gram speltmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 snuf kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 5 zachte dadels
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 3 appels
  • 100 gram pecannoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng in een kom de havermout, speltmeel, kruiden, bakpoeder en zout.
  • Mix vervolgens in de blender of keukenmachine de dadels met de amandelmelk en eieren.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar.
  • Schil twee appels en snijd in kleine blokjes. Hak de pecannoten fijn. Voeg driekwart van de noten en de blokjes appels bij het mengsel en roer door.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erin.
  • Snijd de laatste appel in plakjes en steek in de ovenkoek en strooi de pecannoten erover.
  • Bak de ovenkoek in ongeveer 45 minuten goudbruin.

Linda’s Tips

  • Tip: Dek de ovenkoek met appel na 20 minuten af met bakpapier of aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te bruin wordt.
ovenkoek met appel en pecannoten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.